Ha nem vágyom tradicionális életre (család, karrier), az lehet mentális betegség eredménye?
Nem gondolnám mentális betegségnek. A többség szemében biztos "rendellenesnek" tűnhet, mivel a társadalom nem ezt várja el.
Ennek ellenére lehet kitaláltak rá valami kifejezést (pl. szociopata [link]
Hasonló cipőben járok, és határozottan kijelentem, hogy beteg nem vagyok. :)
Antiszociális vagyok, az biztos :)
Csak nem tudom, hogy ez mondjuk a kudarcokból alakult ki, vagy tényleg ilyen természetem van-e?!
Nos, akiket te látsz, azok nem kapcsolatban, inkább társas magányban élnek.
Egymásra támaszkodva, egymás vérét szívják.
Azt kapják az élettől, amit belefektettek, és te is azt kapod.
Sok elvárásnak, külsőségnek akarnak megfelelni, mindig kell, a több, a jobb, azt várják, hogy majd ettől lesznek boldogok, miközben azt nem veszik észre, hogy a gürcölés közben, elszáll az élet felettük, úgy, hogy igazából sosem érezték magukat igazán jól, mert csak a külsőségekkel foglalkoztak.
Gyávák változtatni, megalkuvók lettek, és már nem akarnak változtatni, "hiszen apa, anya erre tanított, nagy ház, autó, nyaralás, stb, és olyan lehetek, mint a szüleim: boldogtalan"
Az utolsó szót én tettem hozzá, mert ezt sokan nem merik hozzátenni, pedig az első lépés ez lenne.
Nagy itt az egyetértés. :)
Dani900 remekül jellemezte a helyzetet.
Kérdező, ha hivatásos pszichológus kezei közé kerülnél, meglehet, hogy a természeted jellemzésében felbukkanna eddigi életed egy-egy meghatározó, traumatikus élménye, mint kiváltó ok.
Véleményem szerint ez természetes, hiszen "az ember a saját hibáiból tanul", szokták volt mondani. A kudarc pedig hiba, a kérdés csak az, hogy ez feldolgozott, avagy elfojtott kudarc-e.
Szerezz sok pénzt, hogy ne legyen több gondod. Tarts fent szexkapcsolatokat. Nem a 20. században élünk, hogy folyton a társadalmi normáknak akarjunk megfelelni, mégis rengetegen ezek között a korlátok között élnek.
A mai világban rengeteg lehetőség van, csak ki kell használni, de ezt csak azt tudja aki végleg leszámol a visszatartó kötelékekkel (pl. idetartozik a kényelem is, sokan félnek kilépni a komfortzónájukból. Félnek ott hagyni a munkahelyeiket hiába alulfizetett és sz@r. Sokan ezt azzal a sablonos szöveggel magyarázzák, hogy meg kell becsülni, másoknak még ez sincsen stb.).
Én is ilyen vagyok.
Töltsd ki ezt a tesztet, kíváncsi vagyok mi a te típusod: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!