Más is van aki annyira utálja magát, hogy képtelen élvezni az életet és inkább bezárkózik?
Annyi utálat van bennem saját magam és a múltam iránt, hogy nem tudom élvezni már az életet, de hogy nem élvezem az pedig teljesen felemészt. Mihez kezdhetnék így magammal?
24/L
Kedves kérdező. Miért utálod magad és ha elmondod, akár privátban, mi az amit szégyellsz a múltatban?
Sokan vannak így ahogy te, de csak azért mert nem találnak semmit az életben ami lefoglalja őket, ezért marad idejük ilyeneken gondolkodni meg bezárkózni.
26f
Talán mert haragszol,talán azért haragszol mert nem tartod magad jónak?A múltadat pedig igazságtalannak,te jobbat érdemeltél volna?
a múltat hagyd magad mögött,élned kell a jelennek,ahány alkalommal emlékezni kezdesz,automatikusan tereled el a gondolataid,és ennél fontosabb,értékesebb dolgokra kezdhetsz koncentrálni.Egyre több gyakorlás,és egyre könnyebb lesz.
Az önértékelésedet is növelni kellene,ha csak kis dolgokkal is kezdesz már az is jelent valamit.
Szerintem megérdemelnéd hogy időnként elismerd:"Ezt elég jól csináltam",stb... Engem a verseny nyom el,például nekem kerülnöm kell a versenyhelyzeteket,olyan dolgokat keresek amikért nem kell kűzködni és élvezem mert egyszerű dolog.Valószínűleg mindig is lesz egy ilyen oldalad mert vannak ilyen típusú emberek,de minden ilyenen lehet enyhíteni,ez pedig rajtad áll.
Kerüld ami elnyom,keresd ami felemel és küzdj azért ami fontos.
Az a baj, hogy nincs semmi fontos, értékes dolog amire koncentrálhatnék és nem is találok ilyet. Ezért tudok csak a múltra figyelni. Nem megy a gondolatelterelés:(
Haragszom magamra, mert valóban nem tartom elég jónak magam. A múltam igazságos, nem kaptam mást, mint amiért tettem, szóval csak magamat okolhatom. Bár tudnék a jelennek élni.... :(
2ik vagyok
Találj hobbikat magadnak, mert legalább valamelyest eltereli a figyelmedet.
Munkahelyed van? Párkapcsolatod van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!