Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Elő fordulhat hogy van egy jó...

Elő fordulhat hogy van egy jó meg egy gonosz oldalam?

Figyelt kérdés
álltalában én jó érzésű ember vagyok de tényleg, viszont néha gonosz leszek és tök bunkó vagyok mindenkivel még a legjobb barátaimat is sz@rba veszem... és ez nem függ össze a hangulatommal.... néha segítenék az éhezőkön néha meg ha valakit előttem akarnának lelőni és megmenthetném akkor nem tenném mert nem az én dolgom...

2013. ápr. 21. 02:24
 1/1 anonim ***** válasza:

Mindenkinek van ilyen, maximum neveltetés és emberi rész az, hogy hagyjuk-e felülkerekedni az antiszociális énünket.

Amúgy ez az antiszoc cinikus attitűd sok esetben át tudja az embert segíteni olyan helyzeteken, amikor a jóérzés vezérelte énünkkel csak felőrlődnénk.

Hülye példa, de talán érzékletes: mondjuk felmész a facebookra. Görgeted, és találsz legalább 5 eltűnt embert, akit meg kéne osztani, aztán kb 30 holnap elaltatásra váró kutyát, hogy SOS gazdi kellene neki, aztán több, a csőd szélén álló vagy nagybeteg ember segélykérését, illetve többtíz idézetet, kiposztolást a jelenkor politikai és pénzügyi anomáliáiról.

Namost valljuk be! Szociális érzékenység ide, jóhiszem jóérzés oda, ekkora mennyiségű, a szociális érzékenységünkre apelláló dologgal az ember KÉPTELEN megbírkózni. Ha csak a tizedével is megpróbálkozol, empatikus vagy, azon kapod magad, hogy leszívja az energiáidat és felőrlődsz.

No ilyenkor bizony, ha szép, ha nem, a közöny az egyetlen - jogos önvédelemre bevethető fegyver.

2013. ápr. 21. 06:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!