Mit tegyek? 15L

Figyelt kérdés
Szóval mindig azzal vagyok elfoglalva, hogy ki mennyire bír, mennyire vagyok népszerű, stb. A gimiben most nem tudom milyen a helyzetem... Van egy osztálybéli legjobb barátnőm, de neki van egy legjobb barátja (de nem járnak). Egy ideig vele ültem egy padban csak egyszer összevesztünk és ő átült a barátja mellé én meg egy olyan lány mellé, akivel jóban vagyok, de nem a legjobban, ezért néha unalmasnak tartom, és feszélyezve érzem magam... Azóta persze kibékültünk, de az ülésrend megcserélve maradt. Azóta sokkal többet van azzal a fiúval, és akármikor a barátnőmmel akarok lenni, az a fiú mindig ott van és utálok így harmadik lenni... A párok kialakultak az osztályban és most nagyon egyedül érzem magam, mindenki tökre ellenségesnek tűnik és ez így nagyon rossz... Népszerű akarok lenni, akarok sok jó igazi barátot akiknek nem akarok megfelelni és ők sem nekem, akikkel mindig délután lehet lógni... Itt mindig én keresek mindenkit, hívok el mindenkit h menjünk, nekünk is van egy lányos csapatunk de keveset vagyunk együtt... és ettől nagyon félek, hogy egyedül maradok, és alig merem elmondani valakinek, sőt, nem akarok ilyen elveszett egyedüli problémázós csajnak tűnni ezért félek elmondani akárkinek is.. meg nem akarom hogy azt higgyék az emberek hogy sajnáltatom magam.. már ezerszer volt ilyen, hogy így volt és aztán minden jóra fordult de akkor is.. egyszerűen ha már egyedül érezm magam, nem tudom önmagam adni és akkor már nehéz a legfelszínesebb csevegés is, és olyankor tényleg egyedül vagyok...
2013. ápr. 19. 21:33
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
meg az utcán, sulin kívül, akárhol, sokkal több önbizalmam van, pl. fiúk terén is, nem vagyok pasizós (nemmintha nem gondolkoznék a témán), de azért úgy akárhol vagyok, észrevesznek a fiúk, meg én is őket és olyankor van bennem elég önbizalom, meg mindig úgy járok mindenhova hogy tökre szépnek tartom magam, de a suliban mindig azon agyalok hogy mindenki szeressen és teljesenmás....
2013. ápr. 19. 21:40
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem lehetsz egyszerre népszerű, és lehetnek igaz barátaid. Ha népszerű vagy vannak olyan "barátaid", akik csak azért vannak veled, mert népszerű vagy, és így azt hiszik, hogy ők is azok lesznek. Szerintem inkább legyen kevesebb, de igaz barátod, akik kiállnak melletted még a rosszban is. :)
2013. ápr. 19. 22:01
 3/12 A kérdező kommentje:
na igen, hát nem tudom hová tenni magamat.. mert vannak ilyen haverjaim is de nehezen csevegek el, mármint utálom az ilyen erőltetett beszélgetéseket, de utálom ha csöndben vagyok szóval ez nehéz... vannak igaz barátaim, csak amikor nagyon rossszul érzem magam, olyankor úgy érzem, hogy az égvilágon senkit sem érdekel hogy mi van velem, hogy egyáltalán bajom van és hogyha most úgy őszintén elmondanék valakinek mindent ami jelen pillanatban bánt, akkor egy nyafogós, problémázós, feszült hülyének tűnhetek és csak az fog menni majd a fejükben hogy "már megint problémázik, már megint, hagyja már abba!".. és ezért egyre inkább kezdem elnyomni ezeket magamban mert lazának és pörgősnek akarok tűnni, csak egyre inkább így vesztem el önmagam.. úgy érzem pusztán önmagamért nem szerethet senki és nagyon egyedülérzem magam
2013. ápr. 19. 22:10
 4/12 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy add ömmagad. Ne akarj azért megváltozni, hogy mások szemében népszerű legyél, mert egy idő után elveszted az igazi éned, és lehetsz úgy is népszerű, ha önmagad adod. A barátaidnak akikben megbízol, nyugodtan mesélhetsz a problémáidról, biztos meg fognak hallgatni.
2013. ápr. 19. 22:27
 5/12 A kérdező kommentje:
de igen persze meghallgatnak mert nem akarnak szemetek lenni de egyszerűen nem fér más a fejembe mint az hogy legszívesebben a hátuk közepére sem kívánnak..meg néha belegondolok, hogy lehet hogy MINDENKI akivel életemben beszéltem idegesítem, csak nem merik elmondani és csak szánalomból vagy valami haszonért (pl mintha pénzt kapnának érte) barátkoznak velem és közben sajnálnak hogy "szegény, azt hiszi szeretem" és ezért nem akarom hogy azt higgyék letraktálom a problémáimmal őket, mert nem akarok gyengének tűnni mert mindig tökéletesnek kell lennem és mindig mindenhol mindenkinek tetszenem kell meg különlegesnek kell lennem és nem akarom hogy gyengének meg nyomoréknak tűnjek akinek nincsenek barátai és csak nyavalyogni tud.
2013. ápr. 19. 22:42
 6/12 anonim válasza:

Szia!

Én is annak idején mikor gimis voltam (nem is volt olyan régen) ugyan ebben a cipőben jártam, annyi különbséggel hogy Ausztriába jártam ki. Sajnos nekem 4 év alatt nem sikerült beilleszkednem (társadalmi különbségek...) és alig vártam az érettségit. Most, saját életet élek minden megjavult és teljesen felszabadult vagyok, kivéve ha mondjuk gimis osztálytalálkozók vannak vagy bálok a volt suliból, mert akkor még mai napig feszélyezve érzem magam. Amúgy a magánéletben én is pörgős vidám stb. csaj vagyok és még szerencse hogy ott voltak a barátaim az osztályon kívül. Ezért én azt ajánlom neked, hogy esetleg osztályon kívül is próbálj meg ismerkedni és szerezz olyan barátokat akik jelenlétében még azt sem érzed cikinek ha csend van és elmesélheted a dolgaid (+/-). Én a gimi második évében jöttem rá, hogy minél jobban idegesítem magam a dolgokon annál rosszabb lesz. Minél többet foglalkozom a mások véleményével annál nehezebben fogadom el magam (elsősorban) és fogadnak el mások. (Amíg nem tudod elfogadni magad, addig ne várd el, hogy mások elfogadjanak. Próbáld meg megismerni önmagad és szánj időt magadra is. Forró fürdő, séta a parkban a gondolataiddal, vagy ilyesmi.) Találj olyan embereket a környezetedben akikben megbízhatsz (tudom hülyén hangozhat) pl. szülők, testvérek, unokatestvérek, nagybácsik, nagynénik, régi barátok. Nekem annak idején nagyon megjavult a viszonyom az anyukámmal és az öcsémmel. Próbáld ezt a helyzetet a magad előnyére kovácsolni, mert mindenből lehet tanulni, még a rossz tapasztalatokból is.

Remélem neked több szerencséd lesz és sikerül kibékülni az osztálytáraiddal, mert senkinek sem kívánom, hogy ezt átélje.

L22

2013. ápr. 19. 22:56
 7/12 anonim válasza:
azért ne fordulj teljesen magadba :) élvezd az életet :)
2013. ápr. 19. 22:56
 8/12 anonim válasza:
az előző is én voltam L22
2013. ápr. 19. 22:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Ez csak egy hullámvölgy. Tereld el valamivel az ilyen gondolataidat, hogy csak szánalomból vannak veled. Ha így lenne, nem hiszem, hogy nem vetted volna észre, mert szerintem ezt észre lehet venni valakin, hogy csak szánalomból van a másikkal. Hétköznap a suliban, minden szünetben beszélgess a barátaiddal, sose érezd magad egyedül, mert eluralkodnak rajtad ezek a gondolatok. Hétvégén meg menjetek el bulizni, vásárolni, akármit csinálni. :)
2013. ápr. 19. 23:01
 10/12 A kérdező kommentje:
de pont ez az hogy vagy túlgondolkodom a dolgokat, mert sokat foglalkozom magammal, és a gondolataimmal és attól leszek jobban ha kicsit kifelé koncentrálok, és az utóbbi pár hétben így is volt, és jobb volt, mint folyton problémákat gyártani.. és nem vagyok rosszban senkivel meg nem vagyok az osztály nyomorékja, meg szünetben mindig vagyok valakivel, csak így érzem magam.. és avnnak sulin kívüli barátaim is.. csak mindig én szerevezek mindent suli után, mert amúgy mindenki csak menne haza és már feszélyezve érzem magam hogy midnig én szervezek mindent, mintha mások nem is akarnának velem lenni... szóval foglalkozok én eleget magammal, pont ez az , hogy arra vágyom hogy több és több különböző társaságban is benne legyek, bulizni, koncertekre járni..
2013. ápr. 19. 23:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!