Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ideje lenne "felnőnöm"?

Ideje lenne "felnőnöm"?

Figyelt kérdés
Kétféleképpen tudok viselkedni. Az egyik a normális, a koromhoz(16) mérten érett gondolkodású, értelmes viselkedés. A másik pedig a vicces, hiperaktív, hülye, minden buliban benne lévő, folyton röhögcsélő, piszkálódó, bolond viselkedés. Alapjáraton sokkal jobban érzem magam, ha hülyülök, és bolond vagyok. Nyilván tudok komoly is lenni, de az olyan fárasztó.. Vagyis alapjáraton nem az, csak mikor épp normális vagyok, és látom, hogy más milyen jól érzi magát, mikor szétröhögi a fejét mondjuk valami tök értelmetlenségen, és teljesen bolond, és jól szórakozik, az olyan.. Szóval olyankor irigykedem, mert tudom, hogy én is tudok ilyen lenni, és azt is, hogy olyankor mennyire jól érzem magam. Vannak emberek, akik fontosak nekem, de csak akkor tudnak elviselni, ha normális vagyok, épp ezért, mivel szeretek velük lenni, velük nem vagyok hülye. Viszont mostanában sokkal jobb érzés az ő társaságukban is bolondozni, csak ugye ezt nem mindig értékelik... Szerintetek jobb ötlet lenne felnőni, vagy maradjak idióta?
2013. ápr. 18. 21:29
 1/9 A kérdező kommentje:
Ó, és lány vagyok.
2013. ápr. 18. 21:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Fontosabb szerintem hogy jóban legyél magaddal, ne mindig másoknak kelljen jobbra balra dőlöngélned hogy elfogadjanak. Te ilyen vagy. És ez így van rendjén. Ha ők nem fogadnak el téged ilyennek, akkor ez az ő bajuk.
2013. ápr. 18. 21:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy viselkedem.. :-D

Nem szeretem a "mindent véresen komolyan veszünk tipusú" embereket..

Szerintem maradj "idióta",hogy a te szavaiddal éljek! :-)

2013. ápr. 18. 21:44
 4/9 A kérdező kommentje:
Elfogadnak, csak jobban szeretnek úgy, ha normálisan viselkedem, és nem égetem be őket mindig mindenhol a gyerekes viselkedésemmel. Szerintem ez egy kicsit jogos is..
2013. ápr. 18. 21:45
 5/9 anonim ***** válasza:
Beégeted őket??? Hmm, hát akkor ott tombol az egó. Bár igaz ha visszaemlékszem tinédzser koromra én is ilyen voltam, mindig mindenki lásson engem erősnek, ez a lényeg. Csak nem mindegy hogy mit mutatnak másoknak meg mi van belül. Te legalább őszinte vagy.
2013. ápr. 18. 21:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Jó, hát nem mondták így ki konkrétan, hogy "Ne égess már le". Csak van, mikor rám szólnak, hogy "Nyugi van", meg "Komolyodj már meg egy kicsit". Egyébként akikről szó van, már felnőttek.
2013. ápr. 18. 22:00
 7/9 anonim ***** válasza:
A felnőttek se istenek. Ők is meghalnak. Arra akarok kilyukadni hogy nem kell feltétlen mindig másoknak igazat adni, persze érdemes mérlegelni hogy mit mondott a másik. De ha genyóznak, meg flegmáznak veled azért amilyen vagy, akkor nyílván gyökerek. Jobb őket elkerülni.
2013. ápr. 18. 22:07
 8/9 2xSü ***** válasza:

„Mi a bölcsesség? Mindig ugyanazt akarni és ugyanazt nem akarni.” – Seneca

Persze ez nem jelenti azt, hogy karót kell nyelni. Lehet valaki humoros is, játékos is attól, hogy felnőtt módra gondolkodik, viselkedik. Sőt a humorérzék hiánya a legtöbbször a bölcsesség hiányával párosul.

Nem tudom mit értesz azon, hogy „normális”, meg azon, hogy „hülye”, de az, hogy valaki nevet, hülyéskedik, az nem zárja ki azt, hogy adott témában képes elmélyedni, ismeri a világot és még jobban meg akarja ismerni, van kialakult világképe, értékrendszere, képes a saját érzelmeit kontrollálni, képes döntést hozni, megfelelő erényekkel rendelkezik, stb…, tehát minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami egy okos, bölcs, felnőtt embert jellemez. Persze ez azt is jelenti, hogy tudja meddig lehet elmenni a hülyéskedéssel, mikor nincs helye.

2013. ápr. 19. 12:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen normális mindkettő, még 20-30-40 évesen is! :)

"Szerintetek jobb ötlet lenne felnőni, vagy maradjak idióta?"

Ahogy jobbnak érzed tőle magad! ;)

20f

2013. ápr. 21. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!