Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Túl sokat aggódok a jövőm...

Túl sokat aggódok a jövőm miatt. Valami tippek a megnyugtatásra?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, most mentem közèpsuliba.

Mindig azon gondolkodom mi lesz pár év múlva, mi lesz ha nem tudok majd megélni. Szeretnék továbbmenni egyetemre, de nem vagyok kitünő tanuló, me lesz ha nem vesznek fel?

Szertnék majd családot de mi lesz ha nem találok magam mellé senkit, vagy épp anyagi gondokkal fogunk küszködni?

Nagyon sokszor ezeken a dolgokon/kérdéseken jár az eszem,ez baj? hogy tudnám magam megnyugtatni?

Bocsi a hosszú szövegért :)

2013. ápr. 15. 19:45
 1/8 anonim ***** válasza:

" Nagyon sokszor ezeken a dolgokon/kérdéseken jár az eszem,ez baj? " - Az életen jár az eszed. Mint mindenki másnak lényegében. Ami fontos az az, hogy ezeket a gondolatokat miképpen használod fel: van aki eltöpreng rajtuk éveken át, van aki mellett csak elmegy az élet és vannak akik arra használják ezeket a gondolatokat, hogy megépítsék azt a jövőt, amit akarnak.

16 éves vagy még, fiatal, céltudatos, a kérdés csak az, hogy hogyan fogod bírni a nyomás alatt. Az mindenkit megváltoztat és van aki összeroppan alatta, van aki viszont fejlődik és erős lesz. Az élethez erő kell, ész, akarat, kitartás és persze önbizalom is.

A stresszre pedig sportolnod kell. A pszichológia is egyetért abban, hogy a testi munka elűzi a lelki problémákat. Persze ez nem ilyen egyszerű, de sokat segít. Nyugodtabb és tisztábban fogsz látni mindent.

Sok sikert !

2013. ápr. 15. 20:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, jól jönnek néha a bíztató szavak.
2013. ápr. 15. 20:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Ó, te még nagyon időben vagy...simán lehet belőled sikeres felnőtt, mert időben érzed a súlyát a dolgoknak.

Még előtted az érettségi, esetleg egyetem, ezekre még mind rágyúrhatsz.

2013. ápr. 16. 13:04
 4/8 anonim ***** válasza:

szerencséd van hogy erre jártam, ha már nincsenek olyan szüleid, akik biztosítani tudják a szellemi háttered, majd én elmondom mi a helyzet.

1)pénz:

jelenleg 2 szakma a felkapott, az egyik diplomás mérnök, a másik meg programozó. ha egyik sem vonz, akkor jobb ha letszel egy felsőfokú németet és külföldön végzel iskolát.

másképp ha épp nem éhenhalni fogsz, de családot biztosan nem alapítasz. azt gondolom tudod hogy nyugdíjad már nem lesz.

csak ebben a 2 opcióban gondolkozz, vagy valami masszív kapcsolatépítésen (hülyegyerekkekkel bulizni, benyalni magad midnenhová).

azt azért midenképp ajánlom, hoyg már most vállalj iskola mellett diákmunkát, hoyg mire elvégzed az egyetemet, valamit fel tudj mutatni, nem árt ha pályakezdőként van több évnyi(2-3) szakmai tapasztalatod. tudom röhejes, de ezt várják el. +1szamai és 1középszintű nyelvet mindimum ismerj. jobb esetben 1 angol 1 német felső és valamilyen ritkább. a német arra az esetre kell ha álllamcsőd lenne vagy valami más parádé, azonnal lépj innen egy élhetőbb országba.

2)nők:

a nők többsége ostoba, unalmas érdekállat. szerintem sok esélyed nem lesz rá, hogy ebben az országban tláalsz valami értelmeset. max akkor ha van pénzed utazgatni, pl egy szerényebb vidéki lányt felcsípsz egy néptánc előadáson vagy valami hasonló kultúrfesztiválon a többi már gyakorlatilag mind 14-16 évesen túlvan több szexuális kapcsolaton is, 18 fölött meg erősen tagadják(egy átlag nő kb a kapcsolatai felét lehazudja, de itt mind tiltakozni fog meg kikéri magának, hisz ez az imidzsük).

egy átlagos szerelkem 1 évig tart, egy szeretteli kapcsolat max 2-3 évig, de egy átlag kapcsolat is 3 év, szóval az utolsó 1 év valószínűleg csak elhúzás lesz. a válások általában 2 év után történnek, az első megcsalás házasság után 1 évvel. ne házasodj, ne tervezz közös jövőt nővel. sőt, "baráttal" se igazán. csak magadra számíthatsz.

3)összegzés:

nem modnom, hogy ne tervezz szebb jövőt, de szerintem jobban indulsz, ha erre készülsz fel és nem a romantikus hazugságokra építesz és negatívan csalódsz a valóságbna, hanem fordítva.

túlzottan nem érdemes a jövőd miatt aggódni mert a sok stresszelés tönkretesz, és amúgy is, így vagy úgy skerülni fog a jövőd, a kérdés inkább az, hogy mivel elégszel meg, hogyan tűr el akörnyezeted.

ettől függetlenül érdemes kapcsolatokat építeni, hogy később ki tudj használni másokat (elvileg nem, de ha őszinték vagyunk, inkább ez a helyzet). sőt, nagyon hazsnos az is, ha megjátszod magad másoknak, cska kérdés, hogy a sok gerinctelen túlélési taktika mellett menyi ember marad meg belőled, aminek érdemes élnie.

kérdezz meg még sok embert erről, de a "mindent csak akanri kell, fel a fejjel, mosolyogj, optimizmus" kezsdetű mondatokat mindig erős fenntartásokkal olvasd.

2013. ápr. 16. 15:47
 5/8 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ, jól jönnek néha a bíztató szavak."

nem akarom letörni a lelkesedésed, de a biztatás meg nyugtatgatás csak a pokolba vezet. képeletesen. az igazi siker titka a rohadt sok munka, és ha most a valóban nagy elhetőséget fiatalkorodban elbaltáézod, később csk kapkodni fogsz, hogy mit kezdj magaddal a híd alatt.

akár tetszik, akár nem 90%, hogy csak azokból fogsz majd megélni, amiket leírtam, úgyhogy érj el minél jobb eredményeket az érettségin!

nem azt mondom, hogy sokat tnaulj és ne legyen életed, mert mondjuk puskázni is lehet, de őszintén, sem az iskolában, sem az állásinterjún nem a tudásod a lényeg, hanem, hogy hogyan tudod megszerezni, ami kell neked. hogyan adod el magad.

!!!az emberek sokat építenek a külsőségekre sokkal többet számít a megjelenésed, viselkedésed, tudatalaatti manipulációid, mint az, amit valójában nyújtani tudsz. ez a nők által "kisugárzás"nak nevezett valami.

ha szépen ki vagy nyalva, és adod a jókisfijú imidzset, akkor a legtöbb tanárnak bejösz majd. mutatni kell, hogy szorgalmas vagy, tanultál csak épp nem jut eszedbve mert izgulsz, stb. ilyen dolgokon is múlhat az életed, mert nem midnegy, hogy matekból 4 vagy 5 vagy, amikor jelentkezel a bme-re. azt már senki se kérdezi meg, hogy a tanítónéni miért adott neked jobb jegyet. bár azok után, hogy a tescoba is 4es diplomával lehet csak bekerülni, már enm lehet tudni.

ne lazsálj, csináld ezt, jön a nyár, vállalj diákmunkát, egy kis zsebpénz jól jön, felét tedd félre, bármikor jól jöhet még. meg amikor a kezedben csörög a munkád gyümölcse, motivál is. nem mellesleg nagyon jó ezsözökhöz jutsz hozzá a pénz által, maivel barátnőt is szerezhetsz (szintén megjelenés meg tehetősség, ha meg is csillantod a pénzt, sosem szabad adni a nőnek, csak nagyon keveset).

ha kérdésed vagy fenntartásod van, írj. egyébként enm kötelező elhinni, amit írok, inkább szerezz tapasztalatot magad a világról.

2013. ápr. 16. 15:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyébként kérdező, fiú vagy, vagy lány?
2013. ápr. 16. 16:09
 7/8 A kérdező kommentje:

4-5-ös válaszoló köszönöm a tanácsokat, igen hasznosak:)

villamos mérnöknek készülök ha felvesznek egyetemre, mellette tanulom a németet is, szüleim is arra biztatnak, külföldön mégis csak több esélyem lenne.

Egyébként fiú vagyok, nökkel meg úgy vagyok hogy annyira még nem foglalkozok vele, persze szeretném meg minden, de sajnos ez mind igaz amit leírtál ezzel az ügyben

2013. ápr. 24. 20:44
 8/8 anonim ***** válasza:

"villamos mérnöknek készülök ha felvesznek egyetemre, mellette tanulom a németet is, szüleim is arra biztatnak, külföldön mégis csak több esélyem lenne. "

ez jó dolog, ajánlom még hogy folyamatosan informálódj az aktuális ide kapcsolódó cégekről és a hobbid legyen ez is, pl nézd meg az adott cégek milyen kütyüket gyártanak, és érdekeljen téged, vlamaint menj el minél hamarabb cégekhez ingyendolgozni=szakmai gyakorlatra. jobb esetben fizetnek is érte.

"Egyébként fiú vagyok, nökkel meg úgy vagyok hogy annyira még nem foglalkozok vele, persze szeretném meg minden, de sajnos ez mind igaz amit leírtál ezzel az ügyben"

ne nagyon foglalkozz velük, a magyar lányok eléggé beképzeltek és felszínesek, a külföldi lnyokkal szerintem jobban jársz, pl német, lengyel, török, vagy valami távolkeleti. akiket érdemes elkerülni azok az olaszok meg a spanyolok, még talán a franciák is. persze a közhely ne midenkire igaz, de nagyrészt igen.

2013. ápr. 25. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!