Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mekkora hátrány az életben...

Mekkora hátrány az életben az, ha csak 20 évesen kezdek el élni?

Figyelt kérdés

Általános iskola után, a középiskolás éveimet jóformán átvegetáltam. Nem voltak barátaim, nem jártam el sehova, nem tanultam jól. Sajnos csak most 19 évesen jutottam el oda, hogy legyenek legalább halvány elképzeléseim a jövőmmel kapcsolatosan és némi akaraterőt gyűjtsek.

Le akarok fogyni (kórosan elhízott vagyok, kb. 60 kg kell fogynom), munkát akarok találni érettségi után, leakarok tenni egy szakmát, megakarok tanulni németül és angolul és 23-24 éves koromban neki rugaszkodok a villamosmérnöki képzésnek is.

Ami érdekel, hogy milyen hatása lehet majd a jövőben annak, hogy csak 20 évesen kezdtem el "élni"? Milyen hátrányokkal kell majd számolnom (gondolok itt a pl. szociális beilleszkedésre).

A kortársaim a középiskolás éveik alatt buliztak, csajoztak vagy visszahúzódó zsenik voltak akik most az egyetem padjait koptatják.

+ 1 kérdés érdekességből: Miért van az, hogy valaki már középiskoláskora előtt vagy középiskolás évei elején tudja, hogy mi akar lenni (ugye ez alapján választ iskolát, +tantárgyakat), míg mások (úgy mint én) csak 20 éves korukra "világosodnak" meg?

2013. ápr. 12. 18:47
 1/4 anonim ***** válasza:

szerintem később sem fogsz élni, a legtöbbhen csak beilleszkedésből meg majmolásból buliznak, semmit enm hagytál ki, max nincsenek fölösleges tapasztalataid a hányásról meg a kétszínű barátságokról.

én azt tanácsolom neked, hoyg menj el egy pályaválasztási tanácsadásra, vizsgáltasd ki a szemáélyiséged és az érdeklődési köröd, után vállalj sokféle diákmunkát, amennyit cska tudsz, hyg megismerd, mihez hogy viszonyulsz. addig valami okjre bejárhatsz, úgyse lesz értelme, csak a műszaki/veyészmérnöki diplomának, meg a programozásnak. ha meg akarsz élni. ha nicns tehetséged ezekhez vagy nagyon rühelled, akkor bármit válassz, de bele kell adni 1000%ot, hogy te legyél a legjobb 10 másik közül. de élehet hogy érdemesebb lenne most legalább középfokú németre menni és kimenni egy német nyelvű országba tanulni vagy dolgozni. még ha visszafizeted az egyetemet, úgyis jobb, de eleve inkább kint szerezz diplomát.

+válasz: mert minden embernek más a jelleme

2013. ápr. 12. 19:34
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Elég tág az érdeklődési köröm, de eddig egy olyannal sem találkoztam ami különösebben megfogott volna.

Érettségi után dolgozni akarok menni és munka mellett elvégezni egy egyéves képzést (pincér vagy szakács). Ha nem találnék munkát csak akkor jelentkeznék valamilyen OKJ képzésre. Mivel vidéken élek (Budapesttől 60-70 km-re) elég macerás lenne a mindennapi bejárás, kollégiumot a szüleim nem tudnának fizetni, ill. nagy eséllyel nem is kapnék helyet.

Eddig angolt tanultam, ezért arra szeretnék ráhajtani elsőként (most elég gyatra a nyelvtudásom), utána szeretnék nekikezdeni a németnek is.

A szakma megszerzése utána szeretnék egy pár évet vagy hajón vagy külföldön dolgozni vendéglátásban. Utána szeretnék levelezőn elvégezni egy egyetemet. Villamosmérnökre, ill. mérnök infóra gondoltam, de majd eldől.

2013. ápr. 13. 09:18
 3/4 anonim ***** válasza:

akiknek széles érdklődésük van, áltlaában nem tudnak kitartóan érdeklődni 1 dolog iránt.

és szerintem inkább szakácsnak tanulj, a pincér kemény meló és enm fizetik meg. olyan jól.

az angol elég középszinten is, úgy általános dolgokhoz, de a német legyen felsőfokú, és ha ügyes vagy, tlaálsz külföldi közvetítőket diákmunkákra. fölösleges arra építened, hogy sokra fogják értékelni, itthon semmit sem értékelnek, és hülyének nézik az embert, elvárások az egekben, keveset kapsz érte. egyből arra kell készülnöd, hogy külföldre építesz referenciát.

2013. ápr. 13. 16:21
 4/4 anonim válasza:
Pontosan 20 év
2013. ápr. 14. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!