Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tág érdeklődéssel hogyan...

Tág érdeklődéssel hogyan jöttetek rá, mik akartok lenni?

Figyelt kérdés

Tág, hol egyik erősebb, hol másik, van, amelyik érdeklődési kör egy ideig fennáll aztán végleg elmúlik... Amíg tart, addig úgy érzem, örökké fog tartani és őszintén érdekel.

Gondolom ezzel más is van azért így...

Ti hogyan választottatok foglalkozást? És ha megtudhatom, mit?

És ha pl egyetemi szak végzése mellett jöttetek rá, hogy az nem piacképes, nomeg lehet más jobban érdekel, akkor pl. OKJ-t az egyetemmel párhuzamosan, mi alapján választottatok?

2013. ápr. 11. 17:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Akkor mit tervezel végezni?
2013. ápr. 11. 21:45
 12/14 A kérdező kommentje:

Amúgy van átfedés és hasonlóság is velem, már a reál, nem művészeti dolgokkal.

Én is akartam orvos is lenni.

Aztán pedig egészségügyben dolgozni, prevencióval foglalkozni.

Rá kellett jönnöm, hogy ahhoz, hogy az emberek szakember véleményét felhasználva tegyenek az egészségükért, sok-sok pénz és megfelelő hozzáállás kell.

Aki tesz az egészségéért, az sokszor szélsőséges irányzatok híve.

A mai orvoslás meg szerintem tragédia. Mindenre gyógyszert írnak fel, de mindenre. A természetes gyógymódokat sok orvos elveti. Az egészséges életmód jelentőségét elbagatellizálják.

Nem vagyok gyógyszerellenes, de egy megfázásra, egy még nem vészes (!) savtúltengésre, egy kis stresszre stb. még talán nem gyógyszer kell első körben, hanem megfelelő étrend, táplálékok, életvitel.

Engem az érdekelt volna, hogy ezekben tanácsokat adjak az embereknek.

Pl. ha valaki jön olyan tünettel, hogy kicsit ég a gyomra néha, akkor segítenék, hogy mit egyen, lelkére kötném, hogy rendszeresen egyen, és nézzen farkasszemet a stresszforrásokkal. És ha ez nem segít, és/vagy a tünetei romlanak, akkor jön a gyógyszer, meg a gyomorsav tényleg veszélyes dolog.

De erre senki se kíváncsi és pénz sincs. Az emberek vagy gyógyszert szeretnének, az egy bogyó, elég bekapni. Vagy gyógyszerellenesek, és szélsőséges irányzatokhoz menekülnek (pl. paleolit diéta).

Na, én ezt nem akarom... Egészségügyben én nem dolgoznék, ezen feltételek mellett, főleg hipochonderként.

Valamiért vonzanak a mindenről tanulsz egy keveset című szakok.

Ilyenre is járok, meg a fenti is ilyesmi lenne. Ugye vannak prevenciós szakok meg olyasmi szakok az eü-ben, amikre utaltam fentebb. Csak mégse lehet a gyakorlatban ilyesmivel foglalkozni.

2013. ápr. 12. 12:56
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen, én is hiszek a természetes/alternatív gyógymódokban. Nem kellene úgy támadnia a hagyományos orvostudománynak. A kettő együtt nagyon hatásos lenne szerintem.
2013. ápr. 12. 22:02
 14/14 A kérdező kommentje:

De jó, egyetértünk.

A kettő együtt, igen.

Apai nagyszüleimet is a gyógyszer tartja (egyiket sajnos már csak tartotta), én is voltam csecsemőkorban nagybeteg, mikor megmentett az antibiotikum, a kortikoszteroidos krém meg hasonlók.

Viszont egy nem túl erős gyomorsavra (pont az van nekem, azért példálóztam), meg részben ebből következő állandó váladékozásra (orr nem szelel rendesen, krákogás) ne rögtön gyógyszerrel támadjanak már. Mondanának alternatív lehetőségeket, kapnék étrendet, és ha nem válik be, gyógyszer.

Így csak félek a modern orvostudománytól, nemhogy benne dolgozni. :D

Művészetben mi érdekel?

Én a lelki tartalmak kifejezését nem szeretem, nem vagyok eléggé lelkizős. Viszont a szem gyönyörködtetését, a természet meg a városok szépségének bemutatását szeretem. Fotózás a hobbim.

Szóval Téged?

Egyáltalán: zene, festészet..?

Vannak művészettel kapcsolatos hobbijaid?

Mi tetszett meg a környezetmérnöki szakban? Mikor gondolkoztál benne?

Durva, hogy amiket leírtál, és nem művészeti dolgok azok nagy része vagy egyezik vagy hasonlít nálam is.

Azért faggatlak, Te hogyan éled meg, meg milyenek a mindennapjaid (hobbik).

Nálam sincs kizárva, hogy még tanulni fogok, ha nem is iskolában, de hobbiként igen. Bár úgy mindig tanulok, most épp fotózást.

Amúgy a pályaválasztási tanácsadó is problémázott rajtam. A sok teszt után még sokszor visszahívott négyszemközti beszélgetésre, ahol javasolta a jogi (?!?!?!), a természettudományos és az agrár képzési területet, javasolta, hogy valami természettel foglalkozót nézzek, és egy rakat OKJ-t is javasolt. Úgy hagytam ott, hogy rosszabb volt, hogy elmentem, mint ahogyan előtte álltam.

2013. ápr. 12. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!