Tág érdeklődéssel hogyan jöttetek rá, mik akartok lenni?
Tág, hol egyik erősebb, hol másik, van, amelyik érdeklődési kör egy ideig fennáll aztán végleg elmúlik... Amíg tart, addig úgy érzem, örökké fog tartani és őszintén érdekel.
Gondolom ezzel más is van azért így...
Ti hogyan választottatok foglalkozást? És ha megtudhatom, mit?
És ha pl egyetemi szak végzése mellett jöttetek rá, hogy az nem piacképes, nomeg lehet más jobban érdekel, akkor pl. OKJ-t az egyetemmel párhuzamosan, mi alapján választottatok?
Ismerős probléma.
Hát, próbáld érzelmi téren is alátámasztani a döntésedet:
Szeretni fogom a munkám?
Jól fogom magamat érezni?
és kérdezd meg magadtól, miért pont ez?
A szüleim, vagy más kívánságára tanulom, vagy engem érdekel?
Aztán persze semmi sem biztos, de ha minden klapfol csak nem nyúlsz mellé :)
Második:
Ismerős? Miért, Nálad mi volt?
"Szeretni fogom a munkám?" Épp ez a kérdés. :)
"és kérdezd meg magadtól, miért pont ez?"
Apum ezt tanácsolta, de csak finoman, és azért, mert kérdeztem. Kétszer kérdeztem valamiért, elsőre kirázott a hideg, másodikra már egy bizonyos tantárgy miatt paráztam csak. Aztán egy témába vágó kiállítás megérintett. Eléggé megérintett, mondhatni meghatott. Ekkor egy napig errefelé akartam továbbtanulni. Majd ez elcsendesedett, el is felejtődött. Gimi utolsó előtti évének elején kezdtem nézni a szakokat, és ezt valahogy megláttam. Abban bízom, hogy nem véletlenül szúrtam ki pont ezt. Úgy láttam, több érdeklődésem is benne van, meg ami problémával foglalkozik, az se rossz, az is érdekel valamilyen szinten. A szakra kerülve csalódtam, mégse arany, pedig fénylik. :D De szerintem még megszerethetem, és még mindig nincs jobb ötletem.
Csak nem tudom, annak mennyi az esélye, hogy megszeressem.
Ha meg OKJ-t választok, amit mellette elvégzek, háát... nem tudom, mi legyen az.
Első:
Én is szeretek fotózni. :)
Amúgy tök jók, amiket leírtál, hajrá.
Sokmindent ki lehet fejezni az alkotással, és akár tanítani is lehet vele. Hasznos, emellett nyugtathat, örömmel tölthet el. :)
Nálam az volt, hogy milyen szakmára menjek.
Mindkettő tetszett, mindkettővel lehet pénzt keresni.
Most úgy áll a dolog, hogy amit tanultam (autószerelő), már inkább csak hobbiként érdekel, bár két éve ebben dolgozom.
Jelen pillanatban arra koncentrálok, hogy fősulira menjek, pénzt gyűjtök, és megpróbálok egy vállalkozást indítani, hogy fősulin ne legyenek pénzügyi gondjaim.
Nos, az még kérdéses nálam is, hogy hova megyek, mert több szak is érdekel, de a szakmámat sem támogatták itthon, azt mondták menjek infóra, vagy pénzügyire.
Nos nem hallgattam rájuk, és nem bántam meg, bár már tudom, hogy nem a jelenlegi szakmámból fogok nyugdíjba menni.
Ja, amúgy a vállalkozás teljesen más irányú, se otthon nem csinált senki ilyesmit, se én nem tanultam ezt, de színesebbé teszi a dolgokat, izgalmasabbá.
Szóval, én megyek a saját fejem után, és néha hibázok, de ha csak a biztosra mennék, hová lenne az élvezet az életből?
Huhh... Akkor ez ilyen. :)
És akkor valamilyen szinten nyűg már az autószerelés?
Körülbelül milyen szakban gondolkozol?
Hát nyűg. eléggé sok szívás van benne, ez kivédhetetlen.
A szaktudásnak nagyon örülök, és igazából nem is baj, hogy dolgozok, mielőtt fősulira megyek, mert legalább már lesz egy olyan szakmám, amivel, ha minden kötél szakad, akármikor dolgozhatok, ha elfogy a pénz.
Szakra, meg van egy régi elképzelésem, a gépészmérnök, de érdekel a pszichológia is, bár az inkább csak tudás miatt, nem biztos, hogy dolgoznék benne.
szóval eléggé sokrétű a dolog, de kezd tisztulni a kép.
Mondjuk egy éve vacilálok ezen, úgyhogy már ideje, hogy döntsek, és nagy valószínűséggel gépész szakra jelentkezem.
OMG. Akkor én nem vagyok tág érdeklődésű.
Jót választottál. :)
Nem akarsz orvos lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!