Hogyan változtassak az életszemléletemen, hogy 'viseljem' el a gondolataimat?
Előző szeptemberben kezdtem el az egyetemet, és teljesen máshogy képzeltem el a szaktársaimat... Gyakorlatilag a 'menőség', ismertség = ivás*bunkózás, elképedek néha, amikor vmeik bunkó, heti4x bulizós gyerek fb egyetemi csoportba vmi értelmes kérdésre vmi viccesnek szánt, fullbunkó kommentet ír, és egyből kap 4-5 like-ot, a másik pedig az, ha valaki lány, és nem bűnronda/ápolatlan, bármit mond, az jópofa, vicces. A másik pedig az, hogy, előadásokból, szünetből néha meghallok egy-2 dolgot, amiről beszélnek, és elég furcsának tartom, h a szerelmi élet (lányok is) és egyéb témákat egy 200fős előadóteremben kell kibeszélni, meg a tanárok, előadók szapulását, h 'milyen tróger, biztos elfelejtette felvenni a szemüvegét javítás közben, lol', és akkor aki ezt mondja, milyen vicces, eredeti, bevállalós, jóarc, valójában meg csak szimplán rossz zh-t írt, és ezzel is jobb fej lett.
Gimnáziumban voltak barátaim, sokszor söröztem, buliztam velük, viszonylag 'ismert' voltam, és nem csak egy lúzer, mint aminek szerintem mindenki gondol az egyetemen. És most az ismertség alatt azt értem, h odaülnek menzán beszélni 2-3 mondatot, köszönnek, kezet fognak, nem egy olyan embert ismerek, akivel még első héten dumáltam egyetemen, meg söröztem, aztán azóta meg sem ismer...
Lelomboz, amikor 10ből 9 lány elég durván kiéli magát, nem ismerek olyan lányt, aki nem viszzahúzódó, paszzív lenne, de nem az 'Élj a mának' jelige alatt élné mindennapjait.
Egyszerűen amikor az ilyenek, amikor eszembe jutnak, egy lúzernek érzem magam, de nem szeretnék olyan lenni, mint azok a srácok, hogy kéne változtatni a mentalitásomon?
Előre is köszönöm a segítséget, F
Nekem egyetemről, pont hasonló okok miatt, csak két barátom maradt.
Mi a helyzet a régi barátaiddal? Tartsd velük a kapcsolatot. Nem kell feltétlenül a szaktársaid közül barátokat / párt választanod. Mi a helyzet a többi karral?
Kedves Kérdező!
Nyugtass meg, hogy ez csak beugratás, csak viccnek szántad az írásod. Nem lehet igaz, hogy valaki a Te korodban ennyire kényszerítő erejűnek érezze a kortárscsoport nyomását. Nem vagy egy kicsit lemaradva az érzelmi érettségben az elvárhatótól? Örülök, hogy jó az ízlésed, és van erkölcsi tartásod, és elnézem Neked, hogy rossz a véleményed a csoporttársaidról. Megértem. De ekkora lelki terhet okoz Neked a Te és az ő elképzeléseik közötti különbség? Viccelsz. Remélem, viccelsz. Mondd, hogy viccelsz!
Magunk között szólva ki nem sz@rja le, hogy kis ***öncenzúrázva*** mivel tölti az idejét? Te tudod, miért vagy az egyetemen: végzettséget szerezz valamiben, amiből később megélsz. A többiek viselkedése akadályoz ebben? Nem. Hát akkor?
Üdv R.
Valamiért nekem az egyetemről valami más jut az eszembe: a tanulás!
Tudtommal oda nem csak azért kellene járni, hogy megismerjük azokat, akikkel este majd jól bepiálunk, jókat dugunk, hanem másért is.
Nagyon sok értelme van ennek a sok diplomásnak, akik annyi műveltséget nem szednek magukra az egyetemen, hogy mondjuk tudják ki Mozart vagy elolvassanak egy regényt vagy egy verset.
Nagyon helyes döntés fizetőssé tenni a főiskolákat egyetemeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!