Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem hallom a gondolataimat,...

Nem hallom a gondolataimat, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Kiskoromban imádtam gondolkozni, elméledni. Néztem a holdat ésaz élet nagy dolgairól töprengtem, annyira jó volt. Néhány éve viszont csak azon kapom magam, hogy már megint máshol jár az eszem (hát sosem azon amin kéne, vagy amit csinálok) de nem tudom, min gondolkodtam. Van hogy éjszaka kiülök az ablakomba és próbálom átgondolni a dolgokat (problémákat, eseményeket, történteket, az életemet...) és nem megy. Mintha nem én irányítanám a gondolataimat, szörnyű érzés :S

Mi lehet a gond? Illetve mit tegyek ellene, mert szükségem van a gondolataimra!! :(

L/16

2011. jún. 5. 20:06
 1/10 M@x ***** válasza:

Nem hallod?

Van egy megoldás szerintem:

Amikor egyedül vagy beszélj félhangosan akkor egy idő után előjön.

2011. jún. 6. 19:09
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
nekem is így volt. ez egyszer csak eltűnik. az ember elveszti a képességét hogy rendesen gondolkozzon. de van megoldás. én és még rengetegen tudják mi az. de ezt a társadalom elítéli. úgyhogy le se írom.
2011. jún. 6. 22:31
 3/10 anonim ***** válasza:

Második, mi az? Megírod priviben? Én aztán tuti nem ítélem el bármi is az... Most kíváncsi lettem, bár lehet ha megmondod eszembe jutna mi az.

Kérdező, amikor én nem tudom a fejemben összeszedni a dolgokat, általában leírom. De így hogy ülök egy helyben és gondolkodom, úgy nekem sem nagyon megy.

2011. jún. 7. 09:58
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ez jó ötlet kimondani, meg leírni :)

Bár nem az igazi, ami volt :( Szerintetek mi lehet az oka?

a második meg légyszi írd le, én is kíváncsi vagyok!

2011. jún. 7. 18:08
 5/10 anonim ***** válasza:
Második ugye nem öngyilkosságra gondolt?!...
2011. jún. 8. 18:23
 6/10 anonim ***** válasza:

Én lassan 18 éves leszek, nekem nincs ilyen gondom xx : ). sőt az a probláma, hogy túl sokat elmélkedem dolgokon (akár tanulás, akár sétálás közben stb.). Szerintem keress egy nyugodt helyet, amit igazán a tiednek érzel, és ahol nem zavarhat meg senki (én pl. nagyon szeretek sétálni az erdőben, réten stb.). Vagy hallgass olyan zenét, amilyet annó a "merengős időszakodban" hallgattál, esetleg nézz meg egy filmet abból az időből. Engem ilyenkor mindig elkap az az érzés, amit akkor pl a zene hallgatása közben éreztem (akkor is mindig merengtem valamin), és próbálj meg elgondolkozni azokon az időkön, értékelni stb.: ). Lehet, hogy hülyeségnek hangzik xx : ), sőt néha nnak is tartom.

Vagy találj valakit, akivel együtt töprenghettek az élet nagy dolgain : ). Mi mindig anyáékkal beszélgetünk ilynekről. Mindenki elmondja a véleményét. Szerintem ez is nagyon jó : ), mert mindig van visszajelzés, és nem csak magadat kell hallgatni : ) (őket tuti hallani fogod : ) )

2011. jún. 10. 18:06
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

Bár szerintem nem azzal van gond hogy nem elmélkedem, hanem inkább, hogy nem tudatosan. Sokszor megkérdezik, hogy min gondolkodsz? én meg tényleg nem tudom. Olyan mintha percek maradnának ki az életemből, fogalmam sincs hol járt az eszem. És ez gyakori csak azt veszem észre, hogy már megint nem arra figyelek amire kéne :S.

2011. jún. 11. 19:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Koncentráció hiány. Esetleg nem kell több dologgal foglalkoznod most az életedben, mint korábban? Nincs több problémád? Az is hatással van rá.

A koncentráció fejleszthető: minden nap leülsz, és mondjuk kijelölöd, hogy fél percig csak csendben ülsz, és nem gondolsz semmire/vagy egy adott dologra gondolsz. Ha már ez simán megy, anélkül, hogy elkalandoznál, akkor növeled az adagot, napi 45 sec-ra, majd 1 perc, így tovább. Ha kitartó vagy, menni fog.

2011. jún. 12. 15:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van! Vannak gondjaim a koncentrásióval, figyelemmel. Köszönöm hogy írtál :) Mindeképpen megpróbálom.
2011. jún. 13. 14:54
 10/10 anonim ***** válasza:

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 06-06 22:31

Nekem is megtudnád privátban írni, hogy mi az??

Én sem ítélem el, mert nyitott vagyok én ezekre.: )

2011. jún. 19. 03:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!