Ez normális dolog?
Kb 3-os korom óta eléggé pattanásos az arcom. Ebből kifolyólag úgy érzem , hogy önbizalomhiányban szenvedek..Hogy én nem vagyok olyan szép mint a többiek ,félek hogy ez másnak nem tetszik és nem akar " barátkozni " velem..
Mit tudnék ez ellen tenni?
Rájönni, hogy mi változott meg harmadikos korod óta az életedben (étrend, környezeti hatások - ami stresszt okoz pl. -, akármi), és azon változtatni.
Általában a kajákkal szokott gond lenni, egy csomó minden cukros, zsíros ételtől lehetnek pattanásaid.
Meg jót tesz szerintem a sport, a mozgás, a sok folyadék, egészséges élet. :)
Rengeteget sportolok , naponta 3l vizet megiszok és semmi..
Bőrgyógyásznál voltam ő csak legyintett , hogy "ohh , ez a korral jár" . Kozmetikusnál is voltam , ő csinálta a sok heget az arcomon. Rengeteg krémet , itthoni csodaszert kirpóbáltam de semmi sem segitett . És minden egyes nap jön , hogy sirjak , mert mindig ottvan , hogy sohasem lehet nekem olyan arcom , mint másoknak.
Járj az után is hogy nem-e vagy allergiás valamire.
Én pl a csokira és ha túl sokat eszem (vedd úgy hogy tába csokiból 2 sor) akkor pattanásos leszek... Ezért vigyázok rá. Amúgy a sok fehére okoz pattanást. A legjobb a leszárító krémek mert zsíros arcfelületen alakul ki pattanás.
Na tudom hány éves vagy de 20 éve korukra kinövik általában az emberek és csak ritkán alakul ki 1-2.
De hát valakinek ilyen sors jutott. Nem tudom, hogy fiú vagy-e vagy lány. De nem egy párt láttam akik pattanásosak és tinédzser korban ez nem meglepő :)
Nem csak az a lényeg, hogy mivel tápláljuk magunkat belsőleg hanem, hogy mit kenünk magunkra.
Ha úgy vesszük normális, hogy emiatt vagy önbizalomhiányos.
De majd idővel változni fog a helyzeted. Csak figyelj oda mit eszel. Nekem a sok műkajától, péksütiktől, csokiktól, jöttek ki pattanások. Azokat már nem is igazán eszek csak csokit. Arról sajnos nem tudok leszokni.
Lesz ez jobb is. Hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!