Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szociális élet helyreállítása...

Szociális élet helyreállítása vagy munka?

Figyelt kérdés

Az eddigi életem egy burokban telt. Mondhatni, hogy az egész tinédzser korom kimaradt. Az elmúlt 5 évben nem voltak barátaim, nem jártam el szórakozni, nem volt barátnőm. Most 19 éves vagyok és érettségi előtt állok.

Nincs semmilyen elképzelésem a jövőmmel kapcsolatosan.

Rossz tanuló vagyok, ezért nem megyek sem egyetemre, sem főiskolára.

OKJ képzésre szerettem volna menni, de már nem vagyok annyira biztos benne. Továbbtanulni elsősorban az emberek miatt szeretnék. Szeretnék megismerni másokat, barátokat szerezni és szórakozni (ez a kérdésem első része-szociális élet helyreállítása).

Viszont fel kéne járnom Budapestre, mivel faluban lakom. Bp.-től 50-km-re van, kb. 3,5-4 óra utazás naponta, ami kb. 15 ezer Ft-os útiköltséggel jár havonta.

Anyagilag nem vagyunk eleresztve, így a szüleim nehezen tudnának finanszírozni. Ill. mára nem érint meg annyira ez a kérdés mint pl. féléve. Volt olyan is, hogy amikor arra gondoltam, hogy nincsenek barátaim és, hogy a tinédzser koromat elszúrtam, egyfajta szorongás, majdnem, hogy sírógörcs fogott el.

Mostanában nem nagyon görcsölök ezen, megszoktam az egyedül létet.

Nem olyan rég jött az ötlet, hogy elmehetnék dolgozni. Ezzel betudnék segíteni a szüleimnek, pénzt tudnék megspórolni és egy pincér tanfolyamot is elvégezhetnék. Azonban így nem igazán tudnék ismerkedni, igazából ez az egyetlen "gondom" a munkával.

Sajnos elég nagy katyvasz van a fejemben. Nem igazán van egyetlen egy biztos életcélom sem. Decemberben még azon voltam, ha törik, ha szakad főiskolára megyek és enyém lesz a világ. Februárban már elkönyveltem, hogy híres szakács leszek és lesz egy saját étterem láncom, majd rájöttem, hogy nem is igazán szeretek főzni. Utána jött a pincér és mellé a munka, most ez a jelen. Ill. mellette elkezdtem pókerezni, szóval póker milliomos is leszek.

Sok pénzre lenne szükségem, akkor beköltöznék egy 2-3 szobás lakásba és csak elmélkednék. Nem kéne anyagiakon rágódni, hiszen arra megy ki az egész.

2013. ápr. 4. 09:44
 1/7 anonim ***** válasza:

A helyedben mindenképpen továbbtanulnék, a főiskolán/egyetemen a legkönnyebb a szociális életedet helyre hozni. Az, hogy nem vagy jó tanuló nem mérvadó. Nem mindenki szeret tanulni. Az egyetem előtt én sem tanultam szinte semmit, mert egyszerűen nem érdekelt és mind1 volt, mert valljuk be a gimiben nulla tanulás mellett is nahéz megbukni.

De ha egyetemre nem is akarsz menni akkor gondolkozz el az okj-n ott is bekerülnél egy új közösségbe. Ahogy én látom ha ott maradsz abban a faluban ahol nincsenek barátaid, és vélhetően nincs lehetőséged új embereket megismerni nem lesz sok esélyed a változtatásra.

2013. ápr. 4. 10:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Ki kellene lépned az önsajnálatból! Ez a való élet, tanulni és dolgozni kell, mert különben semmire sem viszed. Ha ez ilyen nyögvenyelősen megy (az elhatározás), akkor egész életedben "nyomorult" leszel. Komolyan, most kell megalapoznod a jövődet, mert pár év múlva már nem lesz előtted választási lehetőség. Vagyis ha majd el kell tartsad magad, akkor olyan munkát kell végezz amit éppen találsz és végzettség nélkül bizony a legrosszabbak fognak jutni! Tűzd ki magad elé a céljaidat még most, legyél ügyes az érettségin, tanulj ki egy szakmát (lehetőleg hasznosat, amivel el is tudsz majd helyezkedni). Keress utána vagy közben munkát és igyekezz anyagilaf függetleníteni magad a szüleidtől majd szép lassan, mert felnőtté válsz/váltál.
2013. ápr. 4. 10:12
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Feslőoktatásba, azért nem megyek, mert nem kerülnék be egy normális egyetemre sem. Médiatudomány és marketing szakra pedig eszem ágában sincs menni. A legtöbb OKJ is olyan szakmát ad amivel nem lehet elhelyezkedni.

Ill., ha már előjött pl. ez is probléma, nem tudom milyen szakmát végezzek el. Írtam, hogy pincérnek akarok menni (nem tudom mekkora potenciál van benne), 2 éves pincér képzésre semmiféle képen nem mennék amikor vannak 1 éves képzések is. Sok helyen nem is nézik a végzettséget. Egy ismerősöm úgy ment el hajóra felszolgálónak, hogy nincs semmilyen végzettsége, de beszél 2 nyelvet, ezért felvették.

2013. ápr. 4. 10:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Na látod, akkor gondolkodj el azon, hogy ha másoknak is sikerül túlélni az életet, akkor Neked is fog! :)

Nézegesd a szakmákat, gyűjts be infókat, válassz ki valami képzést vagy tanulj nyelvet. Ha egyik se jön be, akkor keress melót.

2013. ápr. 4. 10:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Pincér tanfolyamon nem tudsz ismerkedni??? alapból lesz egy csoport míg tart a tanfolyam.. a munkád meg emberekkel köt össze napi szinten (helyfüggő de és 100 új embert saccolnék/nap amit neked meg kell szólítanod, ez havonta 2000 ember - a visszatérő vendégek)

Szerinted csak iskolában lehet ismerkedni? Mert ugye iskolán kívül nincs élet, se emberek...

"elkezdtem pókerezni, szóval póker milliomos is leszek"

Úgy legyen kívánom neked. Csak nehogy visszanyaljon a fagyi és azt is elveszítsd amid nincsen. Labilis vagy, nem tudsz kitartani 1 dolog mellett, szóval megeshet az utóbbi is.

Én is tanfolyamra járok Budára ami tőlünk 50km-re van, 1,5 óra oda meg 1,5 ra vissza az út, igaz csak heti 3x megyek be de ez is 15e be van mint útiköltség, de emellett dolgozom van passzív jövedelmem is + autót is fenntartok. És csak 3 évvel vagyok idősebb mint te... ja és nincs diplomám. Ha nem csesztem volna el az érettségimet akkor biztos főiskolára mentem volna.. és mellette dolgoztam volna.

2013. ápr. 4. 11:11
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igazából nekem nem kell állandó állás. Vagyis nem akarom magam lekötni egy életre egy munkahelynél.

Nekem nincsenek olyan terveim, hogy házat vegyek, kocsit vegyek, családot alapítsak és legyen egy jól fizető munkám.

Sőt, a későbbiekben mindenféle képen szeretnék majd egy mérnöki diplomát is, majd 27-30 évesen, most nem érzem itt az idejét.

Nem akarom megtervezni az életem.

Annyi minden van az életeben, ezért rugalmas szeretnék lenni. Pincérként is egy kis ideig szeretnék dolgozni (hajón).

Lehet, hogy gyerekes a gondolkodásom és el vagyok rugaszkodva a valóságtól, de engem ez nem zavar.

Szeretnék majd egy grafikus/rajz tanfolyamot is elvégezni, írni is szeretnék.

A pókerben először a pénz mozgatott meg (kb. 2 hete kezdtem csak el), de tegnapelőtt nézegettem videókat és egyszerűen elvarázsolt (nem tudom megfelelően megfogalmazni pontosan mit éreztem). Nem tudom mi volt az ami megfogott benne, de nagyon jó érzés volt. Tegnap bejutottam egy versenyre is, hétvégén lesz.

Szóval inkább hobbi.

Egyetlen olyan munka sincsen ami érdekelne, ergo minden munkára pénzszerzési lehetőségként tekintek. Pincérnek sem, azért akarok menni, mert hihetetlenül vonz.

Erre még nem gondoltam, már mint, hogy ennyi emberrel fogok nap mint nap érintkezni. Munka mellett esti tagozatos képzésre mennék, ami 1 éves. 2 évet nem pazarolnék el egy pincér képzésre nappali tagozaton.

Neked miből van passzív jövedelmed? (ha nem veszed tolakodásnak)

Hihetetlen, hogy mennyire anyagias világban élünk.

2013. ápr. 4. 11:40
 7/7 anonim ***** válasza:

"Egyetlen olyan munka sincsen ami érdekelne, ergo minden munkára pénzszerzési lehetőségként tekintek."

Akkor nézd úgy hogy mivel foglalkoznál szívesen, avagy mit csinálnál szívesen hosszabb távon? Az a jó ha nem munkának tekinted hanem hobbinak, amit élvezel és még pénzt is keresel vele.

Passzív jövedelmem weboldalaimból van elsősorban.

2013. ápr. 5. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!