Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tovább (rockzene és...

Hogyan tovább (rockzene és munka. )?

Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok, és a mindenem a zene, azon belül a rock illetve metál. Érdekel a villanyszerelés is, azért jelentkeztem középsuliban elektrotechnikára. Na mármost az a nagy álmom, hogy egy zenekarban énekes legyek, úgy mit Axl Rose, vagy Freddie Mercury a példaképeim. Ha netán nem menne az éneklés (bár szerintem jó hangom van) játszanék dobon, vagy szintetizátoron. Na szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megcsinálni, hogy a szakmát kitanulom, és aztán, ha már van biztos megélhetésem akkor zenekart alapitani? Tanácsokra lenne szükségem ezzel kapcsolatban. Egyáltalán a 21. században lehet-e még egy hardrock-zenekar sikeres? Hogyan tovább az életben?

2012. szept. 9. 17:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Persze! Hol laksz? Én épp tudok korodbeli srácokat, akik énekest/dobost keresnek rock zenekarba.
2012. szept. 9. 17:58
 2/5 pacsi ***** válasza:
legyél hangmérnök, abban van elektronika is meg zene is
2012. szept. 9. 19:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Kezdj el zenélni minél hamarabb. Iskola mellett. Minél több tapasztalatot szerzel, annál nagyobb az esély rá, hogy később egy olyan zenekarod lesz, ami nagyobb sikereket is el tud érni. Rengetegen dolgoznak a zenélés mellett.
2012. szept. 9. 22:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Biztosan lenne rá esély de ahhoz nagyon jónak kell lenni. Ha pl. Gunner vagy akkor tudhatod ,hogy ők is nagy küzdelem árán váltak híressé.Először csak egy garázsbanda voltak , utána mentek a fellépések után a kisebb klubokba ,aztán pedig egyre nagyobb koncerteken vettek részt előzenekarként ,majd pedig már saját teltházas koncertjeik voltak.És persze türelmesnek kell lenni.Ott van az Appetite album.Úgy adták ki ,hogy senki nem ismerte őket ,a média lehúzta őket ,csórók voltak és egy egyszobás stúdióban laktak.És ez manapság pedig még nehezebb lenne szerintem ,hiszen ma az a jó dolog ha valaki a menő zenét hallgatja ,ami kimerül abban amit a média a pofánkba nyom.És az manapság egyáltalán nem rock.Szerintem legyen egy jó szakmád ami biztos ,hogy be fog jönni mert ha a zenélés nem megy akkor meg kell élni valamiből.És mellette gyakorold a zenét ,keress egy bandát ,csináljatok demó CD-t olyan számokkal amiket szerettek és jól játszotok el és persze néhány saját számmal is.De ha tényleg jók vagytok akkor hajrá nektek mert egy rajongótok már biztos ,hogy lesz.

Ja és videót nem tudsz küldeni??Kíváncsi vagyok a hangodra.

2012. szept. 10. 18:15
 5/5 A kérdező kommentje:

A dobot választottam, ha minden jól megy nemsokára dobot fogok tanulni zenesuliban, aztán a haverommal ha minden jól megy zenekart alapitunk (mindenki van már énekes, basszer, a haver a gitáron, akkordgitáros már csak a dob hiányzik, remélem hamarosan én leszek az a dobos). Remélem előbb utóbb a zenélésből fogok élni :)

Ja és tudom mi mentek keresztül a Rosesék, Slash könyvéből sok minden kiderül :) Remélem mi is legalább fele olyan hiresek leszünk mint a Guns N' Roses :)

2012. szept. 24. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!