Meg fog változni valaha? Ha nem, akkor mi kellene hozzá?
Van egy barátom 29 éves, még életében sehol sem dolgozott.
Járt ugyan egyetemre be is fejezte, de azt is csak 2 éve 8-9 évig járt oda, mert sokszor megbukott. Vettek neki egy lakást, még régebben, mert másik városban tanul. 2 éve munkanélküli. Édesapja meghalt. Édesanyja egyedül tartja el őt, önmagát, meg a még a tanuló 20 éves. A srác egész nap netezik, az anyja küldi neki a pénzt, meg a nagybátyja is támogatja. Nekem úgy tűnik, hogy nem is akar dolgozni. Valami tanfolyamot végez amit fizetnek neki, de azt se túl nagy lelkesedéssel. Én úgy gondolom, hogy amíg mások mindent a feneke alátolnak, nem lesz változás. Nem rossz ember, csak elkényeztetett. Sokszor alapdolgokat nem tud, amik kellenek az élethez.Kedvelem, de féltem, hogy egyszer amikor a saját lábára kell majd állnia visszaüt, ez a nagy lustaság, és kényelem. De hiába mondok neki bármit. Azt mondja neki se jó így, de nem tesz ellene semmit. Párja barátai nincsenek.A párkapcsolatot szerintem nem is hiányolja.Normális ez? Fenntartható?
Ja kimaradt ,hogy 20 éves öccs van még.
Próbálok vele beszélni, de semmi, mindig megígéri, hogy majd megpróbál változtatni de semmi. Senki nem tud rá hatni, pedig így nagy bajok lesznek később. Nem tud egy életen át így élni. Minden ház összeomlik, ha nincs jól meg csinálva az az alapozás, és az alapokat nem 30 felett kell lerakni. Ha próbálok vele komolyan beszélni, erről, vagy homokba dugja a fejét vagy egyszerűen nem tud rá mit mondani, véleménye sincs sokszor semmiről, csak pár dologról ami érdekli, film, könyv. Pedig találhatna állást ,mert 4 nyelvet is tud, és művelt, csak szerintem nagyon lusta, és kényelmes neki így.
Ööö... a 30+ házas sztorit hogy éretted? :D Milyen alapokra gondoltál? Összedől egyszer: magad ellen beszélsz. Mindenki meghal egyszer, akkor meg miért nem tudsz magaddal törődni és élni boldogan az életed? Különben is milyen alapokra gondoltál itt konkrétan? Van 1 háza, ha talál munkát, akkor pénze is lesz. Pénzen túlmenően meg milyen alapok kellenének? Egyedül is lehet teljes életet élni.
Nagyon logikátlan és összefüggéstelen dolgokat írogatsz.
Az életben nem csak anyagi, vagy materiális dolgok vannak!
Hanem emberi kapcsolatok is. 30 fölött már saját család kell, nem a szülőkből élni! Azért foglalkozom vele,mert felakarom ébreszteni,hogy nem jól csinál valamit. 2 éve nem kap munkát. Nem töri magát. Akkor szerinted,hogy lesz munkája? Tényleg nem lehet értően olvasni??
A házat képletesen értettem de mindegy..
Akkor szerinted így van jól,ahogy ő csinálja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!