Lámpaláz? Mit lehet tenni?
Mindenkinek ki kellett állnia az osztály elé egy általunk írt szöveget elmondani, felolvasni.
Elvörösödtem,kivert a víz, nem vettem levegőt, hadartam, ezáltal pedig folyton elfogyott a levegőm és a mondat végére már csak tátogni tudtam, vagy nem bírtam kimondani a szavakat belebotlott a nyelvem.
Mit lehet ezzel csinálni ? Hiába gyakorlom itthon, így tudok beszélni, szüleim, barártaim előtt is de az egész osztály elé kiállni rém kellemetlen és ciki, biztos észrevette mindenki, mennyire izgultam. A hangom is sokkal magasabb volt. Segítséget nagyon megköszönném!!
21L
Túl komolyan veszed a feladatot. Gondolom félsz, hogy mi lesz, ha..... vagy esetleg, ha.... és így kinevetnek az osztálytársaid. Egyszerűen csak olvasd fel, ha belehibázol,akkor folytasd, minta ha mi sem történt volna. Ne parázd már túl. Tudod a legjobbak is hibáznak.
Mond, hogy vagyok olyan értékes, hogy ne érdekeljen mások véleménye, a hibázás is bőven belefér az életembe.
Izgulást hagyd meg másnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!