Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tudok tenni lámpaláz ellen?

Mit tudok tenni lámpaláz ellen?

Figyelt kérdés

Utálok mások előtt szerepelni, állandóan halállra izgulom az ilyen helyzeteket. Főleg, amikor például kiselőadást kell tartani, és van olyan ember, emberek a csoportban, akik ok nélkül utálnak, semmibe néznek, kiröhögnek, stb. Amikor beszélnem kell több ember előtt, a szívem ezerrel kezd verni, a hangom teljesen elvékonyodik, kapkodom a levegőt, ráadásul teljesen kiszárad a szám, és hadarok is (a hadarásra sajnos egyébként is hajlamos vagyok..). Van valami ötletetek, mit tegyek? Egyébként is gátlásosabb típus vagyok, gondolom, ez valamelyest közrejátszik ebben a lámpaláz-problémámban.

Egyébként már végső elkeseredésemben az alkohol is megfordult a fejemben. Egyébként egyáltalán nem iszok alkoholt, de arra gondoltam, most már ha újra lesz ilyen megpróbáltatásom, amikor ki kell állnom és beszélnem kell, megiszok előtte egy kevés vörösbort, az biztosan nem árt meg. Vajon segít? Más piát nem vagyok hajlandó inni, lehet, hogy a pálesz vagy a wishkey hatásosabb, de én azokat még nem kóstoltam, és nem is akarom.

Mit gondoltok? Mit tegyek? Előre is köszönöm az építő jellegű és hasznos válaszokat! Hülyülő kommentelők kíméljenek!

2011. júl. 8. 11:40
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, és elfelejtettem írni, hogy 20 éves srác vagyok.
2011. júl. 8. 11:42
 2/7 anonim válasza:
100%
Ismerem az érzést, régebben nekem is volt ilyen problémám. Az alkohol lehet h ellazít és kevésbé leszel ideges, de nem hiszem h ez lenne a legjobb megoldás. Tudom, hogy nem hangzik valami jól, de szerintem próbáld meg hozzászoktatni magad. Minél többet csinálsz ilyesmiket (kiállsz emberek elé) annál kevésbé leszel zavarban, mert egy idő után már tudni fogod, mire számíts. Ilyenkor próbáld meg "kizárni" a körülötted lévőket (leginkább azokat akik semmibe néznek és kiröhögek) csak arra figyelj, amit te csinálsz. Például vigyázz arra, hogy lassabban és érthetőbben beszélj, kevésbé hadarj. Ha sok emberhez kell szólnod, mindig lesz köztük olyan, akit érdekel a mondanivalód és odafigyel rád. Az ilyen emberrel nyugodtan vedd fel a szemkontaktust. Most körülbelül ennyi jutott eszembe. Sok sikert! :D
2011. júl. 8. 12:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Üdv!

Nekem is volt problémám fiatalabb koromban!

Pálinkát ne igyál mert azt megérzik!A vodka nem büdös szal belekevheted az üccsidbe !

De ezt pia nélkül is megtudod oldani!Szarj le mindenkit aki az ellenséged!A messzibe nézz ki magadnak egy tárgyat és csak oda koncertálj! :) Általába a színpad meg van világítva én olyankor az egyik lámpába nézek vagy a csak hátulra a semmibe

2011. júl. 27. 20:54
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi! Mondom, pálesz meg sem fordult a fejemben. Ismerem a szagát ám, szabolcsi vagyok. :D Hát igen, az a baj, hogy könnyű mondani, hogy szarj le mindenkit, én is sokszor mondogattam már magamban, hogy nem érdekel senki, mégis, baromi nehéz. Főleg nekem. Igazából ha az önbizalmam nőne, talán könnyebb dolgom lenne.

Egyébként színész vagy? :D Vagy szimplán csak ilyen iskolai beszédekre, szereplésekre gondoltál, mikor a színpadot írtad?

Még1szer köszönöm a válaszodat!

2011. júl. 27. 21:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem vagyok színész csak volt amikor szerepelni kellett itt-ott.

A magabiztosságodon segítene ha eljárnál kondizni,ha nem is leszel tőle izmosabb attól jó kondiban leszel és és ha sokat eljársz egy idő után már tudod tunningolni vele az önbizalmadat ,hogy te vagy a legjobb ,te vagy az ász, és a végén tényleg az leszel! :)

Ja igen Én érettségin szóbeli közben volt amikor szédültem az izgalomtól ,de túlestem rajta!Szal lehetetlen nincs!Hajrá!!!

2011. júl. 28. 21:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem feltétlen múlik a kinézeten.

Én is ez ellen küzdök, így kerülte a kérdéshez.

Nekm egy telefonálás is gondot okoz. Kívülről állítólag nagyon magabiztosnak tűnök, de ha helyzet van akkor végem.

Jelenleg emiatt nem merek lediplomázni, rettegek a vizsgáktól, a kudarcttól is, de főleg, hogy ki kellene állnom megvédenem majd a diplomamunkámat.

Pedig 4 esre elvégeztem az egyetemet, már 2 éve abszolváltam, tényleg csak a záróvizsgák lennének.

De a mostani parám, hogy egy állás miatt kellene telefonálnom, és kiszárad a szám dadogok, izzad a kezem és jéghideg, pedig még csak a telefont vettem a kezembe.

teljes jegyzetet készítettem már a köszönést is leírva, de nem megy...

nem tudom hogyan tudnál tulleni rajta, mert ezt keresem én is

26/N

2013. márc. 18. 11:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Betaloc bétablokkoló. Kissé lenyugtatja tompítja a sz8vdobogàst, vagy valami nyugtató. utóbbitól àlmos lehersz de egy kicsit segít. Ezek az ütköztesd meg hasonló baromsàhok csak akkor mennek ha vannak tàmogatóid és gyakran "gyakorolsz". Pia: vodka a legjobb, egy pohàr bortól nem fogsz ellazulni...
2015. febr. 22. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!