Miért baj ha túl sokat elmélkedem, elemzek? Ekkora gond ha az életem egy része a fejemben zajlik?
Mindenki különcnek tart, mert csöndes vagy és szeretem kielemezni a dolgokat, filozofálgatni.
Bár ha kérdeznek válaszolok, ha a véleményem kérik bőven ki tudom fejteni.
Sokan mondják hogy érett vagyok a koromhoz képest... De ez végett nincsenek igazán barátaim... Mi kéne csinálnom?
Megjátszani nem akarom magam, de hogy kéne hozzáállnom a dolgokhoz?
*kellene
Nem baj az, ha sokat gondolkozol, de próbáld megtalálni az "arany középutat". Azért éljél is ne csak a fejedben. Most érettebb vagy. Ne te kezdj el változni, majd a többiek felzárkóznak :) Legyél nyitott, nem kell megjátszanod magad. Inkább legyél így egy, mint megjátszva tucat...
Én szeretek ilyen lenni.
De magányos viszont nem akarok lenni...
Sokan első látásra megítélnek és így nem is akarnak beszélni velem. Pedig elég sok mindenhez hozzá tudok szólni kivéve a divathoz és a sztárvilághoz...
És ez 18 évesen gondolom elég nagy kihívás a barátok kereséséhez...
Idősebbekkel mindig jól elbeszélgettem, de a korom végett gyereknek néznek és zavarják hogy értelmileg és szellemileg is fejlettebb vagyok... Így nem merek megszólalni. Nem akarok okoskodni, de ha kérdeznek vagy tanácsot kérnek én komolyan és őszintén a legjobb tudásom szerint válaszolok...
Most állok érettségi előtt.
De megyek főiskolára bár művészeti irányon.
De félek már megszólalni mások előtt. Meg nagyon parázom az első találkozáskor így eltart egy ideig mire feloldódom...
Én is ilyen vagyok, azt hiszem. Megoldást még nem találtam, de nem igazán töröm magam. Sajnos én dolgozni megyek érettségi után. Nem hiszem, hogy a munkahelyemen (gyár) olyan kommunikációs partnerekre fogok bukkanni akikkel a viselkedéskultúra alap formáin tovább jutnék.
A művészet engem is érdekel, elméletben. Gyakorlatban még semmilyen művészi tevékenységet nem próbáltam ki. Majd szeretnék rajzolni és írni is. (19/F)
Egyáltalán nem baj, ha sokat elmélkedsz, csak ne felejtsd el, hogy a fejeden kívül is tudnod kell élni.
Próbáld meg felmérni, hogy mi érdekli a körülötted élőket, biztos találsz valamit, ami ha nem is érdekel, de értesz hozzá és próbálj beszélgetést kezdeményezni erről az egyén saját "szintjén". Mások nem fognak hozzád alkalmazkodni, így ha szeretnél társaságot, neked kell tenned érte.
Viszont azt el kell döntened magadban, hogy mire vágysz, miben szeretnél megváltozni és miben szeretnél önmagad maradni. Ha ezeket tisztáztad, sokkal könnyebb lesz elindulni.
Én sem vagyok nagy társasági ember, ugyanazokat a "tüneteket" produkálom, amit te, viszont én ezt elfogadtam és a szenvedélyeimnek élek. Habár nem vagyunk egy korcsoport, de remélem segíthettem.
Sok sikert! :)
(15/L)
Nekem is pontosan ez a problémám.Túlságosan magamnak való vagyok.Kimondhatjuk hogy gondolatban sokkal több párbeszédben volt már részem mint a valóságbanXD
Én eléggé önutáló vagyok,nagyrészt ennek köszönhetem a magányom.Bár ez lehet fordítva is.Na mindegy,elkalandoztam a kérdéstől(elment 20 perc)
Szerintem nem baj ha ilyen vagy,egy kicsit se.Ne változz.
Tudod,a nagy emberek,azért váltak azzá,mert elfogadták másságukat és a legjobbat hozták ki belőle.
Csak azért mert valami más,még nem biztos hogy hibás és ki kell javítani.Lehet hogy éppenséggel tovább kell formálni,hogy valami egészen új dolog jöjjön létre.
Ha nem akarsz magányt,nem leszel az.Ne barátkozz csupán azért hogy a magányt elűzd.Ez a vágyódás csak illúziója annak amire te vágysz.Ha valaki felé csupán az illúzió miatt közelítesz,magányosabb leszel mint valaha.
Azt keresd aki rád akar találni.
Hát nem igazán vágom ezt az illúzió dolgot ha meg mégis akkor meg én barátra vágyom nem díszemberekre körülöttem. Legalábbis ha erre céloztál. Amúgy meg ha meg sem próbálod sosem tudod meg hogy milyen az illeti.
Na meg hogy azt keressem aki rám akar találni... nincs ez ráírva senkire ezért kell az ismerkedés...
Összegezve sosem kergetem illúziókat. Ha akartam volna akkor már rég lennének nyálas követőim vagy ál-barátaim... de nem ilyenre vágyom!
Na meg vágyakozni csak szabad?! Hisz álmok/vágyak nélkül nem ér semmit az élet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!