Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Teljes érdektelenség?

Teljes érdektelenség?

Figyelt kérdés

Üresség. Minden unalmas. Unalmas sétálni, unalmasak a játékok, unalmasak a filmek,unalmas a tanulás,, unalmasak az emberek, az ivászat...egyetemista vagyok úgy érzem bármit csinálok azzal időt pazarolok,.. csak tudnám miből? Az unatkozásból? Ördögi kör.

Barátom nincs, lehet az a bajom már.

19/L

2013. márc. 31. 23:33
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Igen, utolsó előtti komment teljesen igaz. Viszont nem akarok támadási felületet hagyni, mert eddig mikor magamat adtam, mindíg rossz lett a vége, és ott tapostak belém ahol a legjobban fájt, még ha nem is tudtak róla. Nem játszom meg magam, egyszerűen csak elzárkózok az érzelmektől. A közeli barátaim társaságában azonban nem. De igazából az fáraszt le, hogy kontaktust építsek az emberekkel, mert azt várják hogy beszélgess velük, szórakoztasd őket, örülj nekik, nekem ez nem megy. Legszívesebben hozzájuk sem szólnék sokszor, és nem érdekel a süket duma. Egy ember kéne akire számíthatok, meg akit szerethetek, aki meghallgat, ennyi, a haverok jók úgy ahogy most vannak, hogy néha néha összeülünk megbeszéljük mi történt stb...:) Amúgy előzőre válaszolva pendulumot szoktam hallgatni, de az ilyen cimkékkel ellátott zenék nagyrészt tetszenek, maga a felépítésük :D
2013. ápr. 2. 19:54
 22/27 dani900 ***** válasza:

Na most akkor van közeli barát, vagy nincs?

Ha van, azzal tudsz érzelmi dolgokról is beszélni, a többi csak felületes barátság, ami a maga nemében nem rossz, lehet viccelődni, meg dumálgatni, de az érzelmek ugyanúgy a részünk, mint a racionális énünk.

Kudarcok sokasága vár rád érzelmi téren, de csak ez az út vezet ki a válságodból, a könnyebbik, hogy homokba dugod a fejed, nem beszélsz róla, kifogásokat gyártasz magadnak, amiket el is hiszel, ha nem figyelsz eléggé a saját érzéseidre.

"Sajnos" elég okos vagy ahhoz, hogy megmagyarázzál mindent, és a szart is be tudod öltöztetni aranyfóliába, de attól még az szar marad.

Próbáld úgy felfogni, ha valamit meg kell magyarázni magadnak, és másoknak, hogy az miért jó úgy ahogy van, akkor is , ha nem, hogy ezt egy jelnek veszed, hogy: HOPPÁ!

Már megint egy kifogás!?

Mi is az, amihez én gyáva vagyok, és inkább kimagyarázom?

2013. ápr. 2. 20:05
 23/27 dani900 ***** válasza:

Ja és támadási felület:

ha tisztában vagy magaddal, és a hibáiddal, elfogadod, hogy vannak, akkor nem tudnak megbántani, mert helyén tudod kezelni a dolgot, te is tudsz róla, nem sértődsz meg, és ezzel el is fojtod a támadási utat, ugyanis, ha nem tudnak megbántani, nem is lesz igazából támadási felület, mert ami meg nem igaz, azt meg egyszerűen nem veszed magadra, mert tudod, hogy neked van igazad, véleménye meg mindenkinek lehet, szívük joga, azt gondolnak amit akarnak.

Innentől kezdve sokkal erősebb és magabiztosabb leszel, ha fel mered vállalni magad, és mások is tisztelni fognak ezért, mert meglátják, hogy bátrabb vagy mint ők, akik elfojtanak bizonyos dolgokat, és emiatt görcsösen élnek.

2013. ápr. 2. 20:14
 24/27 A kérdező kommentje:

értem én amiről beszélsz, igazad van, persze az a baj hogy nem csak másoknak tudok mindent megmagyarázni, hanem saját magamnak is, amit elhiszek.

Bár konkrétan nem azt mondtam, hogy nincsenek barátaim, hanem hogy érdektelen vagyok, mindennel kapcsolatban, nem is szívesen tárgyalok emberekkel, még a közeli barátaimhoz sincs kedvem néha, pedig nem játszom meg magam előttük. DE lehet hogy ez a pajzs kihat az egész életemre és beárnyékolja még azt is amit nem kéne. Egyetlen gond ,hogy hiába van midenre válaszom, én sem hiszem el, hogy nekem van igazam, akármit is értünk ez alatt. És attól függetlernül, hogy most szociális téren ez van, megmagyarázná, hogy nem szeretek sokat a társaságban, de akkor mi van azokkal a dolgokkal, amiket egyedül is lehet csinálni, azokhoz mért nincs kedvem?

2013. ápr. 2. 21:28
 25/27 dani900 ***** válasza:

"de akkor mi van azokkal a dolgokkal, amiket egyedül is lehet csinálni, azokhoz mért nincs kedvem?"

mert már nincs bennük kihívás.

De ha szeretnél változni, és szeretnéd, hogy segítsek, írjál priviben, ezekről a dolgokról sok mindent megmutathatok, de ahhoz neked teljesen őszintének kell lenned, és nem tudok itt mindent elmagyarázni, mert nem tudunk igazából párbeszédet folytatni, ezért korlátozottak a lehetőségek, csak adott problémára tudok válaszolni, de az összefüggésekről már nem, mert oldalakat kéne írnom, és nem tudom igazán személyre szabni a választ.

2013. ápr. 2. 21:37
 26/27 -Napfény- válasza:

Én is hasonlóakat kezdek tapasztalni, csak nem ennyire szélsőségesen..találkoztam egy barátommal, aki teljesen objektíven nézte a problémát és próbáltuk együtt megfejteni, és elég sokra jutottunk. De néha elég a környezetváltozás..

Olyan érdekes válaszokat írtatok, igaz már egy kicsit régen, de végül mi lett, megoldódott a dolog??

2013. nov. 6. 02:36
 27/27 Balogh Vajk ***** válasza:

Számomra nem egyértelmű a kérdező problémafelvetése.

Attól hogy nem áll érdekedben olyan dolgokkal időt töltened, amelyekkel korábban foglalkoztál még aligha beszélhetünk "teljes érdektelenségről".

Gondolj csak bele a következőbe:

-Megfogalmaztad volna-e a mondandódat, ha nem állt volna érdekedben?

2018. okt. 4. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!