Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi értelme a halogatásnak...

Mi értelme a halogatásnak (egyetemisták)?

Figyelt kérdés

Most nem arról beszélek, hogy tanuljunk óráról órára, mert az tényleg nehéz. Én a tárgyak feléből meg szoktam próbálni, de csak 1-2 van, aminél valóban hatékonyan át tudom nézni, a többinél csak ülök felette. Viszont legalább megpróbálom, legalább leülök fölé. Egy matekot, egy mechanikát átnézek, amit be kell, azt bemagolom, gyakorlom. Zh meg vizsga előtt LEGALÁBB 4 nappal leülök, és kezdem tanulni, tényleg hatékonyan. Ha több tantárgy van, akkor is, sőt, örülök, hogy nem egyfélével kell egy nap foglalkoznom.

Még egyetlen barátnőm ilyen csak...

A többiek utolsó egy maximum két napra hagyják a tanulást. Van felsőbbéves ismerősöm, ő mondja is - magától -, hogy egy két nappal előtte tanuljak rá, neki is meglett így.

Aki tudja, hogy én nem halogatok, mind közli, hogy nem tudok lazítani (WTF??).

Nem értem, nem stresszeli az embereket, hogy tudják, dolguk lenne, mégis lutriznak és utolsó napra hagyják? Hogy bírnak akkor viszont órákig koncentrálni? Főleg ekkora stresszben. Én van, hogy le is blokkolok utolsó nap és alig bírok valamit is átnézni. Ha utolsó napra hagyják, akkor hogy bírják megtanulni? Én úgy vagyok vele, hogy mint említettem, legalább 4 napot hagyok rá. Ilyenkor több napon átnézem ugyanazt. Másodszorra azt szoktam tapasztalni, hogy nagyon jól értem, átlátom az anyagot, VISZONT a szakszavak és helyes megfogalmazások MÉG nem mennek, kell az a plusz átnézés.

Pl. ha van rektori szünet, akkor is végigpihenik az egészet, utolsó egy-két nap tanulnak, akkor is, ha következő hét folyamán 4 zh és 3 beadandó (ilyenre konkrét példa volt). Közben én is lemaradtam, pedig a beadandókat a szünetben megcsináltam és minden zh-ra tanultam. Így is lemaradtam.

És miért ne tudnék lazítani? Járok két közösségbe, vannak baráti talik - amiket érdekes módon 50%-ban én hívok össze -, járok úszni, hobbim a fotózás és még más hobbijaim is vannak. Csak délutánonként 1-1,5 órát tanulok, ha szünet van, akkor minden nap tanulok is és LAZÍTOK IS!!

Most NEM FÉNYEZNI AKAROM MAGAMAT. Van elég hiányosságom, tudatában vagyok azoknak. Csak nem értem, miért vagyok ezzel a gondolkodásmódommal csaknem egyedül, és miért törnek le, miért közlik, hogy nem tudok lazítani (max. azért nem, mert letörnek...)?

2013. márc. 26. 16:59
 1/4 anonim ***** válasza:
kit érdekel hogy mást mit mond. Valaki tanulni jár be valaki meg melegedni. Amúgy én is osztom a véleményedet, mindent időben kell lekezdeni és akkor nem kell kapkodni. Sokkal jobb úgy vizsgára menni hogy felkészültél időben, és nem csak egy időleges bemagolt tudásod van.
2013. márc. 26. 17:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Én túl lusta vagyok, hogy minden nap tanuljak, meg nem is nagyon van rá szükségem. Vizsga előtti nap elkezdek tanulni és kb mindent tudok másnapra, de nálam már ez is haladás, gimiben ha írtunk, akkor max 10-20 percet szántam rá, azt is gyakran órák közti szünetben és mivel ez is elég volt, nem lett volna értelme többet törődni vele. Akik meg kettessel átcsúsznak azokat én sem értem, minek járnak egyáltalán egyetemre az ilyenek?

Te tudsz igazából lazítani, mert neked legalább van mi után:)

2013. márc. 26. 19:19
 3/4 A kérdező kommentje:

2., az ilyet viszont irigylem, mint Te, a jó agyúakat. :D

Gimiben széttanultam magam. Na ott egyik évben tényleg alig lazítottam.

Itt valahogy sokkal jobban megy most.

2013. márc. 26. 19:21
 4/4 anonim válasza:

Én kényszeresen halogatok mindent, nem csak a tanulást.

Egyébként pont, hogy a nagy stressz miatt az utolsó napon, ami engem nem blokkol, inkább stimulál, képes vagyok 12 órát egyhuzamban koncentrálni és meg is jegyzem a nagyja részét. Meg tudom, hogy nincs több idő, és ha törik, ha szakad, nekem egyszerűen muszáj az adott anyagot megtanulnom.

Tudom, hogy rossz hozzáállás, de elég jó jegyeket szerzek így is. Meg nálam ez tudat alatt valamilyen szinten egybefolyik a kudarctól való félelemmel, meg még egy rakat félelemmel, amit nem bírok leküzdeni meg elnyomni, és ilyen formában (is) utat törnek maguknak.

De majd ogyekszem példát venni rólad. :)

2014. jan. 30. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!