Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Elrontottam. Járt már így más is?

Pixi3 kérdése:

Elrontottam. Járt már így más is?

Figyelt kérdés
Bocsi hosszú lesz. 20 éves vagyok és már most süllyedek lefelé. Kikerültem a nagy betűs ÉLET-be és máris elb**tam. Gyűlölöm magamat és van is miért, mert lusta disznó vagyok. Mienst befejeztem a gimit kiraktak otthonról. Persze adtak hozzá pénzt is de az csak épphogy elég volt kifizetni az éppen akkori dolgaimat. Németországba jöttem főiskolára. Fel is vettek, de mienst elkezdődött a suli minden megborult... Elfogyott a pénzem innentől kezdve hazugságokba és adósságokba keveredtem. Munka? Hát a betegbiztosítást nem tudtam volna anno eppen kifizetni anelkul meg nem vettek volna fel. De a suliba valo beiratkozashoz kellett es azota is adosuk vagyok... Majd aztan a suliba jarasra se maradt keret aztan vartam a sult galambot hogy berepuljon a szamba... Es most ott tartok hogy lejartak az irataim amihez szinten penz kellene, a szuleim nem allnak velem szoba, a laptopom 2 honapja tonkrement. Lassan a telomat se tom fizetni es meg tobb mindent varrnak a nyakamba. Hat azt nem kerdem mit tegyek mert ebbol nagyon nincs kiut csak vallalom a kovetkezmenyeket. Egy par ismerosom mondta hogy nekik is voltak nehez idoszakaik pl. Kukabol kellett enniuk ma megm majdnemcsak atlagon feluli eletet elnek. De ezt olyan nehez elhinni hogy nem en vagyok az egyetlen vagy hgy van ennel meg lejjebb es rosszabb. Jart itt mar vki hasonloan es mostanra megoldodott a helyzete? Vagy legalabb jobb lett? (koszi annak ki elolvasta de valahova ki kellett adni magambol)q

2013. márc. 26. 16:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Fontos lenne, hogy előbb mérlegeld az anyagi helyzeted. Honnan tudsz szerezni pénzt? Mire adsz ki pontosan? Naponta mennyit általában? Mennyi kell létszükségleti dolgokra és mennyi kell a főiskolával kapcsolatban? Ezután gondolkodj el azon, hogy hol kezdhetnél el munkát keresni, honnan keríthetnél pénzt. Próbáld a kiadásaidat a lehető legalacsonyabbra csökkenteni, egyél alacsonyabb minőségű ételt, keresd az akciókat, gyalogolj, használj gyertyát, spórolj a vízzel. Ha teheted minél később menj haza, hogy kevesebbe kerüljön a rezsi. Németországban alapból sokkal jobb helyzetben vagy, mint itt Magyarországon. Sok embernek még itt is sikerül összeszednie magát egy-egy húzós időszak után, ez számodra sem lehetetlen.
2013. márc. 26. 16:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Penzt? Sehonnan. Eddig szuleim kuldtek de mar nem akarnak amiert elszurtam.Magyarorszagra nem akarok visszamenni semmikepp. Munkara jelentkeztem de csak minimal beresre tudok. napi kiadasaim nincsenek csak heti az pedig 3000 ft korul van.
2013. márc. 26. 16:39
 3/4 anonim válasza:
pihenj egy kicsit, úgy értem keress valami minimálbéres munkát és vegetálj egy kis ideig, meg tegyél félre annyit amennyit csak tudsz, aztán 3-4 hónap elteltével, amikor lesz energiád, újra kezdesz mindent, megtervezed az életed és nem követed el ugyanezeket a hibákat
2013. márc. 26. 17:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Valahol el kell kezdeni, minden képpen menj el arra a minimálbéres munkára? Milyen munka egyébként?
2013. márc. 26. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!