Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy lehetnek ilyen emberek...

Hogy lehetnek ilyen emberek depressziósak?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz,vigyázat!

Van egy nagyon közeli barátnőm(az egyik a kettőből)aki elég különc.Magába forduló,csendes,és nagyon művészi.Fiús ruhákban jár,nem mutogatja magát,nagyon jó moráljai vannak.

Nagyon,nagyon szép.Tényleg.Nem tud hízni,de nem totális csontkollekció,csak sportos.Nagyok és formásak a mellei,vékony a dereka,szép a bőre,gyönyörű a haja pedig alig törődik vele,minden tökéletes rajta.Minden fiú akivel valaha ismertségbe került együtt akart lenni vele.

Van néhány barátja rajtam kívül,és mindegyikkel nagyon jól kijön,sokat beszélgetnek online és ha van alkalmuk rá,személyesen.Persze mi is,gyakorlatilag teljesen egyforma az érdeklődési körünk,és szinte minden időt együtt töltünk.

A probléma ott van hogy kicsit haragszom rá amiért ennyire hajlamos a depresszióra.

Hogy lehet ez?Belülről tökéletes,kívülről tökéles,szerető,teljes családja van(nekem még egy kib@szott apa se jutott)sok lehetséges barátja,jó baráti köre,mindene megvan ami egy csodálatos élethez kell,de nem,ő marad szomorú és állítja hogy milyen rossz az élet.

Aztán itt vagyok én,szürke,aszociális,életképtelen,ronda,kövér,egész életemben nem volt egy barátom se rajta kívül,és ÉN vagyok az aki a megtörhetetlen sziklát játssza neki.Alig beszélek neki a bajaimról,hogy hogy érzek,mert akkor tudná hogy egy gyenge sz@r vagyok.Én hallgatom végig a problémáit,pedig gyakran olyan felesleges dolgokért izgul.Hiába tudom hogy nincs benne semmi rossz szándék,hiába tudom hogy milyen értékes is valójában,egyszerűen nem tudok szabadulni az érzéstől,hogy ez olyan unfair...

Én vagyok a nagy nulla,ő a százas,de nullának érzi magát.Annyira aggódok érte,nem hiszem el hogy becsülheti le magát ennyire,szegénykém.

Szegény én.

Szegénykém.

Szegény én.

Szegénykém.

ÁRRGH-

2013. márc. 23. 19:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy még soha senki nem mondta hátsó szándék nélkül, hogy szép, és értékes ember.
2013. márc. 23. 19:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Önértékelési problémái vannak. Ezért ne haragudj rá, helyette próbáld meg vele elhitetni, hogy ér valamit. Ha nem megy, javasold egy szakember meglátogatását...
2013. márc. 24. 10:54
 3/7 anonim ***** válasza:
És az, hogy szép és vékony egyáltalán nem garancia arra, hogy boldog is.
2013. márc. 24. 10:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Attól,hogy valakinek tökéletesnek tűnik az élete,még nem biztos,hogy az. Most magadat sajnálod vagy őt?

Irigyled esetleg? A szépség nem boldogít mindig.

2013. márc. 24. 13:27
 5/7 A kérdező kommentje:

#2 Amióta ismerem azt próbálom,de nem válik be semmi.

Azért haragszom rá mert nem értékeli azt ami megadatott neki.Nem a külsőről van szó,egyszerűen olyan boldog élete lehetne...mindennek a rossz oldalát látja,de messze nem hallottam még hogy valakinek ilyen szép esélyei lehetnének a boldog élethez.Törődő család,jó barátok,jó jegyek,amit el tudtok képzelni megvan neki.De mégse boldog még egy icipicit se,és én egyszerűen már nem tudom kifigurázni hogy mi tehetné boldoggá...sok mindent próbáltam már,de nem sikerült.

Ez ismerjétek el,ilyen hosszú idő után nektek is "kicsit" szemet szúrna.

Azon is gondolkodtam már hogy miért pont velem állt szóba,mikor annyi más normális ember volt az osztályba...ez is az alacsony önértékelésére fogható szerintem...

Tudom hogy úgy hangzik mintha a "gonosz féltékeny surmó" lennék,de ki kellett már végre írnom magamból az érzést,máshol,másnak nem tehetem.

2013. márc. 25. 17:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet egyszer neked is el kéne mondanod a bajaidat neki. Lehet rájönne, hogy nem is olyan rossz neki. Persze ezt ki ne mond neki soha, mert akkor meg fog rád haragudni, inkább maga kell rájöjjön. Ha rájön. De lehet jobb lesz a barátságátok ha ő is meg tud rólad többet. Próbálj egyszer egy olyan pillanatot találni.
2013. márc. 31. 21:05
 7/7 anonim válasza:
Azt írtad,hogy művészi.Nem tudom már hol,de olvastam valahol,hogy a művész lelkű emberek teljesen elégedetlenek magukkal,állandóan depressziósak.Én is pont ilyen vagyok,apró dolgokon stresszelem magam ,pedig semmi értelme.Talán azok az emberek,akiknek tökéletesnek tűnik az életük,pont azok gondolják azt a saját életükről,hogy borzalmas.De ez csak az én véleményem.Azt ajánlom,hogy próbáld meg elmagyarázni neki a te saját életedet,hátha azon keresztül rájön,az övé sokkal jobb.Vagy ott van a pszichológus,aki mindig segít a lelki bajokon szenvedőknek.De,a szüleivel való beszélgetés is talán segíthet,ne haragudj de nem tudok jó ötleteket adni.Én is pont ilyen vagyok,habbár sokan mondják,nem kéne panaszkodnom,amikor 4.7-es átlaggal büszkélkedhetek a suliban,ezt már a legjobb barátnőm is megmondta.Ah annyira büszkélkedhetek,hogy ma kaptam matekból (abból amiből egyébként négyes vagyok) egy kettest,csakis azért,mert hihetetlenül ideges voltam dolgozat írásnál,és mert hiába készültem annyit,nálam állandóan bekövetkezik a lassúság matek dolgozat írásnál,amit nem tudok kijavítani.De legalább a nehéz feladatokat nem rontottam el(csak a könnyűeket. -_-)Bocs, nem tartozik ide a mai depresszióm,visszatérve hozzád,a barátnődnek szüksége van támogatásra,ezért próbáld meg valahogy kideríteni,mi az,amitől ő annyira szenved.Esetleg vágyakozik valami után?Hiányzik valami az életéből,vagy csak szimplán elégedetlen önmagával.Valaki esetleg utálja őt?
2013. ápr. 8. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!