Jaj már elegem van! Olyan jó lenne már önállósodni, de ebben a világban elég necces? Vagy tévednék? Mert akkor javítsatok ki!
Nem necces. csak nehéz.
És nem csak ebben a világban, mindig és mindenhol sok munkával és sok kudarccal lehet csak önállóvá válni.
De milyen unalmas lenne, ha minden csak úgy az ölünkbe pottyanna, szerintem így van jól, hogy meg kell dolgozni bizonyos dolgokért, hogy legyen értelme.
Ha nincs kihívás, akkor minek élnénk?
Miért akarsz addig gyereket szülni, amég saját magad sem tudod biztonságban eltartani, és nincsenek tartalékaid?
A gyereket ne a saját önzőséged miatt szüld meg, hogy valami érzelmi kapcsolatot teremts, hogy kompenzálja a szeretethiányt.
Egy gyerek nagy felelősség, és nagyon sokan ezt félvállról veszik.
Jól gyereket nevelni, csak egy önmagában biztos, kiegyensúlyozott ember, ill. pár képes, ha ez nincs meg káosz lesz, és én ikább a káoszt látom mindenhol, ahol azért szül valaki,: hogy magához láncolja a barátját, lefoglalja magát, szeretetéhségből, hogy végre fontosnak tartsa magát, babázni szeretne= ez színtiszta önzőség, és nem a leendő kisember érdekeit szolgálja.
Persze akinek nem inge ne vegye magára, nem tudom, hogy te miért említetted a témát, csak úgy éreztem ezt el kellett mondanom.
Amúgy mire érted, pontosan, hogy ellehetetlenült a helyzet?
Hogy pontosabb választ is tudjak-tudjanak adni.
A különköltözés nálam is probléma.
Sajnos a bérek értéke jópár éve folyamatosan csökken. én sem tudok még elköltözni, de dolgozom a problémán, tanulok folyamatosan (nem iskolában, de nyelvet, és a szakmámban is fejlesztem magam, és saját vállalkozásban is gondolkodom).
Ja igen, szakma nélkül gyakorlatilag semmit nem ér az ember, ez tapasztalat, a velem egyidős haverok, akiknek nincs szakmája, vagy csak mondjuk egy eladói, vagy más használhatatlan szakma, amiket nem keresnek, azok mind minimálbérért dolgoznak, havonta kirúgják őket, vagy nincs munkájuk.
Persze tudom, hogy szakmával sem mindig jobb a helyzet, de ha nincs munkalehetőség, érdemes távolabbi helyeken is körbenézni, és esetleg el is költözni, ha van egy jó állás.
vagy egy jobban keresett szakmát tanulni, és akkor még jobb alkuhelyzetbe is kerülsz a munkáltatóval szemben, mert esetleg tudja, hogyha kirúg akkor, nem biztos, hogy talál másikat helyetted, és inkább ad több fizetést.
Ez is tapasztalat, két munkahelyemen is így kaptam kicsit többet, hogy azt mondtam, hogy van egy másik hely x fizetéssel, és elmegyek, ha nem kapok itt is legalább annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!