Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tehetek magam ellen?

Mit tehetek magam ellen?

Figyelt kérdés
Tehetséges vagyok, okos meg minden ami jó, mindenben amiben odateszem magam kiváló vagyok. Ellensúlyozásképpen a sors istentelen nagy lustasággal vert meg. Örökös ösztönzésre szorulok, mert képes lennék egész nap ki se kelni az ágyból. Egyetemen ahol meg nem foglalkoznak az emberrel személyre szólóan, kezd meglátszódni. Nem az anyag a nehéz (kémia szakon vagyok, ELTE), hanem nem tanulok-> zh-k nem sikerülnek, aztán év végén egy hétvége alatt felkészülök a féléves anyagból és összekaparok egy 2-est, 3-ast. De ebből már nagyon elegem van, és higgyétek el: fent nem magam dicsőítettem, csak szeretném ha egész képet látnátok a problémáról. Tényleg eléggé gáz, szóval előre is kösz a segítséget...
2013. márc. 18. 21:37
 1/4 anonim ***** válasza:
De könyörgöm, ez ellen csak TE tehetsz! Magad is bevallottad, tudod, h mi a gond, hát szedd össze magad! Mi biztassunk? Ha fantasztikus észt kaptál, használd ki, nehogy már emiatt ne menj át zh-kon! Az akarattal nagyon sok mindent elérhetsz, min 50 %-ban az akarattól függ h mit érsz el, ha még vág az eszed is, az csak külön áldás. Használd ki, a lustaság alattomos egy dolog. Biztos ügyes vagy, csak picit gyúrj rá. Ha meg okos vagy, lehet, hogy nem is kell annyit tanulnod. Párszor átolvasod és megvan. Mások (olyanok, akik napi 5-6 órát magolnak) ilyen agyért ne tudd meg mit nem adnának. Neked van, mondom, használd ki.
2013. márc. 18. 22:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Lehetséges, hogy magányos vagy és nincs semmi elfoglaltságod a sulin kívül?... Nekem legalábbis ez okozza a leírtakhoz hasonló problémámat. A suli messze van, egyedül kell bejárnom, mivel haverjaim máshol tanulnak. Ezért is tervezem, hogy belépek én is abba a munkába, ahol a barátaim dolgoznak suli mellett, mert így hasznosan telik az időm és a társaság is megvan, na meg pénzt is keresek.

Szóval neked is hasonlót tudok ajánlani, találj valami elfoglaltságot, amit ismerőssel tudsz csinálni, pl. valamilyen sportot, a tanulásra neked úgy is jut elég időd. Ezen elfoglaltságok beosztása egy napra és teljesítése már egy tudatos életmódra fog kényszeríteni és így nem fordulhat elő, hogy csak döglesz az ágyban. :)

2013. márc. 19. 01:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Hm, ja ez lehet. Csak én tanulok Pesten, az összes barátom vidéken...Kösz a tippet :)
2013. márc. 19. 12:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak :)
2013. márc. 19. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!