Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy beszélhetném le anyámmal?

Hogy beszélhetném le anyámmal?

Figyelt kérdés
Tehát... Anyámmal mindig problémáim voltak olyan tekintetben, hogy soha nem engedett bulizni menni, és ha el is engedett akkor is csak úgy, hogy "éjfélre itthon leszel". Legjobb esetben is hajnali egy. Mindig azt mondta, ha kérdeztem, azért ilyen, mert ő nem járt bulizni fiatalkorában. A fateromról tudom, hogy ő ne ilyen volt, meg ő engedne, de anyám elnyomja, mert mindig övé az utolsó szó. Tavaly már kezdett megbarátkozni a tudattal, hogy sokáig elengedjen. (egyszer azt is megengedte, hogy egy havernál reggelig tartó buliban végig maradjak.) Azonban októberben történt egy olyan eset, hogy amikor hazaértem, akkor halálrészeg voltam. Nem vagyok nagy szeszkazán, általában mértékkel iszok, ez csak egyszer fordult elő. Anyám azóta rosszabb, mint valaha. Akárhova megyek, felemlegeti, hogy nem akarja, hogy részegen jöjjek haza. Még akkor is, ha csak délután focizni megyek le a srácokkal. Pedig már régen volt október. És azóta paranoiás, ha valami csoda folytán elérem, hogy valahova elengedjen, akkor is felhív fél óránként, hogy józan vagyok-e, és megint nem enged sokáig, révén, hogy "egyszer már leszerepeltél.". Múltkor a haverom 18-dik szülinapjáról éjfélkor hazaparancsolt. Az milyen már? Próbáltam már megbeszélni vele, hogy ez nem frankó, de nem tudok rá hatni. Volt már valaki hasonló helyzetben hasonló kaliberű szülőkkel? Hogy oldottátok meg? Köszönöm előre az értelmes válaszokat.
2013. márc. 10. 20:24
 1/4 A kérdező kommentje:
Ez lemaradt: 17/F
2013. márc. 10. 20:24
 2/4 anonim válasza:

Anyám olyan volt, hogy hétköznap 9re otthon, hétvégén 2re. Amint betöltöttem a 18at, addig maradhattam, amíg akartam, csak mondjak egy időpontot, mi körül terveztek hazajönni,hogy tudja, van e baj. Próbálj meg vele kiegyezni ilyesmi módon, az ivászatot pedig hanyagold, mutasd meg, hogy teljes mértékben megbántad, és ha kell, hangoztasd is.

18/L

2013. márc. 10. 21:28
 3/4 anonim válasza:
AZ volt kicsit rossz, hogy meglepetésbulit csináltak a barátaim 17. születésnapomra, és akkor is élt a 2re otthon szabály..
2013. márc. 10. 21:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Én hanyagolom a piálást, mondom csak egyszer fordult elő. Azóta voltam párszor bulizni, de mindig holt józanul tértem haza, de őt ez nem hatja meg. Amint becsuktam az ajtót a hátam mögött el lett felejtve. Csak a rossz marad meg benne. Egyébként hangoztattam is, hogy több ilyen nem lesz, erre ő mindig annyit mondott, hogy "arról én kezeskedem".
2013. márc. 10. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!