Hálátlan vagyok hogy nem segítettem?
Van egy idős rokon házaspár (a férfi 76, a nő 70 éves, de 50-nek néz ki, fiatalos, erősebb mint én, napi 20 km-t biciklizik stb). A férfi lebetegedett, és kórházban volt 1 hónapig. Sokat segített nekem mikor a szüleim meghaltak autóbalesetben (ekkor 18 éves voltam). Most hogy ő volt kórházban, én nem ajánlottam fel a nőnek, hogy segítek valamiben. Anyagilag jól állnak, van autójuk, tud vezetni a nő is. Nekem nincsen autóm, gyalogolok mindig, sütni sem nagyon tudok. De nekem esett a nő, hogy ő mekkorát csalódott bennem, hogy én nem segítettem rajta semmit. Szégyellem magam, de valamennyire úgy érzem, hogy sokszor én is segítségre szorulok.
22/L
Áhh be sem enged a házába. Az udvarra sem. Mindig csak a kapuban szokott velem beszélgetni. Meg mondjuk engem ő mindig utált, már anyukámmal sem volt soha jóban. A férje volt csak aki szívén viselte a sorsomat, mikor 18 évesen egyedül maradtam. De tényleg én úgy voltam vele hogy én miben tudnék segíteni, nem is gondoltam rá. Cipekedni, bevásárolni nem tudok. Pénzügyileg gazdagabbak mint én. Sütni, főzni megint nem tudok úgy hogy abból adjak + cukorbeteg, akármit nem ehet meg.
Jó, mondjuk tényleg mondhattam volna. Mikor anyumék meghaltak nekem is mindenki mondta. Más kérdés, hogy utána senki sem segített, csak a kifogások jöttek.
Ha csak a férje segített, neki kell csak megköszönni, a nő csak valamilyen elfojtott dühét szórta rád, arról meg nem tehetsz.
Ha van bűntudatod, akkor kérj bocsánatot az öregtől.
Az őszinte segítség szerintem feltétlen, ha vannak feltételei, akkor az önzőség.
A leírtak alapján az öreg őszintén segített neked, nem voltak elvárásai, a feleségéhez meg igazából semmi közöd.
Nem vagy hálátlan!
Most őszíntén?Mit lehet ilyenkor segíteni?Gondolom Neked is megvannak a magad gondjai meg Te sem érsz rá mindig.
Az öreg sokat segített neked,ezt majd idővel megfogod tudni hálálni neki ha megéli.Ami a feleségét illeti,ez nem,volt szép tőle hogy volt képe Neked ilyeneket mondani!És valószínű jogtalan is volt a dolog.Tuti hogy féltékeny volt anno Rád!Gondolom nekik is vannak családjuk,gyerekük testvérük,szóval lehet kaptak így is elég segítséget.
Ami a cukorbeteg sütiket illeti: [link] innen nézegethetsz könnyű recepteket.
Ne legyél az egész miatt deficites,meg hisz még fiatal vagy most kellene bele rázódni igazán az életbe és nincs könnyű dolgod.
Ami meg a nőt illeti,nem volt igaza ,d azért próbáld meg helyrehozni vele a kapcsolatot,és magyarázd el neki hogy szívesen segítettél volna csak nemtudtad hogy miben,meg korlátozottak a lehetőségeid is.
Minden jót!
Szia!
Igen van nekik 2 fiú és egy lány unokájuk (28-35 éves korosztály) van egy 50 év körüli lányuk + annak is van férje. A nőnek van 3 testvére, és a férfinak is van 1. Autója van mindnek, gazdagok.
Igazán olyanokat sorolt el, hogy "Egyszer sem ajánlottad fel hogy elszaladj a patikába, hogy kiváltsd a gyógyszereket" de én mégis honnan tudhattam volna hogy olyan nehéz neki elmennie a gyógyszertárba, mikor autóval járt mindig a kórházba is, meg mindenhova. Mert hogy volt olyan hogy 2 helyre is el kellett mennie XY gyógyszerért mert nem volt.
Hozzáteszem hogy nekem nincs bérletem most a buszra, lyukasztani kellett volna. De persze el is sétálhattam volna.
És akkor sorolta hogy XY családok nem győzték megkérdezni hogy miben segíthetnek. Ilyen 50-60-70 év körüli férfiak. Meg hogy egy szelet süteményt nem küldtem, hogy a férje megerősödjön. Majd pont az én süteményemtől fog megerősödni.
Tisztára felidegelt.
Ne idegeskedj rajta!Az öreg biztos jószívű hogy segített(ha csak nem hátsó szándékok vezérelték)
Ne idegeld magad mert azt a pár szelet sütit utólag is vihetsz neki,szerintem és csak úgy.Ha cukorbeteg akkor nézzél ki valami faja receptet és lepd meg vele.A nővel pedig ne foglalkozz ,mert az öregasszonyok ebben a korban elég házsártosak tudnak lenni feleslegesen is.
Figyu!
Én nem hibáztatlak Téged semmiért!Szóval nincs okod idegeskedni semmiért sem! :) Oké? :)
Látod, ideges lettél, figyelj az érzéseidre!
Nem bűntudat!
Az pedig, azt jelenti, hogy nem te hibáztál, ő csak bűntudatot akart kelteni benned az agresszív manipulációjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!