Hogyan tudok az önértékelési problémáimon segíteni?
Figyelt kérdés
Többen is mondták például ha csak egy képet láttak rólam, hogy helyes vagyok, vagy hogy humoros, vagy jófej, én viszont nem tartom magam ennek. Kiderült, hogy eléggé "alábecsülöm" magam, nincs önbizalmam, ez pedig látszik a viselkedésemen és a kisugárzásomon is akaratlanul. Valószínűleg ez arra vezethető vissza, hogy általános iskolában kaptam néhány rosszmájú megjegyzést, amiket még mindig magamban tartok valamiért. Mit tegyek? 19/F2013. márc. 7. 00:35
1/1 anonim válasza:
Nem furcsa, hogy a szerinted is rosszmájúnak szánt megjegyzések ennyire tudnak befolyásolni, a pozitívak meg, amiket valószínűleg őszintén, érdek nélkül mondtak, nem maradnak meg annyira? Mérlegeld a súlyukat, aztán döntsd el, melyiket érdemes figyelembe venni. (Még jobb lenne, ha az önértékelésed nem mások véleményétől függne. Legyen önbecsülésed, azért vagy ilyen, mert így vagy jó magadnak. Más nem számít.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!