Nagyon zárkózott vagyok, hogyan tudnék ezen változtatni?
Mindenkinek lehetnek ilyen időszakai. Olyankor töltekezz fel valami élménnyel, amit a társaság nélkül élsz meg, aztán ha újból közéjük kerülsz, akkor mesélhetsz nekik róla.
(amúgy nem tudnák, hanem tudnék, remélem, csak elütötted a billentyűzeten)
Kedves lepontozott!
Először is nem lepontoztalak, csak nem találom kifejezetten hasznosnak a válaszod :)
Magányos farkas vagyok igen :), de szerintem van átmenet a zárkózott és a keveset beszélő között. Sokat vagyok otthon, ritkán járok el stb. De nekem társaságban nem okoz különösebb problémát közös témát találni, csak beszélni kell bármiről ami eszedbejut. Ha már megvan a közös érdeklődési kör akkor lehet beszélni arról. Ha nincsen ilyen, lehet beszélni a különbségekről.
Olyan pedig nincsen hogy megfelelő válasz, se itt, se máshol. Amit mondasz magadról egy társaságban, az belőled egy darab, viseld büszkén. Aki röhög rajtad, az valószínűleg nem érti a mondanivalód. Ha van egy szűk baráti köröd akik közé nem szívesen válogatsz be újakat, az megint nem zárkózottságot jelent. Csak megválogatod őket. Te ilyen vagy.
Uff beszéltem. Saját tapsztalat.
u.i.: vállald magad, fogadd el hogy ilyen vagy. És azáltal hogy elfogadtad a zárkózott énedet, meg fogsz változni.
U.I.2: ne mondj olyanokat se szóban se fejben hogy "zárkózott vagyok", helyettesítsd pl "szeretem az otthoni kényelmet", "keveset beszélek", "nem beszélek olyanokkal akik nem érdemlik meg, hogy rájuk szánjam az időt", "egyedül szabadabban keringenek a gondolatok" stb
Lehet, hogy túl szigorú nevelés áldozata vagy. Van itt egy "hibakereső", amiből esetleg ráismerhetsz, hogy nálad milyen hibát követtek el. Ha felismered, mondd azt magadnak: ahá...! Szóval ezért. És attól fogva töröld ki magadból ezt a programot. A szüleidre nem kell haraggal godnolnod. Ők csak továbbadták, amit kaptak. Te is kaptad, de ha tudatosan felismered, kiiktathatod magadból, mint egy zárlatos vezetéket, vagy ilyesmit.
Próbálkozz okosan és türelmesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!