Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nagyon zárkózott vagyok,...

Nagyon zárkózott vagyok, hogyan tudnék ezen változtatni?

Figyelt kérdés
Alig beszélek,már szerintem nagyon unalmas lehetek társaságban.Mindig attól félek,hogy ciki az amit mondok és nevetnek rajtam.
2009. szept. 12. 20:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Először is meg kell nézni, hogy miért nem vagy magabiztos. Magabiztosság nélkül nem tudsz "kinyílni",azaz zárkózott is maradsz. Mi az, ami zavar téged saját magadon?
2009. szept. 12. 20:45
 2/11 anonim ***** válasza:
60%
Kedves lepontozó! :) Ugye te is egy zárkózott, magányos farkas vagy? :))
2009. szept. 12. 20:54
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Figyu, ha felteszel egy kérdést, amire válaszokat, vagy újabbb kérdéseket vársz, akkor miért nem válaszolsz?
2009. szept. 12. 21:30
 4/11 anonim válasza:
76%

Mindenkinek lehetnek ilyen időszakai. Olyankor töltekezz fel valami élménnyel, amit a társaság nélkül élsz meg, aztán ha újból közéjük kerülsz, akkor mesélhetsz nekik róla.

(amúgy nem tudnák, hanem tudnék, remélem, csak elütötted a billentyűzeten)

2009. szept. 12. 21:31
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Egy ideig én is ilyen voltam.Most nyáron találtam egy tábort, és ott barátkoztam össze emberekkel.Szerintem olyan közösséget keress, ahol hozzád hasonló emberek vannak.Például iratkozz be egy olyan klubba, aminek a témája érdekel.
2009. szept. 12. 22:01
 6/11 anonim ***** válasza:
33%
Önértékelési zavaraid vannak, illetőleg kisebbségi komplexusod. Keress fel egy pszichológust! Majd ő kideríti, hogy mi ennek az oka.
2009. szept. 12. 22:05
 7/11 anonim válasza:
54%

Kedves lepontozott!

Először is nem lepontoztalak, csak nem találom kifejezetten hasznosnak a válaszod :)

Magányos farkas vagyok igen :), de szerintem van átmenet a zárkózott és a keveset beszélő között. Sokat vagyok otthon, ritkán járok el stb. De nekem társaságban nem okoz különösebb problémát közös témát találni, csak beszélni kell bármiről ami eszedbejut. Ha már megvan a közös érdeklődési kör akkor lehet beszélni arról. Ha nincsen ilyen, lehet beszélni a különbségekről.

Olyan pedig nincsen hogy megfelelő válasz, se itt, se máshol. Amit mondasz magadról egy társaságban, az belőled egy darab, viseld büszkén. Aki röhög rajtad, az valószínűleg nem érti a mondanivalód. Ha van egy szűk baráti köröd akik közé nem szívesen válogatsz be újakat, az megint nem zárkózottságot jelent. Csak megválogatod őket. Te ilyen vagy.

Uff beszéltem. Saját tapsztalat.

u.i.: vállald magad, fogadd el hogy ilyen vagy. És azáltal hogy elfogadtad a zárkózott énedet, meg fogsz változni.

U.I.2: ne mondj olyanokat se szóban se fejben hogy "zárkózott vagyok", helyettesítsd pl "szeretem az otthoni kényelmet", "keveset beszélek", "nem beszélek olyanokkal akik nem érdemlik meg, hogy rájuk szánjam az időt", "egyedül szabadabban keringenek a gondolatok" stb

2009. szept. 12. 22:18
 8/11 anonim válasza:
69%
Mielőtt valami hülyeséget csinálsz, nehogy elmenj pszichológushoz. Egy ilyen esethez, önelfogadás, önértékelés átértékelése kell. Te érted magad legjobban, nem kell hozzá más segítsége.
2009. szept. 12. 22:20
 9/11 anonim válasza:
76%
Szia! Én is küzdöttem hasonló problémával! Jó esetben megoldódhat magától is, de vannak módszerek a változtatásra! pl.: Azt írtad félsz hogy hülyeséget mondassz, és kinevetnek! Beszélgess először olyan helyen (pl. interneten(chat, msn, stb.)), ahol nem ismernek, így nem fog zavarni ha valaki előtt beégsz! Aztán mikor észreveszed hogy nem is tartanak hülyének, és nagyon jól elbeszélgetsz emberekkel, nőni fog az önbizalmad! A másik módszer (ami gyorsabb, de nehezebb is), ha megpróbálsz rögtön az ismerőseiddel úgy beszélni, hogy ha beégnél, akkor se kenődj el, csak engedd el a nevetést a füled mellett! Ehhez elég nagy bátorság kell, de ha sikerül, megszűnik a szorongásod! A lényeg hogy beszélj valakivel! Bármiről! Az sem baj ha az ég világon semmi értelme, csak mondd, és mondd! Remélem tudtam segíteni!
2009. szept. 13. 00:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy túl szigorú nevelés áldozata vagy. Van itt egy "hibakereső", amiből esetleg ráismerhetsz, hogy nálad milyen hibát követtek el. Ha felismered, mondd azt magadnak: ahá...! Szóval ezért. És attól fogva töröld ki magadból ezt a programot. A szüleidre nem kell haraggal godnolnod. Ők csak továbbadták, amit kaptak. Te is kaptad, de ha tudatosan felismered, kiiktathatod magadból, mint egy zárlatos vezetéket, vagy ilyesmit.

Próbálkozz okosan és türelmesen.

[link]

2009. szept. 14. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!