Hogyan oldjam meg a problémát a barátnőmmel?
Úgy értem a barát barátnőmmel, aki a haverom, pajtásom stb. (sajna a magyar nyelvben is nagyon összemosódott a két fogalom!) 19/L
A gondom az lenne, hogy mostanában teljesen becsavarodott a tanulástól, mert év végén érettségizünk (osztálytársak is vagyunk). Sosem ér rá találkozni vagy dumálni, mert folyton tanul, ami addig nem is lenne baj, ha ezt nem hirdetné folyton. Ezt úgy értem, hogy megállás nélkül okoskodik, felmondja nekem a leckét, anélkül, hogy kérném, és ami nagyon az idegeimre kezd menni az az, hogy folyton kioktat, ami azért is gáz, mert én elismerem, hogy nekem is vannak stiklieim: ami az egyik, hogy nehezen viselem, ha mindenbe beleszólnak, amit csinálok és nehezen ismerem el, ha tévedek és a hülyeségemhez is ragaszkodom.
De eddig ilyesmi probléma nem húzódott kettőnk között. A tanulás, mivel azért mindig is lelkiismeretes diákok voltunk, fontos volt, de azért mindennek meg volt a helye és el tudtunk a témákról is beszélgetni. Azonban ebben az évben már gyakorlatilag valamiféle felsőbbrendűség jelent meg benne, mindig azt érzem a közelébe, hogy ő úgy talál engem, mint akit most húzott elő a s*ggből, mert ő mennyivel intelligensebb és okosabb, mert tudja hányba alapították a jezsuita rendet vagy bármit is. Belenéz a munkámba és konkrétan leordít, ha valami nem jó vagy tévedek és hosszadalmas magyarázatba kezd, ha kérem rá, ha nem, mint anyám. Én azonban legkevésbé sem akarok vele összeveszni, ezért nem akarom elé tálalni a gondomat, mert ő akkor is a legjobb barátnőm, ha némi szokása mostanában megjelent, el kell fogadnom. De egyszerűen kezdek én is teljesen megőrülni mellette. Ezért vagy én változok vagy ő. De egyiket se tudom, hogy tudnám elérni! Félek, hogy azért viselkedik így, mert dühös rám vagy ennyire stresszes, ami azért veszélyt jelenthet rá nézve. Mit gondoltok?
Ha igazi barátnők vagytok több éve, akkor meg fog érteni. Egy nyugodt pillanatában ülj le vele, nyugodtan add elő a problémádat, hogy mi zavar benne, lássa rajtad, hogy tényleg őszinte vagy és nem kioktató, és ne fölényeskedjen feletted. Ha nyugodtan leültök és megbeszélitek meg fog ez oldódni.
22/L
A barátság alapja az őszinteség, akkor is, ha az fáj.
Ha te elmondod, hogy mit érzel, és megsértődik, ilyenkor igazából azért sértődik, meg, mert hazudik önmagának is, és nem látja a saját szemében a deszkát...
Rosszul fog esni amit írok, de ő már rég nem a barátnőd, legalább is az ő részéről, és szerintem ezt te is érzed, csak elfojtod...
Az élet a konfliktusokról szól, de ha te homokba dugod a fejed, és nem hallgatsz a saját érzéseidre, és hagyod, hogy a félelmeid erősebbek legyenek nálad, akkor nem lesz igazi barátod...
Ez a te döntésed, mit teszel, meddig erőszakolod még magad...
Ha szembenéze
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!