Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan győzze le az ember a...

Hogyan győzze le az ember a félénkséget?

Figyelt kérdés
Ha az ember mindentől fél, de tudatában van, hogy felesleges, mert semmi rossz nem történhet, de mégis félénk/fél akkor hogyan változtathatja ezt emg magában, hogy ne legyen félénk ? !

2013. márc. 4. 17:25
1 2
 11/16 dani900 ***** válasza:

úgy érzem valami olyan van a háttérben, amit nem dolgoztál fel.

milyen a kapcsolatod a szüleiddel? beszéltél velük a problémáidról? vagy nem is tudnak róla?

egyáltalán szoktatok érzelmi dolgokról beszélni, vagy csak felületes dolgokról(iskola, sport, mit kérsz enni...stb)?

2013. márc. 7. 18:18
 12/16 anonim ***** válasza:

én ugyan 17 éves vagyok, de szinte 1000000%ban ugyan z a bajom...

nekem viszont segített egy dolog:

Régebben pl ha zenéthallgattam, icipici füllhalgatón, mindíg kivettem, mert azt hittem, túl hangos, és zavarhat másokat, aóta viszont vettem egy nagyobb fejhallgatót, akg limitált izébizbasz,

lényeg, hogy mikor ezen hallgatok zenét, hangosabban mint annó, néha még hallatszik is, de ha az a fejemen van, van egy olyan érzésem, hogyminden rendben és nincs bennem a félelem, ezt tudom ajánlani ;)

2013. márc. 7. 18:40
 13/16 A kérdező kommentje:
Anyuval bármit megtudok beszélni, ha akarok, de az utóbbi időben nem beszélek semmiről vele, de családi gond nincs igazából..
2013. márc. 7. 19:07
 14/16 dani900 ***** válasza:

hmm

tehát apáddal felületes a kapcsolatod.

tudod az érzelmi fejlődéshez szükséges egy hiteles szülői minta, ami a te esetedben nem volt meg, ugyanis apád érzelmi szempontból, nem mutatott hiteles, felnőtt emberhez méltó viselkedési, és konfliktuskezelési mintákat.

ez a véleményem, és ezen lehet segíteni, és ezt azért tudom, mert én már voltam teljesen a padlón, és úgy tudtam csak magamon segíteni, hogy felismertem a problémáimat.... ez egy hosszú folyamat lesz, ha bele mersz vágni, de egy kiegyensúlyozott, és magabisztos ember lehetsz...

ez persze nagyon sok munkát, és bátorságot igényel, és majd szembe kell nézned a félelmeiddel, aminek következtében, miután megtetted hihetetlenül megnő az önbizalmad, vagy nem teszel semmit, mert attól"félsz" hogy esetleg megütöd magad, nem sikerül, és inkább a homokba dugod a fejed, és így az önbecsülésed a béka segge alatt lesz...

ez a TE döntésed, a Te életed, azt csinálsz amit akarsz...

ha gondolod jobban is átbeszélhetjük, ha még sok kérdésre nem tudod a választ

2013. márc. 7. 21:29
 15/16 A kérdező kommentje:
Anyu és Apu elváltak amikor 6 éves voltam ! A nevelőapám körülbelül 10 éve velünk van, és ő egy "parasztember" nem túl beszédes, és nem is túl "felüművelt" ! Szóval nem igazán szokott beszélgetni velem, nincs ilyen fiú-apa viszony, de "rendes ember" ! Szóval sosem tett olyasmit ami miatt bármi rosszat is mondhatnék rá !
2013. márc. 8. 06:25
 16/16 dani900 ***** válasza:
ezeket a dolgokat a nevelőapádról meg tudod beszélni édesanyáddal, és ha nem mi az oka, vagy ha igen mennyire érdekli a te véleményed?
2013. márc. 8. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!