Mi pontosan a sorsszerűség? Hiszel benne?
Figyelt kérdés
2009. szept. 10. 22:06
1/4 anonim válasza:
Én hiszek benne. Utólag sokszor össze tudom rakni a dolgokat, hogy miért voltam pont azon a helyen, pont akkor történtek dolgok és még folytathatnám. Röviden csak annyit: aminek meg kell történnie az meg is fog és nem kerülhetjük el akárhogy is próbálkozunk megváltoztatni az életünket.
2/4 anonim válasza:
Nem hiszek benne, hogy minden előre meg van írva és hogy nincsenek véletlenek. Szerintem az univerzum nem így működik, nem ilyen szabályos és megtervezett.
3/4 anonim válasza:
Ha az életünk meg lenne írva akkor az egésznek semmi értelme és célja nem lenne. Minden pillanatunk végtelensok úton történhet meg és csak mi döntünk, hogy melyik legyen. Minden döntésünknek, tettünknek, gondolatunknak következménye van. Vagyis egész életünket átszövi az ok-okozat.Gondolatainkkal teremtjük meg a valóságot, a jövőnket, a tapasztalásainkat.
4/4 anonim válasza:
szerintem minden ok és okozatokból áll, ami kiszámítható, hogyha valaki pontosan ismeri a dolgok menetét és körülményeit! szerintem egyedül isten lehet annyira okos, meg kreatív, hogy pontosan tudja, hogy mikor mi és miért történik! Elképzelhető, hogy mindnyájunk sorsa előre meg van írva valahol, és a szabad akarat pusztán csak illúzió. nekem az volt a sorsom, hogy megírjam ezt a néhány mondatot, és végűl elküldjem. elképzelhető, hogy valaki elgondolkodik azon, amit leírtam, és ezzel máris megváltozik az egész élete. sőt tovább megyek, az is elég ahoz, hogy megváltoztassam az életedet, hogy te elolvasod ezeket a sorokat. Hogy miért? gondolj csk bele, elolvasod ezt a néhány sort, ami beletellik egy bizonyos időbe, de te emiatt a néhány sor miatt a következő akár néhány percben, vagy órában, te mindig néhány perces késésben leszel, amit ezen sorok elolvasása okozott. lehet hogy emiatt a késés miatt elüt egy busz, vagy nem látod a kedvenc sorozatod elejét, vagy késve érkezel meg a barátodhoz, vagy csak lekésel egy találkozásról, ami megváltoztathatta volna az egész életedet! de ha létezik a sorsszerűség, akkor ez is a sorsod része, igy nem hibáztathatsz engem, ha lekésted az életed nagy pillanatát, mert elolvastad ezt a pár sort! de vígasztaljon a tudat, hogy nekem több időbe telt ezt megírni, mint neked elolvasni! és annyira megfeletkeztem most magamról, hogy nem vettem észre, hogy haverom rámírt msn-en, ugyhogy most be is fejezem, amig benne vagyok az ihletben! További kellemes életet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!