Hogyan lehetne nagyobb önbizalmam? Túl gátlásos vagyok!
Az emberek nagy része azt látják, hogy van önbizalmam, de csak én tudom, hogy igazából nem igazán.
Rosszul érzem magam, ha bemegyek egy helyre, ami tele van idegenekkel. Úgy érzem, hogy kinéznek onnan. Ha bulizni megyünk, nem tudok feloldódni, táncolni és ismerkedni. Egy rövidebb nadrágban is már szégyenlős vagyok, attól tartok, hogy megnéznek vagy kinéznek.. Túl gátlásos vagyok, tudom. Menthetetlennek érzem magam.... Önbizalomhiányom talán annak köszönhető, hogy az évek során kaptam pár beszólást és ezek nagyon megmaradtak bennem és kevesebbnek érzem magam másoknál.. hiába kaptam sok pozitívat, csajból vagyok és a rossz ragad meg az agyamban.
20/L
Én pont ilyen voltam. Nekem az segített, amikor belekényszerültem egy "magamutogató" helyzetbe. Kineveztek oktatónak. Egyszerűen muszáj volt naponta kiállnom negyven ember elé, és órákon át magyarázni nekik. Eleinte szörnyű volt, mindig lámpalázas voltam, de sokat változtam tőle, sokkal magabiztosabb lettem. Ráadásul több tanítványom megköszönte utólag, és megmondták, hogy nagyon jó oktató vagyok - az ilyen pozitív vélemény nagyon meglepett és jól esett. Sokat segített. Ekkor voltam kb. 25 éves. Szóval te sem vagy reménytelen! Szerintem igyekezz olyan társaságban lenni minél többet, ahol elfogadnak, és ahol fel tudsz oldódni, akkor változni fogsz.
De ha ilyen maradsz, az se tragédia. Sokan vannak ám hozzád hasonlók, egyszerűen vannak olyanok, akik nehezebben nyílnak meg, nincs abban semmi szégyen!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!