Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Gondolatok? Gondolkodás? Még...

Gondolatok? Gondolkodás? Még is mi lenne ez?

Figyelt kérdés

Hogy még is mi lenne az általam feltett kérdés értelme?

Ahogy haladok az évekkel egyre jobban érzem azt, hogy valami nem stimmel. A körülöttem lévő embereket boldognak látom, azt veszem észre,hogy mások mellettem mindent megkapnak,amire én vágyok/vágytam, pedig tényleg nem vagyok nagyravágyó. Eléggé álmodozó típus is vagyok, szeretem elgondolni előre a terveimet, ötleteimet, a holnapi történéseimet. De évek óta egyre fokozatosabban veszem észre,hogy amit elgondolok annak az ellentéte következik be. Mondok egy nagyon egyszerű és nevetséges példát: gondolkozok lefekvés előtt,hogy vajon hanyas is lesz a történelem dolgozatom,hisz mindent nagyon jól tudtam és mindent leírtam, sokat tanultam rá, biztosan 5ös, erre másnap kikapom a dolgozatot és még is elrontottam benne valamit,amikor abban voltam a legbiztosabb. Félreértés ne essék,csak egy egyszerű és tényleg nevetséges példa volt, ez a legalapvetőbb,ami talán előfordulhat. Ugyanakkor ezt egyre fokozatosabban veszem észre, minden dolog ellentéte következik be az életemben. Próbáltam már mindig a gondolataim ellentétét hangsúlyozni,de tudat alatt akkor is tudtam mire vágyok és ugyanúgy nem sikerült.

Ez csak a csalódások miatti bebeszéltségből lehet? Beképzelek magamnak dolgokat,amiket már nem veszek észre,hogy nem úgy van? Kezdek kicsit őrülten gondolkozni? Nem tudom. Ezért kérném a ti véleményeteket is erről, hogy veletek történt-e hasonló eset.

17/L

2013. jan. 29. 21:48
 1/3 Gerge12 ***** válasza:
Haonlóan előre tervezős tipus voltam és amikor nem jött össze valami mindig bosszantottam magam még hülye gondolatokkal...utánna úgy éreztem, hogy ha igy folytatom, akkor előbb utóbb megőrülök. Tudjuk, hogy mi az amit szeretnénk, mi az amire vágyunk és felesleges az ellenkezőjét magunkbatáplálni, hiszen ugysem sikerülhet. Ezért ha valamit akarunk, azt akarjuk és tegyünk érte,ne gondolkodjuk rajta, ha nem tetszik valami, akkor változtassuk meg! És ne addjunk mások szavára vagy arra, hogy mások szerint mi nekünk a jó, vagy miért lenne ciki ha ugy lenne,ne foglalkozz ezekkel és sokkal jobban érzed majd magad...
2013. febr. 8. 09:33
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsod,igyekszem megfogadni
2013. febr. 10. 12:20
 3/3 anonim válasza:
szomorú történet.
2013. márc. 30. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!