Traumát hogyan lehet feldolgozni?
Vagy legalábbis valami hasonlót... Nem egy konkrét esemény hatására, de félelmeim vannak a betegségekkel, rosszulléttel meg a halállal kapcsolatban. Persze ez normális egy bizonyos szinten. De még kisebb koromban ez nem így volt, teljesen nyugodt voltam, lehetett nekem minden bajom mindenki ott halálra aggódta magát, de én nem még én nyugtattam őket. Aztán 1-2 dolog hatására, mint most már tudom, egy ideig voltak pánikrohamaim, de az később elmúlt pár évvel később viszont, előjött a pánikbetegségem ami tartott kb 3 évig. De mindegy azon már túl vagyok, viszont még mindig félek ezektől a dolgoktól, hogy betegség, rosszullét halál... Egy egyszerű megfázás kikészít idegileg, és a szorongásom még mindig produkál testi tüneteket aminek én nem örülök... Aztán mindenhonnan az folyik, hogyha rájövünk a problémánk okára akkor az mennyire földöntúli érzés, és hogy utána el is múlik :D Na hát én rájöttem mi volt ennek az egésznek az oka, aztán semmiféle érzelmi megkönnyebbülés nem történt, itt tudom örülök a fejemnek és semmi nem változik:D Na szóval a lényeg az, hogy hogyan lehetne ezt "feldolgozni", vagy valami?
A válaszokat előre is köszönöm.
ijesztgesd magad azzal, minél többször gondolsz valamire, annál nagyobb az esély, hogy bevonzod magadnak!
nem ártana olvasnod erről, míg élsz...
javaslat: a Titok c. könyv
en pszichologust es/vagy pszichologia konyveket javaslnek, amelyek segitenek megertened magadban ezeket a folyamatokat es ezaltal valamelyest te is kozelebb kerulsz a megoldashoz. van itt egy ilyen, ebben mondjuk meg magam sem melyedtem el, de erdekesnek tunik, es lehet, hogy mukodik (szerintem mindenkinel kicsit mas az ami bevallik, hiszen mashogy mukodunk, es csinaljuk a problemainkat)
"Nem azzal van a gondom, hogy állandóan erre gondolok, inkább azzal hogyha valami olyan történik akkor egyből a legrosszabbra gondolok"
szinte nincs is különbség a kettő között
a lényeg negatívan gondolkozol, be is vonzod, pszichés alapon megteremted saját magadnak a betegségeket is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!