Csak szerintem rossz dolog az ilyen pályaválasztási tanácsadó?
Nekem rossz és jó tapasztalatom is volt tanácsadókkal.Az elsővel kétszer találkoztam,és nagyon jót beszélgettünk.
Megnézte a jegyeimet kérdezte hogy mit szeretek mit nem, és mihez van tehetségem.Kérdeztem hogy szerinte jó lenne e nekem a tervezett szakma,és teljesen egyetértett.Utána javasolt egyetemeket,és én úgy éreztem reálisan látja a dolgokat nem csak biztat.
Viszont a 2. nem sokat segített.Elmondta milyen szakmát gondoltam magamnak megindokoltam, mutogattam a jegyeimet,munkámat,és mondta hogy teljesen rossz irányba tartok,nem fog összejönni és hagyjam a fenébe.Aztán valami olyat javasolt amihez semmi közöm,csak max jó jegyeim vannak egy adott tantárgyból ami kapcsolódik a szakhoz.Azt mondta garantáltan be fog jönni,biztosabb pályára menjek.Inkább elbizonytalanított.
Én azt mondom,sok emberrel kell beszélni,ha tud menjen el több tanácsadóhoz,nekem az iskolám szervezte meg hogy bejöjjenek de gondolom a net tele van ilyenekkel,szóval legjobb lesz ha több emberrel felveszi a kapcsolatot,vagy esetleg olyanokkal akik azon a szakon vannak amelyikre szeretne menni.
Lehet hogy egy tanácsadó nem ismeri az embert,de valahogy mégis tudja terelgetni vagy legalább ötleteket tud adni hogy hol kezdje a pályaválasztást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!