Valaki helyett feláldozni magad önző dolog?
Kívánom, hogy senki ne kerüljön ilyen helyzetbe, de meghalni valaki helyett, szerintem egy nagyon önző dolog. Konkrétan nekem most ez egy filmről jutott eszembe, de ha megnézzük, elég sok történetben szerepel ez a motívum.
Oké, meghalni nem könnyű. Sőt, rettenetesen nehéz. De ha egy pillanatra elhatározod magad, és gondolkodás nélkül megteszed, hogy valakit "kiválts", akkor végül is egy pillanat alatt megvan. "Hősi halál"? A nagy francokat. Gondolj bele: mit fog érezni az, aki helyett te tulajdonképpen feláldoztad magad? Egy életet kell leélnie úgy, hogy tudja, valaki otthagyta a családját, barátait, az életet, méghozzá ÉRTE. Ez egy borzasztó érzés lehet. Ráadásul a hozzátartozók is ott vannak még. Tehát gyakorlatilag azzal, hogy te kemény fejjel meghalsz a nemes cél érdekében, konkrétan egy csomó embernek okozol fájdalmat és maradandó lelki sérülést. Neked már úgyis mindegy, de másoknak nagyon nem! Szerintetek?
Én is belegondoltam már olyanba, hogyha én meg akarnék halni, akkor a barátaimnak, rokonaimnak, családomnak milyen érzés lenne......
De persze én sohasem akartam öngyilkos lenni :D
Don't give damn
alapvetően az a leghelyesebb válasz, amit te leírtál.
Csodalom hogy meg el tudok vegyulni a tarsadalomra de ezen az oldalon mindig radobbenek milyen erzeketlen vagyok egyes dolgokhoz.
Engem nem erdekelne ha valaki meghalna ertem. Az o dontese. Kesz.
Ui.: nem voltam mindig ilyen onzo, erdekelne pszichomokus mit mondana melyik motivum tehetett ilyenne az eletemben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!