Most jobb élni szegényként?
Vagy 3000 évvel ezelőtt fáraóként?
Mielőtt rávágnátok, hogy fáraó, egy kis emlékeztető:
A fáraónak nem volt:
-fogpótlási lehetőség
-színes TV
-lőfegyver
-videomagnó
- 100km/óra feletti száguldási lehetőség
-dohányzás lehetősége
és még nem is soróltam fel mindent.
itt szoktak néhányan panaszkodni.
mondjuk, nem afrikára gondolok, bár TV talán ott is van.
Elgondolkodtató kérdés! Ha azt feltételezzük, hogy a mai szegényt arra értjük, aki egész héten dolgozik, otthon pedig csak arra van ideje, hogy a ház körüli munkákat végezzen, majd bedőljön a tv elé, vagy lehetne a szegény a hajléktalan is..
Szerintem egyértelműen a fáraónak volt jobb dolga, feltéve ha épp nem tervezték a megölését. Ott volt a kismillió szolga, az akkori körülmények között bármit megkaphatott. És ha egészséges is volt, akkor még jobb, mert sokáig is élhetett.
De egyébként ez relatív, mert sok szempont van, ami emberenként különböző fontosságú. :)
Szerintem a technika ebben a kérdésben azért nem számít, mert mindig az adott korban gondolják a legfejlettebbnek. Tehát egy fáraó is talán éppolyan fejlettnek gondolta akkoriban, mint mi most.
Viszont hiába rendelkezett szinte korlátlan hatalommal, ha mellette ezerféle szabálynak kellett megfelelnie. Mi most sem tartozunk a gazdagok közé, évente jó, ha veszünk 3-4 darab ruhát, és kaja tekintetében sem dőzsölünk... szóval a mai viszonylatban szegénynek számítunk. Mégis boldog vagyok, mert meg vagyok elégedve azzal, amim van. És abban nem hiszek, hogy aki az élete egy adott szakaszában szegény, annak feltétlenül, szegénynek is kell maradnia. Szerintem mindenki ki - vagy fel tud törni, ha megtalálja a módját.
Szegénynek sose volt jó lenni, de két esetben brutális hátrány:
1) amikor az uralkodó gonosz és nem támogat
2) gazdasági válság esetén
Az itthon levő képmagnót,-amit már 10 éve be se kapcsoltam- a fáraónak nagyon drágán el tudnám adni.
Az ő szempontjából, iszonyatos gazdag vagyok.
Csak tudni kellene értékelnem, hogy jó korban születtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!