Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Melyik lenne a helyes?

Melyik lenne a helyes?

Figyelt kérdés
Képzeld el a következő szituációt: Egy bányában vagy, ahol rajtad kívül még száz másik ember és az apád.Beomlik a bánya, két részre szakad.Az egyik járatban az apád, a másikban a 100 másik ember. Csak annyi időd van, hogy az egyik járatból hozd ki az embereket. Te melyiket választod? Megmentesz 100 embert és apád meghal, vagy megmented apádat és 100 ember hal meg? Mi lenne a helyes? Te mit tennél és miért? (Kort és nemet írjatok.)
2009. aug. 29. 21:32
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
76%
Apámat, ez nem kérdés. És egyébként, egyetértek azzal a válaszadóval, aki családtagként szereti a kutyáját, én is teljesen így érzek, akár hülyének néznek az emberek, akár nem. Nekem ez teljesen normális, hogy a kutya egyenértékű a családommal, és magasból tojok más véleményére :) Egy kicsit eltértem a témától, de a lényeg, hogy mindenképp apámat hoznám ki.
2009. szept. 1. 18:03
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdés egyértelmű. Apukámat.
2009. szept. 1. 18:14
 23/31 anonim ***** válasza:
76%
Lehet h lepontoztok, vagy hazugnak-álszentnek gondoltok, de biztos vagoyk benne hogy 100 embert menteném ki, mivel apukám is ezt akarná, aztán azt is gondold el, mi a jobb apádat ujra látni, és 100 családot sirva, vagy 10 család örömére de a te vesztedre dönteni?
2009. szept. 1. 22:15
 24/31 anonim ***** válasza:
90%
Engem őszintén nem nagyon izgatnak az idegen emberek. xD Lehet hogy ez gonosz dolog de semmi közöm hozzájuk.
2009. szept. 1. 22:16
 25/31 anonim ***** válasza:
76%
Huhhh menyien mondanak apukát, én tényleg ilyen szar vagyok hogy ott hagynám? xD ha pl elképzelném hogy ő mentene ki engem, vagy 100 másik gyereket, akkor kinyirnám ha engem mentene ki, a többit meg benthagyná, inkább én magam haljak mint ők 100-an, nem természetes az hogy apukádat mented ki, inkább ... olyan durván megfogalmazva önfejű, fene tudja, nem vagyok olyan jó szavakban,,,, bocs, no offence, de sztem egyenranguak az emberek, szeretem apámat, de akkor is a többet mentem...
2009. szept. 1. 22:20
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg pont az a normális. Ha te máshogy gondolod, én azt is elfogadom, de nekem az a normális hogy azt mentem akit ismerek és szeretek. És nyugodtan kinyírhat, mert magam miatt mentem meg, hogy nekem legyen tovább apukám.- Nem az eszem vezet, hanem a szívem. És ha minden ember egyenlő akkor az idegenek sem érhetnek többet mint apukád.
2009. szept. 1. 22:23
 27/31 anonim ***** válasza:
90%

Nem igazán tudom elképzelni a helyzetet. Ha beszakad a bánya, úgy, hogy 'kettészeli' a csoportot, akkor melyikben vagy te? ha az apádhoz kerülsz, őt hozod ki, ha a 100 emberhez, akkor őket.

valaki magyarázza meg

2009. szept. 2. 00:40
 28/31 anonim ***** válasza:
66%
Minden normális ember az apját hozná ki, hacsak nem útálja. Kit érdekelnek az idegenek. Úgyis túlnépesedés van a földön. Ráadásul lehet hogy köztük van az a bűnöző is, aki majd meg fogja ölni az apámat.
2009. szept. 2. 07:42
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

nehéz döntés...

nem szeretem apukám, de ki tudja milyen a másik 100 ember.. megéri -e kihozni őket.. úgyértem.. naplopó, senkiházi... hajléktalanok.. v dolgos, szorgos stb.. emberek..

2009. szept. 2. 20:59
 30/31 anonim ***** válasza:

Ez érdeks, ha 100 ember megmentésére lenne idő, akkor, ha előbb kimenteném apámat és utána legalább vmennyit a maradék 100 bol az is okés.

De először mindenképp apámat

de a többit se tudnám otthagyni

2009. okt. 12. 15:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!