Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van az, hogy néha csak...

Miért van az, hogy néha csak akkor értékelünk valakit, mikor már elveszitettük?!

Figyelt kérdés

2013. jan. 10. 21:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Az élet már csak ilyen! Mindig az kéne ami (már) nem lehet a miénk... Ezért kell mindig minden egyes pillanatot megélni és értékelni minden jót és szépen s közben elgondolkodni a rossz dolgokon. Így nem marad ki semmi ami fontos :D
2013. jan. 10. 21:24
 2/7 anonim válasza:
Soso igazam van az előttem szólónak.. Ienek vagyunk mi emberek... Egy dolog viszont biztos ha azt siratod amit elvesztettél akkor nem lesz jobb.. Néha azért értékeljük az elvesztett dolgokat mert ragaszkodunk hozzájuk mert hozzászoktunk... De a lényeg hogy mi fog történni...
2013. jan. 10. 21:50
 3/7 anonim válasza:
100%
Szerintem nem csak akkor,csak akkor jön ki teljesen...értékelik akkor is,ha nem vesztették el,csak akkor természetesnek tűnik,és nem figyel oda rá senki..de mikor elveszti az ember akit szeret,vagy ilyesmi,akkor jobban kijön...de ez csak az én véleményem
2013. jan. 11. 10:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szilvi szerintem jól mondja, amíg a miénk az adott dolog, addig természetes a jelenléte, bár ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem értékeljük. Amikor valami oknál fogva elveszítjük, a hiánya miatt keletkezett űr gyakran mondatja velünk azt, hogy nem is értékeltük. Pedig csak egy nem megszokott érzésről/állapotról van szó. Az ember hajlamos saját magát ostorozni, akár van rá oka, akár nincs.
2013. jan. 11. 12:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi ! Szuperek vagytok !
2013. jan. 11. 12:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem föltétlen:) Azért vannak olyan emberek is, akik nem értékelik a másik embert, blamálják, fölényben érzik magukat vele szemben, miközben a másik képes hagyni, hogy elnyomják, papuccsá válik.

És öntudatlanul, csak akkor veszik észre a másik ember értékét, ha az rájön, hogy ezentúl nem hagyja magát.

És ha nevetségesen csak az érzelmeiket követik, akkor eljátsszák ezt a hülye felvonást újra meg újra, ami miatt közhelyes már ez a kérdés:)

Én pl. ha utálok valakit, akkor tudom, hogy miért, és nem változik a véleményemen, még akkor is ha elveszítettem az illetőt.

2013. jan. 17. 15:44
 7/7 anonim ***** válasza:
véleményem*
2013. jan. 17. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!