Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért veszik el a körülöttem...

Miért veszik el a körülöttem lévő emberek azt a kevés önbizalmamat is?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok , és nem vagyok túl elégedett magammal bár nagyobb problémáim sincs . Sőt, vannak olyan dolgok amiket nagyon szeretek magamban és vannak napok amikor ki tudom zárni a rossz tulajdonságaimat és csak a jóra koncentrálok. Ilyenkor elégedett vagyok magammal és egyben boldog és vidám is . De aztán elkezdem magam máshoz hasonlítani és mindig találok valakit aki szebb, vékonyabb , okosabb és sugárzik az önbizalomtól.

ÉS az osztálytársaim néha olyan megjegyzéseket tesznek , hogy hasonlítok egy nagyon csúnya sztárra ( nem akarom megnevezni) . Azt hozzáteszik , hogy sokkal szebb vagyok de sok közös vonásunk van. Ez nekem olyan mintha kijelentenék , hogy ronda vagyok.

Egyszóval néha még én is elhinném , hogy szép vagyok de aztán a környezetem azt tükrözi nekem , hogy hatalmas tévedésben vagyok ! és ez nagyon rossz érzés !! Ilyenkor azt gondolom , hogy egy jelentéktelen senki vagyok akinek soha nem fognak sikerülni a nagy álmai .

2013. jan. 8. 21:29
 1/3 anonim ***** válasza:

A kevés önbizalom kitükröződik és így könnyű célpontnak tűnsz a piszkáláshoz,beszólogatásokhoz.

Ez egy ördögi kör mert ameddig nem leszel magabiztos azt érzik hogy téged lehet piszkálni.

Az emberek valamiért így vannak összerakva.

2013. jan. 8. 21:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Velem is ezt csinálják/ták a hajam miatt, de szerintem csak az irigység, vagy azért jól esik nekik szemétkedni, ilyenek az emberek.. Amúgy nálam is ez a helyzet teljesen, mint nálad. 17/F
2013. jan. 8. 22:24
 3/3 anonim ***** válasza:

ezt irtad:

"vannak napok amikor ki tudom zárni a rossz tulajdonságaimat és csak a jóra koncentrálok. Ilyenkor elégedett vagyok magammal és egyben boldog és vidám is ."

figyu, ez szerintem strucc politika. besoprod a rossz dolgokat a szonyeg ala, de ez sajnos valahol ki fog bukni, pl a rosszabb napjaidon. inkabb probalj meg a rossz tulajdonsagaidon javitani. eloszor realizald magadban ezeket a negativ dolgokat, esetleg irj egy listat, es ird melle, hogy milyen szeretnel lenni helyette. probalj meg mindennap tenni erte egy kicsit. ez majd szokassa valik, es nem lesz nehez, legfeljebb az elejen. ha mar sokat dolgoztal es javitottal magadon a sajat szemedben is noni fog az onbecsulesed es ezt latni fogjak masok is.

2013. jan. 8. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!