Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Már annak sem látom értelmét,...

Már annak sem látom értelmét, hogy reggel felkeljek. Mi önthet belém egy kicsi erőt?

Figyelt kérdés

Az életemet romokban érzem. A suliban mindenki engem piszkál, csúfolódik (nem vagyok egy szépség), rajtam nevet mindenki. Itthon szidnak, hogy az a négyes miért csak négyes, a laptopra fogják, a bátyámhoz hasonlítgatnak (apám beszél arról, h sok helyen az egyik gyereket a másik ellen uszítják, kár hogy nem veszi észre, h itt is ugyanez megy), nincs olyan nap, hogy ne hoznák fel tesómat, barátaim nincsenek....

Már néhányszor vagdostam magam, nem vették észre, de annyira szégyenlem....valakire szükségem van, de nem merem bevallani...semmi sem ad erőt. én próbáltam a legjobb lenni, legalább is itthon, hogy ne hallgassam minden nap, hogy miért nem olyan vagyok mint a testvérem.

De nem jött be, mikor elkezdem magam felküzdeni, jön valami, ami legbelül megint összerombol....már csak "napról-napra élek". Nincs senki, akihez fordulhatnék, és már egyenesen félek a világtól.

Oké, 12 éves vagyok, és ne mondjátok, h p*csa aki valamit nem kapott meg és hisztizik, mert pont azért vagyok kiközösítve, mert én...nem olyan vagyok (nem úgy öltözködök, azt veszem fel, amit kapok), ennyi idős létemre nem sminkelem agyon magam stb.

Szóval....nem tudom...kéne valami, ami segít....

Régebben még a zenehallgatás adott nekem erőt, de már az sem tud úgy megfogni, hogy megint túlhajszoljam magam, hogy egy igazán "köszönöm"-öt kicsikarjak valakiből...

Kétszer vágtam magam, annyira szégyenlem...szükségem van valakire, aki meghallgat, és tud segíteni.

12/L

2013. jan. 8. 19:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Sajnálom. Nem benned van a hiba, a szüleid lehetetlent várnak. Nem hiszem, hogy csúnya vagy, én is ilyen voltam, maximalista, semmi önbecsülés. Azt hittem, én vagyok a világon a legrondább, legszerencsétlenebb, legbutább ember. De a középsuliban lettek barátaim, és rájöttem, hogy csak kicsit bíznom kell magamban. Lehet, hogy időbe fog telni, mire ezt elhiszed nekem. :) Ne add fel. Okos vagy, van akaraterőd. Nekem sem voltak barátaim, most mégis boldog párkapcsolatban élek. ^^ És voltak már barátaim, még ha el is távolodtunk egymástól. Nem az én hibám volt, én csak nem tudtam elviselni, hogy olyan rosszindulatúak. Jegyezd meg ezt is, nem minden a te hibád. Nem biztos, hogyha valami rossz, akkor neked kell változtatnod magadon. Néha csak tűrni kell, és várni. :\ Nem könnyű. A legfontosabb, hogy megbecsüld magadat és az eredményeidet.
2013. jan. 8. 20:14
 2/7 anonim ***** válasza:

én szívesen meghallgatlak.

sajnos manapság egy ilyen ember mint te, tényleg nem kap segítséget, mert senkit sem érdekel semmi manapság, mindenki beolvadt a nagy bunkóbirka közösségbe.

tudom milyen, mikor mindnen összeesküszik az ember ellen, és senkire nem számíthat. azt enm garantálom, hogy segíteni is tudok, de ha más nem, legalább megróbálok és meghallgatlak.

2013. jan. 9. 15:27
 3/7 A kérdező kommentje:
De nem értem....én már mondtam egyik osztálytársamnak, hogy nekem önbecsülés kell, és nem akarok egyedül megöregedni, mert komolyan így érzek....magánéletem nincs, mindig a tanulást szajkózzák, meg azt, h rám semmit sem lehet bízni, hallgatom h kövér vagyok, lusta vagyok, ronda vagyok....szó szerint (felsőbb osztály páwáitól)....minden nap....
2013. jan. 9. 16:41
 4/7 anonim ***** válasza:
kellene 1 valódi barátot találnod, aki nem csak a rosszat látja benned.
2013. jan. 9. 20:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Az ilyen "elit páwa" emberek ott húzzák le a másikat, ahol tudják. Elhiheted, hogy még egymásra is ilyeneket mondanak, szóval az ő véleményük igazán nem lényeges.
2013. jan. 9. 22:15
 6/7 anonim válasza:
Hát, 12 évesen nagyon nehéz megküzdeni ezzel... Gondolkozz, hogy melyik suliban szeretnél tovább tanulni, milyen dolgok azok, amikkel változást tudnál előidézni... Az általános iskolában én se voltam népszerű, a nagyobbak csúfoltak, az osztálytársaim átnéztek rajtam, de a középiskolában már jobb lett a helyzet, mivel új kezdet, új lehetőségek... Barátkozz össze a padtársaddal, legyél előzékeny, segítőkész, kedves; ha van humorod, az is jól jöhet... Ha jól indítasz a középsuliban, lesznek barátaid, akik erőt adnak majd és önbizalmat; velük tölthetsz majd több időt és nem kell annyit otthon lenned, nem fog annyira bántani az otthoniak véleménye. Csak figyelj arra, hogy jó társaságba kerülj, tudj együtt tanulni az osztálytársaiddal/barátaiddal; ne azok társaságát keresd, akik úgy vezetik le az otthoni feszültséget, hogy lógnak meg piálni kezdenek... De ha szükséged lenne egy levelezőtársra, ha úgy érzed, az segítene, akkor szólj írj privát üzenetet; hátha tudok valamiben segíteni... Én is átmentem már ezen és pokoli volt, hogy senkihez nem tudtam fordulni... (23/L)
2013. jan. 19. 22:45
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Nekem...nincs padtársam se...osztályelső vagyok, de még sincs. Van amelyik tanár direkt azért nem engedi hogy mellém üljön bárki is, mert a leghülyébbek is hármasokat és négyeseket szereznek, mert hiába takarom....

Most levágattam a hajam, jó rövidre, hátha ad egy kis erőt....nem igazán, de legalább észrevették hogy nincs annyi hajam, a hajasbaba jelzőt már ezzel letöröltem magamról.

A segítségi ajánlatot köszönöm, még meggondolom. :)

Egyébként mostanában egyre kisebb apróságokon akadok meg, mindig kisírom magam itthon, és mióta délután kisírom magam, este könnyebb elaludni.

Próbálkozok....de nem érzek változást, a pályán természetesen töröm a fejem, és remélem hogy innen minél messzebbre kerülök...

2013. jan. 23. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!