Maffiózó a haverom?

Figyelt kérdés

Van egy tag a környékünkön, akit elég jól ismerek, mondhatni haverom. Normális csávó, csendes, kicsit visszahúzódó is. Értelmesen el lehet vele beszélgetni, és nem tudok róla, hogy viselt dolgai lennének, abszolút nem agresszív, nyugodt és türelmes, de:

Az utcán mindig napszemüvegben járkál télen-nyáron, akkor is, ha alig süt a nap, ráadásul olyanban, mint amiben a maffiózók: sötétfekete lencse, és nem fémvázas, hanem az a vastag, műanyagkeretes, ami elég sokat takar és gyanús kinézetet kölcsönöz (azt mondja, érzékeny a szeme a fényre)

Ez még nem is olyan furcsa, mert lehet hogy igaz, de más dolgok is feltűntek. Néhányszor voltam vele és pár haverjával szórakozni (ők is rendes arcok, és nem tűnnek gengsztereknek), ezért észrevettem egyet s mást:

Különösen kedveli a gengszterfilmeket és a nagy fekete autókat, egy régebbi fekete Mercivel jár. Nem mondanám, hogy tele van pénzzel de viszonylag sok drága műszaki cuccal rendelkezik, amikor először felmentem hozzá, akkor láttam. Stílusosan whiskey-vel vagy vodkával szokott megkínálni, de van, hogy drága szalámi, sajt, kaviár is előkerül. SZóval nagyon vendégszerető, és ad az ilyenekre. Egy átlagbérből (kb.150 - 200ezer)) is fent lehet tartani ezt az életformát, kicsiben csinálja, de a nagyokhoz hasonlóan, csak kicsit régebbi fekete autó, kicsit olcsóbb whiskey,stb. de meg kell hagyni, van stílusa. Mindig két mobil van nála, és délután 3 előtt sosem lehet elérni, azt mondja, éjszaka dolgozik, nappal pihen.

Ami a legfurcsább: múltkor az egyik szupermarketben találkoztam vele, és látom, hogy szinte mindenkit ismer, soron kívül, pult alól szolgálják ki, ajánlják! neki, hogy mit vegyen, mi a legjobb, legfrisebb, hány perc múlva sülnek meg a zsemlék, stb. kb. mintha valami befolyásos ember lenne, pedig még 30 éves sincs.

A kérdés: Szerintetek tényleg maffiózó, vagy csak túl sokmindent összekombinálok, és véletlenek sorozata az egész? Van olyan, hogy egy emberről lerí, hogy gengszter, de mégsem az? Ha nem bűnöző, akkor miért kelti feleslegesen a gyanút másokban? Lehet, hogy csak szereti ezt a stílust/életformát? De mi visz rá egy normális embert, hogy így éljen? Vagy valami pszichológiai zavar ez nála, hogy szereti ha félnek tőle? Esetleg készül valamire? Hallottam, hogy állítólag a sorozatgyilkosok is ilyen csendes, intelligens emberekből lesznek legtöbbször.

Nagyon furcsa ez az ember, mert már ismerem pár éve és mindig ilyen volt, de amúgy meg semmi gondom nincs vele, volt hogy adott kölcsön (nem kamatra), segített megjavítani a számítógépemet (elektronikai dolgokhoz nagyon ért, talán ezért van ennyi műszaki cucca, mondjuk megmagyarázná). Állítólag informatikai területen dolgozik, de többet sosem mond, én meg nem akarom faggatni.)

Ti mit gondoltok erről?

Esetleg más is ismer hasonló embereket?

Barátkozzak még vele, vagy inkább kerüljem? Mert amúgy tök jó arc, meg a haverjaival sincs semmi bajom, és jókat szoktunk szórakozni.

2013. jan. 5. 04:34
 1/5 A kérdező kommentje:
Véletlenül rossz kategóriába tettem, egyéb kérdésekhez akartam írni.
2013. jan. 5. 04:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem normális, csak jól összejött neki az élet.

Én ennyiből nem mondanám valakire, hogy maffiózó lenne és ezek alapján szerintem nem is az, csak egy normális ember, aki érzékeny a fényre, ezért többnyire éjszakai műszakban dolgozik és mivel jófej, és ért dolgokhoz, szívességeket tett másoknak, amiért ők így állnak hozzá és vannak kapcsolatai.

2013. jan. 5. 07:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Túl sok volt a Keresztapa, ember! :D

Amúgy ezekből nekem is gyanús lenne, de egy jó következtetéshez több kell.

2013. jan. 5. 09:05
 4/5 anonim ***** válasza:
10%
Egy informatikus egy nap alatt megkeresheti a minimálbért. Nem kell híradót, kékfényt nézni, attól látnak az emberek az utcán mindenkit maffiózónak és gyilkosnak...Pedig a legkeményebbek is tévében szerepelnek, parlamenti közvetítés néven felelhető a műsoruk, velük kéne inkább foglalkozni. ;)
2013. jan. 5. 13:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Jólvan, akkor csak túlreagálom a dolgot. Kicsit azért ilyesztő, amikor kiszáll napszemüvegben a fekete Merciből, múltkor a tesóm is ledöbbent, hogy ilyen alakokkal haverkodok, hiába mondtam neki hogy rendes, arc, nem hiszi el.
2013. jan. 5. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!