Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért ilyenek a szüleim?...

Miért ilyenek a szüleim? Hogyan tudnék változtatni rajta?

Figyelt kérdés
Most lettem 9. osztályos és az osztály egyik legjobb tanulója vagyok.emiatt szeretnek is a tanárok sokszor mondják, hogy okos, értelmes lány vagyok..Viszont a szüleimnek teljesen lekezelnek, mint pl.:lehülyéznek,elküldenek. De nem értem, hogy mit csinálok rosszul? mindig kedves és szófogadó vagyok pedig velük. mikor szóba hoztam hogy majd egyetemre szeretnék menni kinevettek, hogy én hülye vagyok és nem fognak felvenni. a szüleim jelenleg munkanélküliek. lehet féltékenyek rám, hogy én vittem valamire? míg ők.... :( 15/L
2013. jan. 3. 11:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem!:S Támogatniuk kéne téged az álmaidban! Ne foglalkozz velük, kövesd az álmaidat, ha egyetemre akarsz menni akkor menj, nehogy lebeszéljen róla akárki is!
2013. jan. 3. 12:02
 2/4 anonim ***** válasza:

"lehet féltékenyek rám, hogy én vittem valamire?"

Bizony az lehet. Sok olyan szülő van, aki a gyerekén vezeti le a saját tehetetlensége vagy butasága miatti frusztrációt.

Engedd el a füled mellett az ilyen beszólásokat. Nem könnyű, de muszáj, különben lehúznak téged is a saját szintjükre. (Ez gonoszul hangzik, de ez az igazság.)

2013. jan. 3. 12:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Igaza van a többieknek, de ez az "én vittem valamire" azért kicsit erős... majd 10-15-20 év múlva mondj ilyeneket, pls.
2013. jan. 3. 12:13
 4/4 anonim válasza:
Lehet, hogy a szüleiddel is így viselkedtek régen és biztos, hogy bántja őket, hogy nem vitték sokra, emiatt lehet valamiféle féltékenység, emellett gondolom mivel munkanélküliek nincsenek valami jó helyzetben, ehhez rengeteg stressz jön. Nem csoda, ha aztán a gyereken vezetik le a feszültséget. Normális ember azért mondjuk megpróbálja visszafogni magát, de ez nagyon sokaknál probléma, nálunk, barátnőimnél is régen. Hálistennek múló probléma :) Semmiképp se hallgass rájuk, nehogy elhidd nekik, hogy hülye vagy! Ha lehet próbálj meg beszélni velük, vagy állj ki magadért. És saját magadért (nem a szüleidért) továbbra is tanulj rendesen meg minden, tedd azt amit helyesnek gondolsz, ne rontsa meg az életedet, a jövődet az ő hozzáállásuk. Ha egyetemre akarsz menni, hát érd el az álmaid! Sok sikert kívánok hozzá :) Általában ez a helyzet idővel elmúlik. Ha mégsem az az ő szegénységi bizpnyítványuk, te legyél jobb náluk.
2013. jan. 28. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!