Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az öngyilkosság nem megoldás,...

Az öngyilkosság nem megoldás, de mi van ha olyan problémám van, amire nincs más megoldás?

Figyelt kérdés

Nézegetem én ezeket az öngyilkosos kérdéseket, és mindenki úgy beszél a problémákról, mintha mindegyik megoldható lenne. Hát hadd mondjam el, hogy az én problémám konkrétan az, hogy rossz nembe születtem (biológiailag nő vagyok, de férfinak érzem magam, és mielőtt valaki kérdezné (bár nem tudom minek) igen, már írtam ide kérdést). És nem tudnám leélni ebben a testben az életem. És ugye mint tudjuk, a nőből férfi nemi átalakító műtét nem olyan egyszerű mint a fordítottja. Tehát az sem megoldás. Most akkor kérdem én, én is gyáva vagyok ha megölöm magam?? Mert mégis mit kéne csinálnom, hogy múlna el ez a probléma?? Annyira unom már azokat a dumákat, hogy minden probléma megoldható, meg várni kell, blabla.. néhányra ez igaz persze, dehát nem mindre..

és most nem azért, de akkor merjétek nekem mondani, hogy gyáva lennék.. vagy pedig azt hogy mit kéne kezdenem? BÁRCSAK annyi lenne a problémám mint pl. a tinilánykák 90%-ának hogy milyen "kövérek", vagy hogy egy pasi 22 évesen még nem talált csajt magának.. vagy hogy a tiniknek mennyi bajuk van az iskolában.. hát azok talán megoldhatóak, igen.

2013. jan. 2. 00:11
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

komolyan? KOMOLYAN? el kell fogadnom magam, ennyi?? jaa jól van, ha csak ennyi!

de most komolyan. ez NEM ENNYI. te sem tudnál másik neműként élni. ez... nem is tudom erre mit mondjak, ez pont egy olyan válasz amit azok adnak, akiknek lövésük sincs semmiről a világon. kössz a tanácsot, heh, de ez nem ennyi.

2013. jan. 2. 01:04
 12/23 anonim ***** válasza:

Hát elizolálhatnád magad olyan környezetbe ahol hasonló emberek vannak.Ha a nőket preferálod akkor viszonylag "egyszerű",egy leszbikus közegben viselkedhetsz férfiasan,nem szólnak érte,ha a férfiakat akkor ugyan ezzel a problémával élő nőkkel vehetnéd körbe magad(tudom ostobának hangzik,de biztos vagyok benne hogy vannak a világon kifejezetten ilyen helyek,zárt csoportok,még városrészek is)

Persze ezzel is léphetnek fel problémák pl,ha a hely messze van,drága,idegen,van családod,a barátaidat itt kéne hagyni,ha nincs messze akkor az elszigeteltség maga,hiába az a megoldás is,gyakorlatilag újra kéne kezdened.De ez megéri ha megmentené az életed.

2013. jan. 2. 02:00
 13/23 anonim ***** válasza:

mindent meg lehet oldani. ezt is simán. az öngyilkosság a gyávaság más formája. (bocsi látom hogy ne mondjuk ezt neked de egyszerűen ez az igazság.)

de igen mindenre van megoldás! meg várni kell! hiába bla-bla-bla, több igazság van benne mint hinnéd.

félsz szembenézni a problémával. ez az ügy forrása.

2013. jan. 2. 09:04
 14/23 anonim ***** válasza:

mindenhogy lehet élni -.-

ha te csak ilyen könnyen feladod... látom nem is teszel semmit annak érdekében hogy esetleg megoldd a problémát.

2013. jan. 2. 09:06
 15/23 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ezt (szerintem) nem igazán tudják megérteni az emberek. Valamennyire át tudom érezni a helyzeted (biszexuális vagyok), de megérteni én sem tudlak. Tudom milyen, hogy nem beszélhetsz erről mert rögtön elítélnek és azok a ferde nézések... Nagyon idegesítő tud lenni.

Ez pont egy olyan "probléma" ami nem múlik el. Az egyetlen megoldás (talán) az elfogadás, de a Te helyzetedben ez sem olyan könnyű.

Nem, nem oldható meg minden probléma. Az öngyilkosok nem véletlenül lesznek azok. Nekem is voltak sötét időszakaim amikor a nap minden percében az öngyilkosságra gondoltam. Már a "tuti" módszer is megvan. Mégsem mertem megtenni. A probléma viszont nem oldódott meg, nem is fog soha. /most nem a biszexualitásomról beszélek, a probléma nálam ennél jóval nagyobb/

Nem tudom, hogy mit tehetnél... első lépésben a legfontosabb, hogy fogadd el magad és legyél tisztába az érzéseiddel. a második-ami egy mentőöv lehet- ha tudsz erről beszélni valakivel. a problémát nem oldja meg, de sokat tud segíteni!

És persze blabla-bla-blabla... Most sorolhatnám az élet szép dolgait, hogy miért ne tedd, de gondolom ezt már megkaptad...

Téged idegesít a tinik "óriási" problémája, de nekik most az a bajuk. Ezzel ne foglalkozz. Engem is felidegesítenek, de nem éri meg még miattuk is szenvedni. Hidd el van akinek még nálad is nagyobb gondja van /ezt most nem hiszed el, de van ilyen!/ és Ő meg a te problémádat nézi le... Persze tudom ez nem vigasztal...

Én már rég rájöttem, hogy úgy sz@r az élet ahogy van. Ezen nem igen lehet változtatni.

DE! Ne legyél öngyilkos, hogy miért? azt neked kell tudnod! De nem éri meg már el nem fogadása miatt magadat büntetni! Fogad el magad! Nem vagy egyedül!

Mindig van "miért?" A válasz viszont csak te tudhatod!

Nem lennél gyáva, ha megölnéd magad! Az öngyilkosság nem gyávaság. Csak azok gondolják így akik még nem csalódtak oly mértékben az életben... DE! ne tedd, sohasem tudhatod, hogy mi jön ezután!

Én úgy vagyok vele, hogy már csak jobb lehet.../persze utána történik egy még rosszabb/

Egy példa a "miért"-re: a barátság, a szeretet!

http://www.youtube.com/watch?v=ui759xvcifs

2013. jan. 2. 09:58
 16/23 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a test a lényeg. Ezek szerint egy férfilelkű nő vagy, aki a nőkhöz vonzódik. Vannak ilyen kapcsolatok? Vannak. Működnek? Igen.

Én meg amúgy embernek se érzem magam. Ezt még műtéttel sem lehet megoldani. :)

Neked való könyv:

[link]

2013. jan. 2. 09:58
 17/23 anonim válasza:
Nem kell öngyilkosnak lenni,egyszerűen nőben keresd a partnered.Ami a férfi nemi szervet illeti,webshopban kapható felcsatolható.. :)
2013. jan. 2. 14:25
 18/23 anonim ***** válasza:
22%

nem érzed ezt kicsit abszurdnak? nem lehetsz valami" amiről fogalmad sincs hogy milyen,és ennek fejében lennél öngyilkos,mert azt se tudod (és soha nem is fogod) mi lenne,vagy milyen lenne, ha férfi lennél.

az is lehet hogy alacsony az ösztrogén szinted vagy bármi.és mindenki problémája ,sajátja, a világ legnagyobb problémája.a tinilányka baja ugyanugy probléma mint ahogy te nem érzed jól magad nőként,és azt hiszed férfiként ez jobb lenne.de amugy,minden probléma megoldható,ha valahogy létrejött,vagy megoldható vagy korrigálható.de nekem van egy sanda gyanúm hogy ez csak ürügy, mert nem érzed magad jól az életben, és azt hiszed, ha férfi lennél" akkor ez jelenti a megoldást. hát nem. lenne egy f.rkad és maradnál ugyanolyan és ennyi.kezdjük ott, hogy ha alapból azt hangoztatod,hogy nincs megoldás".. akkor hogy a viharba lenne? sehogy mert nem is akarod..szerintem muszály leszel vagy néhány illetékes szakembert megkérdezni, mi a véleménye,vagy rendberakni magad, mert fogadni mernék, akár 1%ban, akár 90%ban,de az emberek jó része nem elégedett a külsejével,életével,bármijével. el kell fogadni. ha nem tudom , és nem is akarod (és azt vallod alapból hogy megoldhatatlan) akkor ne várj mást mint kétségbeesést és hogy nem tudod mit csinálj" magaddal..

2013. jan. 2. 20:02
 19/23 anonim válasza:
18%
Tiszta szánalmasak vagytok... TE meg kedves kérdező nő vagy de férfi szeretnél lenni ? Ez tudod mi egyfajta fogyatékosság a fejedbe, rendellenesség ha így tetszik. És igen bármilyen nehéz elfogadni van megoldás, és sajnos nem kell öngyilkos legyél... Ez volt a hideg zuhany, most hogy kiderült, hogy beteg ember vagy és te magadnak kreálod ezt a nagy fájdalmat, ami valójában nincs is. Kicsit gondolj bele abba, hogy az emberek milyen szinten manipulálhatóak, gondolj abba is bele mennyi szenny szar forog a neten, amiből Te magad is szert tettél egy doktori diagnózisra.. nevetséges amúgy.. Amire ki akarok lyukadni, tudod van egy mondás, "Ne állj le veszekedni egy hülyével, mert úgyis ő fog nyerni hiszen neki több rutinja van." Ennek fényében nem akarok agyat mosni meg stb. De te fogd fel azt, hogy beteg ember vagy!! Súlyos károsodás van a fejdben, ami gyógyítható mint minden. Megfelelő szakember tud rajtad segíteni. NEM az internet meg a gyik.hu És most tényleg eldobnád az életed mert beteg ember vagy ? Én miért nem vágtam eret, mikor náthás lettem pedig abban az 1 hétben szerintem komolyabb fájdalmaim voltak, mint neked a Tini összezavarodott lelkedben/fejedben. Próbáltam úgy fogalmazni, hogy elérjen hozzád a lényeg remélem sikerült, várom válaszod.
2013. jan. 4. 11:49
 20/23 anonim ***** válasza:
Találd fel az agyátültetést, és akkor neked adom a testem :)
2013. jan. 25. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!