Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szinesztéziás vagyok? Nem...

Szinesztéziás vagyok? Nem tudom eldönteni

Figyelt kérdés
Igaz hogy nem látom színesen a leírt szöveget, viszont szavak,nevek,számok hallatán színek jelennek meg az 'elmémbe'.. pl: hétfő-kék, angelika-piros, zsolt-zöld, kilenc-kék.. ez is szinesztézia??

2012. dec. 30. 00:16
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
igen. irigyellek;)
2012. dec. 30. 02:38
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Előfordulhat. Nekem is társulnak a szavakhoz ízek, képek vagy színek, esetleg illatok, de eddig nem gondolkodtam azon, hogy ez képesség-e egyáltalán. Nekem pl. a hétfőhöz a halvány sárga társul, az Angelikához a türkizkék, a Zsolthoz a natúr ömlesztett sajt íze :D, a kilenchez pedig egy csengettyű hangja.
2012. dec. 30. 09:34
 3/10 anonim ***** válasza:
59%
Mi az hogy angelika- piros? Angelika a nevem, akkor pirosra gondolsz? :3 Hát ez nagyon érdekes lehet, különleges!
2012. dec. 30. 22:27
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!

Kedves Angelika! Igen:)) De például Vezetéknevek is különböző színűek, sőt, egybe is más. Tegyük fel Kovács Angelika jelen esetben nálam piros, a Kovács pedig rézvörös-fekete árnyalat. Viszont Kovács Angelika egybe pedig narancssárga szín jut eszembe:) kicsit hülyénhangzik, de látom magam előtt leírva gondolatban és olyan színnel írva:))) kicsit furi, érdekes de nem midnig előnyös.. például mikor nem tudok dönteni két dologközött és csak azért szimpatikusabb az egyik mert éppen a kék jut róla eszembe, mert az a kedvenc szinem.. szóval nem mindig jó:) eléggé tud befolyásolni is:)

2013. jan. 1. 22:13
 5/10 A kérdező kommentje:

Ketteske, hát ezen nagyon jót nevettem:DFuri vagy te is:))

Első: én meg szívesen kipróbálnám milyennek látjátok ti a 'világot' akik nem szinesztéziások:))

2013. jan. 1. 22:15
 6/10 anonim ***** válasza:
59%
De az is lehet, hogy ez valami ösztön, és hallgatni kell rá, nem? Mármint azt kell választani amitől jó érzésed lesz. Én mindoig ezt csinálom :D
2013. jan. 2. 05:00
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen ez jó hozzáállás:) van benne valami:D
2013. jan. 2. 18:23
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem is így van :D Miközben olvastam

hétfő-fehér angelika nekem is piros zsolt nekem is zöld kilenc nekem is kék :D

2013. febr. 10. 20:38
 9/10 anonim ***** válasza:

hétfő: halványsárga

Angelika: vörösesbarna

Zsolt: erőteljesebb sárga

Kilenc: lila

Igen, azt hiszem, ez szinesztézia. Amúgy ebben csak annyi a baj, hogy körülbelül két-három évvel ezelőttig, amíg nem olvastam erről a betegségről, azt hittem, mindenki ilyen.

2013. máj. 31. 12:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Enis azt hittem hogy mindenki ilyen!! És mikor egyszer felmerült a téma, azt hitték a barátaim hogy teljesen megőrültem:D
2013. máj. 31. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!