Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van itt még valaki, aki csak...

Van itt még valaki, aki csak a hátrányát látja annak, hogy nőnek született?

Figyelt kérdés

Én sosem szerettem a nőiességem.Próbáltam megbékélni vele,egy időben magassarkút is hordtam,meg szép ruhákat,de még mindig nem sikerült.Nem érzem igazán nőnek magam.

Az a baj,hogy csak a hátrányát látom annak,hogy nő vagyok.Vigyázni kell hazafelé az utcán,nehogy megtámadjanak,vagy megerőszakoljanak és ha tényleg megtámadna valaki,lehet,meg se tudnám védeni magam,mert fizikailag jóval gyengébb vagyok.A pasik meg bátran mehetnek az éjszakába,nem kell annyira félniük.Tehát a személyes szabadságomnak annyi és ez nagyon rossz.

A többi hátrány az az,hogy a nők a rohadt szülés miatt mindig is hátrányosan lesznek megkülönböztetve,ez mindig kifogás lehet arra,hogy ne vegyék fel valahova dolgozni.És aki nem kereső fél,vagy kevesebbet ad bele az anyagiakba,az valamilyen szinten alárendelt,akárki akármit is mond.Én nem tudnék háztartásbeliként megrohadni a konyhában.

Mit tegyek,hogy elfogadjam a nőiességem?Egyszerűen annyira utálom,hogy az hihetetlen.Nem akarok sem öngyilkos lenni,se semmi őrültséget csinálni,mielőtt valaki ezt hinné,csak valahogy el akarom fogadni magam.

2012. dec. 28. 10:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Sokáig én is negatívnak láttam ezeket a dolgokat, amiket írtál. Aztán eldöntöttem, hogy sz*rok rájuk, felnőtt vagyok oda megyek és azt csinálok amit akarok. Mindenhova egyedül megyek, mindegy hogy nappal van vagy éjszaka. Szerinted mennyivel nagyobb az esély arra, hogy megerőszakolnak egy nőt, minthogy mondjuk megtámadnak egy férfit? Szerintem ugyanannyi. Az életben mindehol vannak veszélyek de nem élhetünk folytonos félelemben, mert akkor sok jó dolgot kihagyunk.A többi dologra én azt a megoldást választottam hogy saját vállalkozást alakítottam ki, hogy ne kelljen soha se munkahelyekről se férfiaktól függenem.
2012. dec. 28. 13:48
 12/16 Simon Zsófi válasza:
Én is ugyan ezt gondolom. a mensi sincs a férfiaknak... Én néha azt gondolom, hogy bár fiú lennék. de ha belegondolsz, akko előnye is van
2012. dec. 28. 14:35
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

Na én egy "anyatigris" típus vagyok, egy büszke nő, aki élvezi és kiéli a nőiességét. Szeretem a testem és a jellemem nőies részét; a lágyságot, a velem született igényt a szépségre, gyengédségre és a finomságra, az érzelmi életem gazdagságát. Emellett határozott, magabiztos, céltudatos és büszke vagyok, de mindezt nőiesen, hatalmas szívvel.

Gyakran járok egyedül, legyen éjszaka vagy nappal, és még nem volt gond. Nem hagyom magam kiszolgáltatni a világnak. Hunyászkodjak meg és féljek csak azért, mert nőnek születtem?? Azt már nem!! Nincs is okom rá, nem vagyok sem gyenge, sem esetlen.

A menstruációt elfogadtam már, mint szükséges rosszat. Ez az egyetlen, amit nem szeretek a női létben.

Egy nő nem rosszabb vagy kevesebb, mint egy férfi, csak más.

Ha magadra nem áldozatként tekintesz, a világ sem fog téged annak tekinteni.

2012. dec. 28. 15:09
 14/16 A kérdező kommentje:

11 Ebben teljesen igazad van.

13 Igen,hozzáállás kérdése az egész,bár mire eljutok odáig,hogy elfogadjam magam...

2012. dec. 28. 15:45
 15/16 anonim ***** válasza:
Én férfi vagyok, de semmi előnyt nem tátok abba, ha nő lennék. Jó ez így.
2012. dec. 29. 00:17
 16/16 anonim válasza:

Én nem mindig utálom, hogy nő vagyok, de most fogok érettségizni és utána, ha fölveszek a SE ÁOK-ra fogok járni. Nagyonnagyonnagyon szeretnék traumatológus vagy mentős lenni. Igazi, kemény munkát szeretnék. Ezt elterveztem, és egyáltalán nem érdekel, mit mondanak mások, viszont mindenki állandóan le akar beszélni, hogy jaj így megy úgy, nem vagy elég erős, meg strapabíró (pedig az vagyok, nyáron traumatológián dolgoztam önkéntesként!) és a nyári munkahelyemen láttam, hogy a férfi orvosok olyan szinten lenézik a nőket, hogy nem igaz. Egy-két nőt lehet csak látni, azokat is csak azért, mert jobbak, mint a férfiak és ezért nem tudják őket kitúrni.

Na ezért utálok nő lenni! (vagy inkább ezért utálom a férfiakat?)

2012. dec. 29. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!