Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van az, hogy mindig...

Miért van az, hogy mindig másra akarok hasonlítani?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy mindig másra akarok hasonlítani? pl: nézek egy filmet és úgy érzem, hogy az X szereplő személyiségét akarom magamnak. Másnap megnézek egy részt egy sorozatból,akkor meg Y szereplőre akarok hasonlítani. Most leegyszerűsítettem a dolgot,de e kapcsán jó ideje gyötröm magam, belső konfliktus kínoz.

2012. dec. 27. 21:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mert nem ismered elég jól önmagad (ez nehéz, életre szóló feladat) és próbálgatod a szerepeket. Hány éves vagy? Később majd rájössz, az a legnagyszerűbb, ha önmagadra "akarsz hasonlítani" vagyis a saját megismert természeted szerint beszélsz, mozogsz, cselekszel- tehát természetesen.

Próbálozhatnál egy színjátszó csoporttal- ott játékosan sok szerepet kipróbálhatsz, nem kell belső konfliktus kínozzon- és az önismeretet is igen fejleszti.

2012. dec. 27. 21:19
 2/14 A kérdező kommentje:
22/F
2012. dec. 27. 21:58
 3/14 anonim ***** válasza:

Talán több kudarc ért, mint amin túl tudnál lépni, könnyedén? Egy kicsit menekülés, már eleve az, ha túl sok filmet nézel. Ez egy passzív befogadás, aminek során belehelyezkedsz a szereplők helyzetébe, és "hasonlítani" szeretnél- mert hiszen ők valahogy megoldották a dolgaikat (még ha rosszul is)

Kreatív tevékenységre lenne szükség, aminek során mélyül az önismereted. Mert egy klasszikus (keleti) gyakorlat: feltenni magadnak a kérdést: Ki vagyok én? És csak kérdezd, A kérdés a lényegi. De ehhez kell a kreatív tevékenység..a válasz majd abban érkezik.. . Színjátszás (van pszichodráma is, az is nagyon jó, ahol dramatizált helyzetekben dolgozzák fel a résztvevők a belső küzdelmeiket) ének, zene, tánc, írás, fotózás, rajzolás, festés - mit szeretnél csinálni? Kezd el. MA.

2012. dec. 28. 07:56
 4/14 anonim ***** válasza:
sőt,javítva: Kezdd el!:))
2012. dec. 28. 09:38
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem nézek sok filmet, kb hetente szoktam. Az a furcsa,hogy nem egy személyiségvonásra vágyom, vagy egy embert akarok utánozni,hanem mindig mást. Önismeretem nem rossz, nagyjából tudom,hogy mikor milyen vagyok, máshol lehet a probléma gyökere. Menekülés az jó tipp volt,tényleg menekülök,de még nem érzem, hogy teljesen érteném a problémámat.
2012. dec. 28. 14:39
 6/14 anonim ***** válasza:

Ez sokkal gyakoribb, mint gondolják. A film mágikus hatása: elkap a sodrása és belehelyezkedik az ember, és egy darabig hatása alatt van. Ekkor érzi "hasonlít" mimetikusan felveszi, amit látott.

Viszont az önismeret elég bonyolult kérdés(jogos, hogy itt tetted fel)- abban nem lehet "jól állni" - az folyamat. És a kreatív folyamatok során tárul fel valódi mibenléte, azért írtam feljebb azt: valamit tenni kell, ami alkotófolyamatot igényel, és nem egy tükrözött tudat műve, hanem az valóban onnan jön, aki vagyok. Ez az iskolákban és sajnos a munkahelyeken is elnyomott, ezért van annyi gondunk ilyen téren. * Ki vagyok én? * Nem vagyok a testem, nem a lelkem, nem a szellemem. Az én csak az én-nel azonos. (ezért ezek a "hasonlítások" nem érintik -csak a ruháját:)

A delphi templom - jósda homlokzatán felirat: Ismerd meg önmagad /Gnóthi szeauton / ezért volt: ment az ember, megtudni jövőjét- és ezzel találta szemben magát: Ismerd meg magad, és tudni fogod a jövőt.

2012. dec. 28. 16:42
 7/14 anonim ***** válasza:
41%
mert nincs saját egyéniséged.
2012. dec. 29. 14:24
 8/14 anonim ***** válasza:

7-tel nem értek egyet-

könnyű ilyen sommás ítéletet kimondani-

arról, akinek egy db kérdését ismered,

de nem sok értelme van

és nem is segítő

2012. dec. 30. 12:16
 9/14 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.

Van saját egyéniségem, a filmeket azért nézem (ha nézek...), mert vicces, szórakoztat, de nem tudom egyik szereplő helyébe se képzelni magam, mert mások mint én.

Ha olvasok (ez gyakoribb), akkor sem a szereplők jellemére koncentrálok és nem gondolom, hogy bármelyikhez is hasonlítanék, mert teljesen mások, mint én.

Egyszerűen csak van saját életem.

2012. dec. 30. 12:58
 10/14 anonim ***** válasza:
Rendben van, előző, de itt volt egy kérdés, és az viszont már problémás, hogy nem érted, mert a nagy fix egyéniséged nem meri empatikusan megnyitni a tudatodat, nem engedi megérteni, mi a kérdése a Kérdezőnek. És így - nem megértetten- egy ítéletet írsz. Ez nem jó, szerintem.
2012. dec. 30. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!