Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért gondolja ezt így mindenk...

Miért gondolja ezt így mindenki az öngyilkosságról?

Figyelt kérdés

Mindenki azt írja, hogy gyávaság elmenekülni az életből, meg azt hogy önzőség mert mi lesz a szeretteinkkel, barátainkkal?

Mi lenne? Kicsit sajnálnak, néha felhoznák beszédtémának és semmi több. Nehogy már valaki azért éljen le egy rossz életet, mert "jaj istenem mi lesz másokkal?" Kit érdekel? ha valaki ezt választja annak olyan oka van amit úgysem ért meg az aki nincs ilyen helyzetben. Akik ilyet tesznek azért teszik mert tisztában vannak azzal hogy nincs helyük ebben a világban. Miért nem lehet ezt elfogadni és nem ilyen hülye szöveggel elő állni önzőség.... nem gondoltok bele mit mondtok csak követitek azt az egy hülye dumát amit valaki kitalált és jól hangzik ezzel okoskodni, na ez a szánalmas nem az önpsuztítás.....

2012. dec. 27. 20:47
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
nem tartom hülyeségnek, van benne igazság. viszont én nem nagyítom a problémáimat nem csak elképzelem hanem az élet olyan dolgokat hoz magával amik azt bizonyítják hogy nem lesz jobb(semmilyen téren) akkor minek erőltesse az ember :)
2012. dec. 28. 12:44
 22/24 anonim válasza:

Én is hasonló cipőben jártam, mint te,kedves kérdező.

Barangolj egy kicsit itt:

[link]

És érdemes időt szakítani erre:

[link]

Hidd el, sokat segít a dolgok tisztánlátásában és megértésében! Talán te is másként látsz majd dolgokat!

2012. dec. 28. 19:47
 23/24 anonim válasza:
Tetszik ez a topik :) Engem is szörnyen idegesít a "mindig van kiút" klisé, és hogy emberek nem bírják elfogadni, hogy valaki megöli magát. Van erről egy teóriám. Szerintem éppen a leggyávább emberek nem bírják azt elfogadni, hogy az élet ennyire múlandó és ennyire egyszerűen eldobható, mert annyira iszonyatosan rettegnek az elmúlástól, hogy még másokét sem bírják elfogadni (hiszen az emlékezteti őket arra, hogy az élet múlandó). Szerintem is ez a gyengeség, nem pedig megtenni azt az utolsó lépést ahonnan már nincs visszaút, pl. beveszed a gyógyszert abban a tudatban, hogy ha lenyelted, akkor már nincs visszaút. Aki egy ilyen tettet képes fegyelmezetten végrehajtani, majd mindenféle pánikroham nélül hátradőlni és elmélkedve várni a hatást, azt nem nevezném gyengének, sem gyávának.
2012. dec. 31. 21:57
 24/24 Ikim ***** válasza:

Erdekes latni, hogy milyen keves ember gondolkodik es milyen sokan hiszik, hogy a tarsadalom alltal elfogadott eszmek vissza bofogese is gondolkodasnak szamit. (Az ongyilkossag isten elleni vetek, gyavasag, a problemaid felnagyitasa, fajdalom a szeretteid szamara.)

1. Tiszteletben tartom, ha valaki hisz istenbe es koveti a szentirast. De elvarom, hogy megertsek en nem hiszek benne, igy a szabalyai sem kotnek.

2. Erdekesnek talalom, hogy eggyesek tisztaban vannak masok teljes eletevel, problemaival es egy perc alatt megoldassal allnak elo masok eletevel kapcsolatban. Tekintetbe veve, hogy ehhez HAT sor eleg nekik, egy picit azert szkeptikus is vagyok.

3. Elhiszem, hogy fajdalmat okozol vele szeretteidnek. De nem latom, hogy egy ember hosszan tarto szenvedese milyen modon nyujt boldoksagot szerettei szamara. Miert jo masoknak, ha 70evig vegetalok.(a vegtelen szenvedessel toltott idot eleg morbid eletnek nevezni)

4. Csak azert eletben maradni, mert felsz, hogy mi van a halal utan...ez az igazi gyavasag.

Ha ongyilkos akarsz lenni, keress egy jo terapeutat. Nem azert, hogy lebeszeljen, csak a tisztanlatas vegett. Legyen valaki, aki valoban erti amit mondasz, nem csak halja. Igy te is tisztabban lathatod a sajat helyzeted es a dontes meg mindig a te privilegiumod.

2013. márc. 8. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!