Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért gondolja ezt így mindenk...

Miért gondolja ezt így mindenki az öngyilkosságról?

Figyelt kérdés

Mindenki azt írja, hogy gyávaság elmenekülni az életből, meg azt hogy önzőség mert mi lesz a szeretteinkkel, barátainkkal?

Mi lenne? Kicsit sajnálnak, néha felhoznák beszédtémának és semmi több. Nehogy már valaki azért éljen le egy rossz életet, mert "jaj istenem mi lesz másokkal?" Kit érdekel? ha valaki ezt választja annak olyan oka van amit úgysem ért meg az aki nincs ilyen helyzetben. Akik ilyet tesznek azért teszik mert tisztában vannak azzal hogy nincs helyük ebben a világban. Miért nem lehet ezt elfogadni és nem ilyen hülye szöveggel elő állni önzőség.... nem gondoltok bele mit mondtok csak követitek azt az egy hülye dumát amit valaki kitalált és jól hangzik ezzel okoskodni, na ez a szánalmas nem az önpsuztítás.....

2012. dec. 27. 20:47
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
Nekem sem volt semmi jó az életemben, apukám nem akart, meg az anyja se, amikor sírtam kiskoromban, betörte az ablakot idegességében!
2012. dec. 27. 21:25
 12/24 anonim ***** válasza:
Figyelj, nekem apám volt alkoholista, az agresszívebb fajtából. Jó értem hogy neked csak mellékes, még jóóóóval szarabb dolgok vannak, de akár hiszed akár nem az öngyilkosság úgy se megoldás. Kijárod a sulit, elmész messzire a családtól ha tényleg olyan rosszak, keresel 1 munkát, 1 csajt/pasit, éled az életed, jó minden :D
2012. dec. 27. 21:27
 13/24 anonim ***** válasza:
Tőlem nyugodtan meghalhatsz. Meg igazad is van, tényleg nyírja inkább ki magát az, akiben nincs elég az élethez. De attól még nem az lesz a jó döntés.
2012. dec. 27. 21:29
 14/24 A kérdező kommentje:
Tudod ez nem mindenkinek annyira természetes, és magától értetődő dolog ám :)
2012. dec. 27. 21:29
 15/24 A kérdező kommentje:
És mi lenne a JÓ megoldás?? ezt mondja már meg valaki ne mindig a ****** közhelyekkel gyertek már!!! A pszihológusok meg társaik annyit is érnek..ugyanazt mondják mint ti csak kifordított "művészibb verzióban" mondj egy jó megoldást okoska.....
2012. dec. 27. 21:31
 16/24 anonim ***** válasza:

szerintem, kedves kérdező, teljesen igazad van. egy részt vannak dolgok, amiken NEM lehet változtatni. olyan nincs, hogy minden megváltozik, na ne, ez h*lyeség. a másik meg az, hogy megölni magad, gyávaság?? próbáltad már? még úgy is, hogy mondjuk nem vettél be gyógyszert vagy feküdtél a sínekre, csak a gondolattal játszottál? megpróbálni elvenni a saját életed, a saját rohadt nagy életösztönöd ellen küzdeni nem könnyű. erről ennyit. ki a fenét érdekel a család meg a barátok, ha már olyan helyzetben vagy hogy erre gondolsz? senkit. ha meghalsz, már úgyse érdekelhet nem??

a másik nagy h*lyeség másokat megpróbálni lebeszélni róla. szerintem tegyék meg ha akarják, ha elég bátrak hozzá. ennél már csak jobb lesz nekik, én még irigylem is őket.

2012. dec. 27. 21:49
 17/24 anonim ***** válasza:
egyébként ha gondolod, nekem elmondhatod hogy mi a baj, én szívesen beszélek róla. nekem is van egypár sz*rság az életemben, szóval 100% hogy megérteném.. de ez csak egy ajánlat. :)
2012. dec. 27. 21:51
 18/24 A kérdező kommentje:
ott a pont, azért jó látni hogy vannak olyan emberek akik figyelik is a világot maguk körül nem csak megélik abban a hatalmas egóban és szép életben ami nekik jutott :)
2012. dec. 27. 21:52
 19/24 anonim ***** válasza:
Akkor alkohol meg demerol, azt véget vehetsz a szánalmas kis életednek.
2012. dec. 27. 21:59
 20/24 anonim ***** válasza:

Na akkor megosztom a saját kis véleményemet, aztán döntsd el, hülyeség vagy sem:

Gyávaság, vagy sem, az öngyilkosság nem könnyű, a bennünk munkáló legerősebb ösztönt kell hozzá legyűrni. Egy normális embernek hihetetlen lelki erő kell ahhoz, hogy önkezével véget vessen életének. Vagy ez, vagy őrültnek kell lennie hozzá. És ha engem kérdezel, gyakran az utóbbi eset dominál. A szeméyles véleményem az, hogy aki öngyilkosságon gondolkodik, az mély depresszióban van, aki meg is teszi, annak viszont baj van a fejével. Felvetül hát a kérdés: Ha valóban őrült, aki öngyilkosságot követ el, akkor feltételezhető-e róla, hogy 100%-ig tisztában van az életével? Nem lehet, hogy felnagyítja fejben az egyébként parányi problémákat, és nem veszi észre, hogy igenis van kiút? Aki depressziós, az pesszimista is, rendszerint rosszabbnak lát mindent, mint amilyen valójában, és az ilyen embert gyakran hiába próbáljuk győzködni, képtelenek pozitívan nézni a dolgokra. Tehát miért is akarja ez a sok "hülye" lebeszélni az illetőt az öngyilkosságról? Mert feltételezhetően téved. Téved abban, hogy az élete egy katasztrófa, téved abban, hogy senkinek nem hiányozna, és téved abban, hogy nincs kiút a problémáiból. Ez a pesszimista világnézet gyakran nem tükrözi a valóságot. Vannak kivételek, persze, akadnak esetek, amikor "megérthető" az öngyilkosság, de ez az elhanyagolható kisebbség. És mivelhogy semmit nem tudunk az illetőkről, akik itt öngyilkosok akarnak lenni, nem tehetünk mást, mint a legvalószínűbbet feltételezzük: hogy a saját depressziójában elmélyedve képtelen meglátni a valóságot, ami közel sem olyan sötét, mint azt elképzeli.

Ez az én véleményem, te lehet, hogy ezt is csak hülyeségnek gondolod.

2012. dec. 28. 03:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!