Te melyik személyiségtípusba tartozol ezek közül? (teszt)
Én is most akartam megkérdezni, hogy miért vagyunk itt ilyen sokan, amikor a való életben találkozni "velünk".
Egy korábbi INTJ
INTJ-hez méltóan :-) próbálok racionális magyarázatot találni a jelenségre. Ugye a személyiség befolyásolja, hogy hogyan viszonyulunk a világhoz, a teszthez. Az INTJ-nél a humor kategóriában ugye ott van, hogy egy INTJ kedvel, ha:
- megkér, hogy töltsd ki az MBTI-t
Az állhat a háttérben, hogy az INTJ kedveli az ilyen teszteket. Továbbá az INTJ hajlamosabb bekockulni. Lehet, hogy vannak más személyiségtípusok is szerte a nagyvilágban, de ők:
- Netezés helyett most éppen futnak, vagy festenek.
- Vagy az ismerőseikkel neteznek, nem kedvelik az idegenekkel teli fórumokat, oldalakat, így nem jutnak el ide.
- A GY-en nem írnak válaszokat, kizárólag csak kérdeznek.
- Látták a tesztet, megcsinálták, de nem válaszolnak rá, hanem örülnek neki és kész. Esetleg megosztják a teszt linkjét Facebookon.
- Látták a tesztet, de nem érdeki őket, mert időpazarlás.
Az INTJ hajlamosabb a neten lógni, szereti a teszteket, és büszke az INTJ voltára, és ezt szereti megosztani másokkal is. Én ezt tudom elképzelni.
INFP vagyok. En ezt uncsinak talalom, ugy erzem tobb van bennem. Plane, hogy nem akarok skatulyaba bujni. Oke, kulonc vagyok az teny, es ezt irjak is, nehezen viselem a korlatokat, igen, ez is tok igaz, es az is, hogy emocionalis vagyok, a dontesekben a szivemre hallgatok. De: szeretek vitatkozni, szeretek a logikai ervelessel elni, es szeretem, hogy bizonyos helyzetek mast hoznak ki belollem, hol racionalisan, hol emocionalisan allok a vilaghoz. Magam sem tudom, mikor, hogy alakul ez, van egy csomo befolyasolo tenyezo. Es nem, kifejezetten nem vagyok maximalista. Tegnap csinaltam meg a tesztet, ma megismeteltem, hogy ugyanaz jon-e ki, es ugyanaz lett. De nem akarok INFP lenni, azok tenyleg uncsiknak tunnek, segitseg!:D Szoval ma azon gondolkodtam, hogy ez vajon olyan, mint a horoszkop, hogy mindenki talal benne igazat magara, meg ha nem is az egesz helytallo. Sot, lehet, hogy ha mast olvasok el, akkor is "aha!" elmenyem lett volna
2xSu, fogadtam magamban, hogy Langelme vagy:P *irigy* *irigy*
#15:> Én is most akartam megkérdezni, hogy miért vagyunk itt ilyen sokan, amikor a való életben találkozni "velünk".
Annyiban igazad van, hogy akinek egy tesztből kell megtudnia, hogy milyen személyisége van, az már régen rossz. :-)
De szórakozásnak végül is jó. A teszt értékelésének a humor részlege kifejezetten vicces.
#17> 2xSu, fogadtam magamban, hogy Langelme vagy:P *irigy* *irigy*
*pirul* *meglepődik* :-)
> De nem akarok INFP lenni, azok tenyleg uncsiknak tunnek, segitseg!
Vannak az embernek adottságai, vannak az embernek „rétegei”. Én INTJ vagyok, aki antiszociális. De mivel néptáncoltam, eléggé társasági környezetben nőttem fel. Attól, hogy a racionális részem dominál, attól még az nem jelenti azt, hogy az intuitív, kreatív, érzelmi oldalam nem létezik. Attól, hogy valóban fontosabbnak tartom a racionális érvet, az igazságot, attól még igenis számít, hogy az milyen érzelmeket szül. Tehát a kettőt nem lehet vagy-vagy alapon szembeállítani, mint ahogy a teszt teszi. Prioritást persze lehet felállítani közöttük.
Meg egy anekdota jut eszembe Szókratészről. Egyszer egy jóssal – talán asztrológussal? – találkozott, az elmondta neki, hogy ő alapvetően lusta, kényelmes, sőt kicsit önző is. Mikor elment, Szókratész azt mondta, hogy ez az ember nagyon jó érti a szakmáját. A többiek erre felháborodtak, hogy hogy mondhat ilyet, hiszen ez a jellemzés abszolút nem igaz Szókratészre. Erre ő azt mondta, hogy pedig tényleg ilyen lenne, ha nem tenne ellene.
A személyiségünk a tetteink, gondolataink függvénye, azok meg a célkitűzéseink, értékrendünk függvénye. A személyiségünk alakítható, aszerint, hogy mit tartunk helyesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!